Kahden tekijän todennuksen käyttöönotto Norton-tilillä

Kahden tekijän todennus on tietoturvaominaisuus, joka lisää tilille ylimääräisen suojauskerroksen. Jos otat ominaisuuden käyttöön, sinun pitää antaa Norton-tilisi salasana ja vahvistuskoodi, jonka olet saanut puhelimeen joko mobiilitodennussovellukseen tai teksti- tai ääniviestillä.  Koodi on tilikohtainen ja vaihtuu jokaisen kirjautumiskerran jälkeen.

Ota kahden tekijän todennus käyttöön seuraavien ohjeiden avulla:

Vaihe 1: Ota kahden tekijän todennus käyttöön Norton-tilillä.

Vaihe 2: Valitse yksi tarjolla olevista todennustavoista (mobiilitodennussovellus, suojausavain tai matkapuhelinnumero.

Vaihe 3: Tallenna varakoodit (kymmenen eri kertakäyttökoodia).

Vaihe 4: Määritä varatapa (siltä varalta, ettei ensisijainen todennustapa toimi).

Valinnainen vaihe: Luo kertakäyttöiset varakoodit uudelleen.

Kahden tekijän todennuksen ottaminen käyttöön

1. Kirjaudu tilillesi.

2. Siirrä hiiren osoitin sivun oikeaan yläkulmaan profiilikuvakkeen kohdalle ja napsauta sitten Tilin asetukset.

3. Valitse Kahden tekijän todennus -osiosta Määritä.

Jos näet vaihtoehdon Vahvista sähköpostiosoite Ota käyttöön -vaihtoehdon sijaan, Norton ei todennäköisesti ole vahvistanut sähköpostiosoitettasi. Valitse Vahvista sähköpostiosoite, niin sinulle lähetetään vahvistusviesti. Vahvista sähköpostiosoitteesi avaamalla sähköpostiviesti ja napsauttamalla Vahvista nyt.

Valitse jokin todennustapa

Mobiilitodennussovellus

1. Valitse Mobiilitodennussovellus ja napsauta Seuraava.

2. Lataa todennussovellus puhelimeesi Google Playsta tai App Storesta tai avaa puhelimeesi jo asennettu todennussovellus.

3. Rekisteröi tili todennussovellukseen skannaamalla näytöllä näkyvä QR-koodi sovelluksessa.

4. Anna sovelluksessa näkyvä kuusinumeroinen koodi.

Sinulle näytetään 10 erilaista kertakäyttöistä turvakoodia, joiden avulla voit kirjautua tilillesi, jos sinulla on vaikeuksia vastaanottaa kahden tekijän todennuksen turvakoodeja puhelimeesi. Valitse Lataa tai Tulosta tallentaaksesi varakoodit.

Alla annetaan yksityiskohtaiset ohjeet kahden yleisen todennussovelluksen käyttöönottoon.

Google Authenticator

1. Kirjaudu Norton-tilillesi.
  2. Siirrä hiiren osoitin sivun oikeaan yläkulmaan profiilikuvakkeen kohdalle ja napsauta sitten Tilin asetukset.
  3. Valitse Kahden tekijän todennus -osiosta Määritä.
  4. Valitse Valitse ensisijainen tapa saada turvakoodit -kohdasta mobiilitodennussovellus.
  5. Lataa ja asenna Google Authenticator mobiililaitteellesi Play Kaupasta tai AppStoresta.
  6. Valitse Google Authenticatorista (+)-kuvake ja lisää tili valitsemalla Lue QR-koodi.
  7. Skannaa alla oleva QR-koodi todennussovelluksella, niin tilisi lisätään.
    NortonLifeLockina näkyvän tilin muoto (esimerkki: SOTP-L2FCeFM)
  8. Kirjoita Google Authenticatorin luoma kuusinumeroinen todennuskoodi ja napsauta Seuraava.
  9. Tallenna varakoodit napsauttamalla Jatka.

Microsoft Authenticator

1. Kirjaudu Norton-tilillesi.
  2. Valitse sivun oikean yläkulman profiilikuvakkeesta Tilin asetukset.
  3. Valitse Kahden tekijän todennus -osiosta Määritä.
  4. Valitse Valitse ensisijainen tapa saada turvakoodit -kohdasta mobiilitodennussovellus.
  5. Lataa ja asenna Microsoft Authenticator -sovellus mobiililaitteelle Play Kaupasta tai AppStoresta.
  6. Napauta Microsoft Authenticatorista Skannaa QR-koodi.
  7. Kun näet App Lock käytössä -ilmoituksen, napauta OK, niin näet sovellukseen yhdistetyn SOTP-tilin profiilin.
    Valitse SOTP-tili (esimerkki: SOTP-MkF2L0J).
  8. Kirjoita Microsoft Authenticatorin luoma kuusinumeroinen todennuskoodi ja napsauta Seuraava.
  9. Tallenna varakoodit napsauttamalla Jatka.

Suojausavain

1. Valitse Suojausavain ja napsauta sitten Seuraava.

2. Liitä suojausavain laitteen USB-porttiin.

3. Paina tai kosketa suojausavaimen painiketta.

Sinulle näytetään 10 erilaista kertakäyttöistä turvakoodia, joiden avulla voit kirjautua tilillesi, jos sinulla on vaikeuksia vastaanottaa kahden tekijän todennuksen turvakoodeja puhelimeesi. Valitse Lataa tai Tulosta tallentaaksesi varakoodit.

Matkapuhelinnumero

1. Valitse Matkapuhelinnumero ja napsauta sitten Seuraava.

2. Anna puhelinnumero, johon haluat saada koodin tekstiviestillä. Jos haluat koodin puhelimitse, valitse Hanki koodi ääniviestillä.

3. Anna saamasi kuusinumeroinen koodi ja valitse Vahvista.

Sinulle näytetään 10 erilaista kertakäyttöistä turvakoodia, joiden avulla voit kirjautua tilillesi, jos sinulla on vaikeuksia vastaanottaa kahden tekijän todennuksen turvakoodeja puhelimeesi. Valitse Lataa tai Tulosta tallentaaksesi varakoodit.

Varakopioiden tallentaminen

Kun olet määrittänyt todennustavan, sinulle näytetään 10 erilaista kertakäyttöistä turvakoodia, joiden avulla voit kirjautua tilillesi, jos sinulla on vaikeuksia vastaanottaa kahden tekijän todennuksen turvakoodeja puhelimeesi.

Varakoodia voidaan käyttää seuraavissa tilanteissa:

• Saat uuden mobiililaitteen, eikä sinulla ole todennussovellusta.
  • Et pysty vastaanottamaan tekstiviestiä.
  • Olet saanut uuden matkapuhelinnumeron, etkä ole ottanut tiliä käyttöön.

Valitse Lataa tai Tulosta tallentaaksesi varakoodit.

Suosittelemme myös, että määrität varatodennustavan siltä varalta, että ensisijainen tapa ei toimi.

Varatodennustavan käyttöönotto

Jos haluat ottaa käyttöön varatodennustavan, valitse Varatavat-kohdan vierestä Lisää uusi tapa. Varatapaa käytetään, jos ensisijainen tapa ei toimi. Valitse siis ensisijaisesta todennustavasta eroava tapa.

Jos olet esimerkiksi valinnut ensisijaiseksi tavaksi mobiilitodennussovelluksen, valitse varatavaksi matkapuhelinnumero tai suojausavain.

Jos kahden tekijän todennus on jo otettu käyttöön, voit laittaa sen päälle tai pois päältä ja luoda varmuuskopiointikoodeja tililtäsi.

Kahden tekijän todennuksen laittaminen päälle ja pois päältä

1. Kirjaudu tilillesi.

2. Siirrä hiiren osoitin sivun oikeaan yläkulmaan profiilikuvakkeen kohdalle ja napsauta sitten Tilin asetukset.

3. Valitse Kahden tekijän todennus -kohdasta tarpeen mukaan Laita päälle tai Laita pois päältä.

Jos haluat poistaa nykyiset asetukset, kun laitat kahden tekijän todennusta pois päältä, valitse Tyhjennä lisäksi kaikki kahden tekijän todennuksen asetukset ja valitse sitten Laita pois päältä.

Kertakäyttöisten varakoodien luominen uudelleen

1. Kirjaudu tilillesi.

2. Siirrä hiiren osoitin sivun oikeaan yläkulmaan profiilikuvakkeen kohdalle ja napsauta sitten Tilin asetukset.

3. Valitse Kahden tekijän todennus -osiosta Näytä koodit.

Jos olet jo käyttänyt koodin se näkyy yliviivattuna. Sitä koodia ei voi enää käyttää kirjautumiseen.

4. Jos olet käyttänyt kaikki varakoodit tai haluat saada uusia, valitse Hanki uusia koodeja.

Jos hankit uusia varakoodeja, nykyiset varakoodit lakkaavat toimimasta.

Video

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v100023155
Käyttöjärjestelmä: Android;Mac;Windows;iOS
Muokattu viimeksi: 15/07/2024