Lisätietoja lisäsuojausominaisuuksista Mac-tietokoneella

Lisäasetukset -välilehdellä voit määrittää Norton-tuotteen lisäsuojaustoiminnot. Voit joko ottaa nämä lisäsuojaustoiminnot käyttöön tai poistaa ne käytöstä.

Toimintojen asetusten muuttaminen edellyttää tiliä, jolla on järjestelmänvalvojan oikeudet.

Lisäasetukset -ikkunassa on valittavissa seuraavat lisäsuojaustoiminnot:

Automaattiset tarkistukset

Parantaa turvallisuutta ja tehostaa suojausta suorittamalla kaikki Mac-tietokoneen suojaamiseen tarvittavat komponentit kun tietokone käynnistetään.

Automaattiset tarkistukset suojaavat Mac-tietokonetta seuraavin tavoin:

• Toiminto tarkistaa tiedostot, kun ne luodaan tai kopioidaan tai kun niitä muokataan.

• Toiminta tarkistaa levyt ja siirrettävät muistivälineet, kun Mac-tietokone käyttää niitä.

Automaattiset tarkistukset ovat käytössä ja Norton-tuote tarkistaa koko Mac-tietokoneen oletusarvoisesti. Voit kuitenkin määrittää asetuskuvakkeen kautta ne tiedostot tai kansiot, jotka Norton-tuotteen tulee tarkistaa.

Ajoitetut tarkistukset

Voit ajastaa automaattisen tarkistuksen, joka suoritetaan tiettynä päivänä tiettyyn aikaan.

Jos ajoitettu tarkistus alkaa, kun käytät tietokonetta, voit suorittaa tarkistuksen taustalla sen sijaan, että keskeyttäisit työskentelyn.

Ajoitetut tarkistukset -toiminto on oletusarvoisesti poissa käytöstä. Ajoitetut tarkistukset voi ottaa käyttöön ja määrittää asetuskuvakkeen kautta.

Joutotarkistukset

Toiminto suorittaa Mac-tietokoneen tarkistuksen kätevästi silloin, kun laitetta ei käytetä.

Joutotarkistukset -toiminto otetaan automaattisesti käyttöön, kun asennat Norton-tuotteen. Vaikka Norton-tuote suorittaa tarkistuksen automaattisesti, voit mukauttaa joutotarkistuksen asetuksia asetuskuvakkeen kautta. Norton-tuote päättää, milloin joutotarkistukset suoritetaan. Suoritusajankohta vaihtelee asetusten ja muiden ennalta määritettyjen muuttujien mukaan.

Norton-tuote keskeyttää aloittamansa joutotarkistukset, mikäli Mac-tietokoneen käyttö aloitetaan uudelleen. Tarkistus kuitenkin jatkuu, kun Mac-tietokone on seuraavan kerran käyttämättömänä.

NortonLifeLock suosittelee, että pidät Joutotarkistukset jatkuvasti käytössä.

Ohjelmanesto

Voit määrittää palomuuriasetukset ohjelmille, jotka Mac-tietokone suorittaa.

Voit määrittää Mac-tietokoneen suorittamien ohjelmien Ohjelmanesto-asetukset Ohjelman esto -rivin asetuskuvakkeen kautta. Ohjelmanesto-asetukset määrittävät, sallitaanko vai estetäänkö ohjelman, kuten verkkoselaimen tai iTunesin, internet-yhteyden muodostus.

Ohjelmanesto-asetukset eivät ole sidoksissa tiettyyn verkkosijaintiin. Ohjelmanesto-asetukset eivät muutu, kun siirryt toiseen verkkosijaintiin.

Yhteydenesto

Voit sallia tai estää ohjelmia, portteja, palveluita ja IP-osoitteita, jotka muodostavat yhteyksiä Mac-tietokoneeltasi tai -tietokoneellesi:

Yhteydenesto-asetukset määrittävät, sallitaanko vai estetäänkö saapuvat tai lähtevät yhteydet, jotka käyttävät tiettyä palvelua, ohjelmaa tai porttia. Voit myös määrittää palomuurin asetukset tai sallia tai estää tietyn IP-osoitteen.

Yhteydenesto -rivin asetuskuvakkeen avulla voit määrittää Mac-tietokoneen ohjelmien ja palveluiden yhteyksiä. Yhteydenestoasetukset koskevat vain tiettyä sijaintia.

Haavoittuvuussuojaus

Voit määrittää Norton-tuotteen tarkistamaan Mac-tietokoneeseen tulevan ja siitä lähtevän verkkoliikenteen ja vertaamaan tietoja tiettyihin hyökkäystunnisteisiin.

Hyökkäystunnisteet sisältävät tietoja, joiden avulla voidaan tunnistaa hyökkääjän yritys hyödyntää tunnettua käyttöjärjestelmän tai ohjelman haavoittuvuutta.

Sijaintitietoisuus

Toiminto kertoo, onko verkkosijainti, johon Mac-tietokone on yhdistetty, luotettava vai ei-luotettava.

Voit avata Sijaintitietoisuus-ikkunan asetuskuvakkeesta. Sijaintitietoisuus-ikkunassa voit määrittää sen verkkosijainnin luottamustason, johon Mac-tietokone on yhdistetty.

Safe Web

Voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä erilaisia Safe Web -asetuksia, jotka estävät sinua vierailemasta vaarallisilla verkkosivustoilla.

Nortonin asettaminen tunnistamaan vilpilliset tai tietoja kalastelevat verkkosivustot Mac-tietokoneella

Safari

Voit lisätä Safari-selaimeen Safe Web -laajennuksen, joka sisältää Norton Safe Web-, Norton Safe Search-, Nortonin kotisivu- ja Nortonin tietokalastelusuojaus -ominaisuudet.

Voit asentaa Safe Web -laajennuksen Safari-selaimeen osoittamalla asetus- tai näytä-kuvaketta ja valitsemalla sitten OK.

Firefox

Voit lisätä Firefox-selaimeen Safe Web -laajennuksen, joka sisältää Norton Safe Web-, Norton Safe Search-, Nortonin kotisivu- ja Nortonin tietokalastelusuojaus -ominaisuudet.

Voit asentaa Safe Web -laajennuksen Firefox-selaimeen osoittamalla asetus- tai näytä-kuvaketta ja valitsemalla sitten OK.

Chrome

Voit lisätä Chrome-selaimeen Safe Web -laajennuksen, joka sisältää Norton Safe Web-, Norton Safe Search-, Nortonin kotisivu- ja Nortonin tietokalastelusuojaus -ominaisuudet.

Voit asentaa Safe Web -laajennuksen Chrome-selaimeen osoittamalla asetus- tai näytä-kuvaketta ja valitsemalla sitten OK.

Suojaushistoria

Voit valvoa virushavaintoja, virustarkistuksia, LiveUpdate-päivityksiä ja muita Norton-tuotteen suorittamia tehtäviä.

Voit myös tarkastella käyttöyritystilastoja ja Norton-tuotteen eri toimintojen tiloja.

Verkkotoiminta

Voit tarkastella saapuvien ja lähtevien verkkoyhteyksien tietoja Verkkotoiminta -ikkunassa.

Verkkotoiminta -ikkunassa luetellaan seuraavat yhteydet:

• Mac-tietokoneeseen saapuvat yhteydet

• Mac-tietokoneesta lähtevät yhteydet

• Ohjelmat, jotka valvovat portteja saapuvien verkkoyhteyksien varalta

Voit myös etsiä tietyntyyppistä Mac-tietokoneella suoritettavaa ohjelmaa, palvelua tai porttia ja tarkastella sen verkkoyhteyden tietoja.

Hiljainen tila

Voit ottaa hiljaisen tilan käyttöön.

Kun otat Hiljainen tila -valinnan käyttöön, hiljainen tila otetaan käyttöön määrätyksi ajaksi.

Kun hiljainen tila on käytössä, Norton-tuote keskeyttää kaikki varoitukset ja taustatoiminnot. Voit poistaa hiljaisen tilan käytöstä manuaalisesti koska tahansa. Keskeytetyt toiminnot suoritetaan, kun hiljainen tila on poistettu käytöstä.

Virheiden hallinta

Voit ottaa Virheiden hallinta -toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä.

Virheiden hallinta luo yksityiskohtaisen raportin kaikista Norton-tuotteen havaitsemista virheistä ja lähettää sen automaattisesti Nortonille analysoitavaksi. Virheiden hallinta on oletusarvoisesti käytössä.

Jollet halua lähettää raporttia Nortonille, voit poistaa Virheiden hallinta -toiminnon käytöstä.

Automaattiset päivitykset

Voit päivittää tuotteen uusimpaan versioon, jos tilaus on voimassa tai vanhentunut. Voit myös ottaa Automaattiset päivitykset -asetuksen käyttöön, jolloin Norton-tuote ilmoittaa, kun uusi versio on saatavilla. Automaattiset päivitykset -asetus on käytössä oletuksena. Jos Automaattiset päivitykset -asetus poistetaan käytöstä, tuotteessa ei enää näytetä Nortonin päivitysilmoituksia.

Norton Community Watch -palvelu

Norton Community Watch kerää Mac-tietokoneelta tiedot mahdollisista uusista tietoturvariskeistä ja lähettää ne Nortonille analysoitavaksi. Tämä auttaa Nortonia tunnistamaan uudet uhkat ja niiden alkulähteet entistä tehokkaammin sekä tarjoamaan ratkaisuja niiden estämiseen.

Jollet halua lähettää tietoja Nortonille, voit poistaa Norton Community Watchin käytöstä.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v89785784