VPN-tuotteen asetusten määrittäminen mobiililaitteilla

Mihin tarvitsen VPN-tuotetta?

Kun käytät suojaamatonta langatonta yhteyttä, internet-palveluntarjoajasi ja verkkosivustot voivat nähdä arkaluonteisia yksityiskohtia, kuten sijaintisi, chattisi ja sähköpostiviestisi. Voit olla alttiina kyberrikollisille, jotka yrittävät tarkkailla ja varastaa tietojasi. Nortonin VPN-tuote luo virtuaalisen erillisverkon (VPN), joka salaa arkaluonteiset tietosi. Sen avulla voit käyttää julkista Wi-Fi-verkkoa suojatummin.

Maantieteellisen alueen muuttaminen VPN:ssä

Oletusarvoisesti Nortonin VPN-tuote valitsee automaattisesti sopivimman alueellisen datapalvelimen sijaintisi perusteella. Voit muuttaa valittua aluetta manuaalisesti sijaintiasetuksista. Valitse käyttöjärjestelmäsi mukainen vaihtoehto:

Android

Jos haluat tietää Norton-tuotteen versionumeron, käynnistä Norton-sovellus ja napauta Valikko-kuvake > Asetukset > Tietoja.

Valitse yksi seuraavista tuotteesi mukaan:

Norton Secure VPN (versio 3.x ja aiemmat)

1. Käynnistä Norton Secure VPN.

2. Napauta näytön alaosassa näkyvää sijaintikuvaketta.

3. Valitse Alue-näytön luettelosta haluamasi maantieteellinen alue.

Norton VPN (versio 4.x ja uudemmat)

1. Käynnistä Norton VPN.

2. Napauta avautuvaa luetteloa Norton Secure VPN -näytön Nopein sijainti -kohdan vierestä.

3. Valitse Nopein sijainti -näytön luettelosta haluamasi maantieteellinen alue.

Norton 360 (versio 5.x ja uudemmat)

1. Käynnistä Norton 360.

2. Napauta näytön alareunasta Yksityisyys.

3. Valitse Yksityisyys-näytöstä VPN.

4. Napauta avautuvaa luetteloa Yksityisyys-näytön Nopein sijainti -kohdan vierestä.

5. Valitse Nopein sijainti -näytön luettelosta haluamasi maantieteellinen alue.

iOS

Jos haluat tietää Norton-tuotteen versionumeron, käynnistä Norton-sovellus ja napauta Valikko-kuvake > Tietoja.

Valitse yksi seuraavista tuotteesi mukaan:

Norton Secure VPN (versio 3.x ja aiemmat)

1. Käynnistä Secure VPN.

2. Napauta näytön alaosassa näkyvää sijaintikuvaketta.

3. Valitse Alue-näytön luettelosta haluamasi maantieteellinen alue.

Norton 360 (versio 2.x ja uudemmat)

1. Käynnistä Norton 360.

2. Napauta avautuvaa luetteloa Norton Secure VPN -hallintapaneelin Nopein sijainti -kohdan vierestä.

3. Valitse Sijainnin vaihtaminen -näytön avattavasta luettelosta haluamasi maantieteellinen alue.

Norton VPN (versio 4.x ja uudemmat)

1. Käynnistä Norton VPN.

2. Napauta avautuvaa luetteloa Norton Secure VPN -hallintapaneelin Nopein sijainti -kohdan vierestä.

3. Valitse Sijainnin vaihtaminen -näytön avattavasta luettelosta haluamasi maantieteellinen alue.

Varoitusten laittaminen päälle tai pois päältä

VPN-tuote varoittaa aina, kun yhdistät suojaamattomaan verkkoon. Jos et kuitenkaan halua saada varoituksia, voit ottaa ne pois päältä Verkkosuojauksen avulla. Alla on ohjeet varoitusten laittamiseen päälle tai pois päältä.

Varoitusten käyttöön ottaminen tai poistaminen käytöstä

1. Käynnistä Norton Secure VPN.

2. Napauta näytön alalaidassa näkyvää Wi-Fi-asetukset-kuvaketta.

3. Laita varoitukset päälle tai pois päältä liu’uttamalla Ota varoitukset käyttöön -vaihtoehtoa.

Ota varoitukset käyttöön -kytkin näkyy harmaana, kun olet yhteydessä suojattuun verkkoon.

Mainosseurannan estäminen Android- tai iOS-laitteella

Jokaisella mobiililaitteella on yksilöllinen mainostunnus, jota voidaan käyttää esimerkiksi nimesi, osoitteesi ja ikäsi seuraamiseen. Sovellusten kehittäjät voivat käyttää mainostunnuksia sinulle merkityksellisten kohdennettujen mainosten luomiseen. VPN:n Mainosseurannan esto -ominaisuus suojaa sinua ja auttaa estämään mainostajien seurantaa ja siten vähentämään kohdennettua mainontaa. Valitse käyttöjärjestelmäsi mukainen vaihtoehto:

Android

Jos haluat tietää Norton-tuotteen versionumeron, käynnistä Norton-sovellus ja napauta Valikko-kuvake > Asetukset > Tietoja.

Valitse yksi seuraavista tuotteesi mukaan:

Norton Secure VPN (versio 3.x ja aiemmat)

1. Käynnistä Norton Secure VPN.

2. Napauta näytön alalaidassa näkyvää Mainosseuranta-kuvaketta.

3. Laita Mainosseurannan esto -ikkunan liukusäätimellä Mainosseurannan esto päälle.

Mainosseurannan esto toimii vain silloin, kun VPN on päällä.

Norton VPN (versio 4.x ja uudemmat)

1. Käynnistä Norton VPN.

2. Napauta Asetukset-kuvaketta näytön oikeasta yläkulmasta.

3. Napauta VPN-määritykset -näytöstä Mainosseurannan esto.

4. Laita Mainosseurannan esto -näytössä Mainosseurannan esto päälle liukukytkimellä.

Norton 360 (versio 5.x ja uudemmat)

1. Käynnistä Norton 360.

2. Napauta valikkokuvaketta näytön vasemmasta yläkulmasta ja valitse Asetukset.

3. Napauta Asetukset-näytöstä Yksityisyys ja Mainosseurannan esto.

4. Laita Mainosseurannan esto -ikkunan liukusäätimellä Mainosseurannan esto päälle.

iOS

Jos haluat tietää Norton-tuotteen versionumeron, käynnistä Norton-tuote ja valitse valikkokuvake > Tietoja.

Valitse yksi seuraavista tuotteesi mukaan:

Norton Secure VPN (versio 3.x ja aiemmat)

1. Käynnistä Secure VPN.

2. Napauta näytön alalaidassa näkyvää Mainosseuranta-kuvaketta.

3. Laita mainosseuranta päälle liu’uttamalla Mainosseuranta-näytöstä Estä mainosseuranta -liukukytkintä.

Norton VPN (versio 4.x ja uudemmat)

1. Käynnistä Norton VPN.

2. Napauta Asetukset-kuvaketta näytön oikeasta yläkulmasta.

3. Napauta VPN-määritykset -näytöstä Mainosseurannan esto.

4. Laita Mainosseurannan esto -näytössä Mainosseurannan esto päälle liukukytkimellä.

Norton 360 (versio 2.x ja uudemmat)

1. Käynnistä Norton 360.

2. Napauta Yksityisyys-osiota ja VPN:n vieressä olevaa nuolta oikealle.

3. Laita mainosseuraimet päälle tai pois päältä liu’uttamalla Mainosseurannan esto -osiosta Estä mainosseuranta -liukukytkintä.

Tunnelin jakamisen laittaminen päälle Android-laitteilla

Nortonin VPN-tuotteen Tunnelin jakaminen -ominaisuuden avulla voit ohjata ja salata valitsemasi sovellukset, sillä voit valita liikenteen, jonka haluat sulkea pois VPN:stä. Seuraavien ohjeiden avulla voit käyttää Tunnelin jakaminen -ominaisuutta Android-laitteella.

Jos haluat tietää Norton-tuotteen versionumeron, käynnistä Norton-sovellus ja napauta Valikko-kuvake > Asetukset > Tietoja.

Valitse yksi seuraavista tuotteesi mukaan:

Norton Secure VPN (versio 3.x ja aiemmat)

1. Käynnistä Norton Secure VPN.

2. Napauta valikkokuvaketta näytön vasemmasta yläkulmasta ja valitse Asetukset.

3. Ota Asetukset-näytössä Tunnelin jakaminen käyttöön liukusäädintä siirtämällä.

4. Voit sulkea sovelluksen pois valitsemalla Sovellusten poissulkeminen Tunnelin jakaminen -kohdasta.

Valitse Sovellusten poissulkeminen -näytöstä napauttamalla sovellus, jonka haluat sulkea pois Norton Secure VPN -liikenteestä.

Norton VPN (versio 4.x ja uudemmat)

1. Käynnistä Norton VPN.

2. Napauta Asetukset-kuvaketta näytön oikeasta yläkulmasta ja valitse VPN-asetukset.

3. Napauta VPN-asetukset-näytöstä Tunnelin jakaminen.

4. Laita ominaisuus päälle siirtämällä liukusäädintä Tunnelin jakaminen -näytössä.

5. Jos haluat sulkea sovelluksen Tunnelin jakamisen ulkopuolelle, valitse Sulje tietyt sovellukset pois VPN:n käytöstä -kohdan valintaruutu poissuljettavan sovelluksen kohdalta.

Norton 360 (versio 5.x ja uudemmat)

1. Käynnistä Norton 360.

2. Napauta valikkokuvaketta näytön vasemmasta yläkulmasta ja valitse Asetukset.

3. Valitse Asetukset-näytöstä Yksityisyys.

4. Napauta Yksityisyys-näytöstä Tunnelin jakaminen ja laita se päälle liukusäätimellä.

5. Jos haluat sulkea sovelluksen Tunnelin jakamisen ulkopuolelle, valitse Sulje tietyt sovellukset pois VPN:n käytöstä -kohdan valintaruutu poissuljettavan sovelluksen kohdalta.

Tilauksen peruuttaminen tai automaattisen uusiutumisen pysäyttäminen

Tilaukset, jotka on ostettu sovelluksen sisäisesti Google Play Kaupasta, Applen App Storesta tai Microsoft Storesta

Jos olet tilannut tuotteen ostamalla sen sovelluksessa, voit hallita tai muuttaa tilausasetuksiasi vain Applen App Storessa, Google Play Kaupassa tai Microsoft Storessa.

Norton-sovelluksen poistaminen laitteestasi ei automaattisesti peruuta tilausta tai estä sen automaattista uusiutumista. Sinun on muutettava tilausasetuksia kyseisessä kaupassa.

Norton VPN -kokeilu

Norton VPN:n kokeiluversio Applen App Storessa tai Google Play Kaupassa vaatii maksutavan ja maksullisen vuositilauksen aktivoinnin sovelluksesta tehtävän ostoksen kautta. Vuositilauksen hinta veloitetaan kokeilujakson lopussa.

Jos haluat peruuttaa kokeilun ennen veloitusta, sinun on peruutettava tilaus ennen kokeilujakson päättymistä. Jos vuosittainen maksullinen tilauksesi on jo aloitettu ja veloitettu, sinun on peruutettava tilaus vastaavan verkkokaupan kautta (Apple App Store tai Google Play -kauppa).

Norton-tilauksen peruuttaminen

Voit peruuttaa sovelluksen sisäisen oston kautta ostamasi Norton-tilauksen seuraavien tukiartikkeleiden ohjein:

Tilaukset, jotka on ostettu jälleenmyyjältä tai Norton-verkkokaupasta

Jos haluat estää tilauksesi automaattisen uusiutumisen, katso ohjeet uusimisasetusten muuttamiseen tilisivullasi Norton-tilauksen automaattisen uusiutumisen pysäyttäminen -artikkelista. Muutokset on tehtävä ennen veloituspäivää, ja ne tulevat yleensä voimaan muutama tunti pyynnön tekemisen jälkeen. Voit myös peruuttaa tilauksen ja pyytää hyvitystä Peruutus- ja hyvityskäytännön mukaisesti. Jos haluat lisätietoja oikeudestasi sopimuksen peruuttamiseen ja hyvityksen saamiseen sekä poikkeuksista, tutustu Peruutus- ja hyvityskäytäntöön.

Tietosuojaselosteemme

Kunnioitamme yksityisyyttäsi ja olemme omistautuneet suojaamaan henkilötietojasi. Applen App Store: https://support.apple.com/fi-fi/HT202039

Video: Norton Secure VPN:n käytön aloittaminen

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v131611646
Käyttöjärjestelmä: Android;iOS
Muokattu viimeksi: 15/07/2024