Veelgestelde vragen: Norton VPN-producten

Norton VPN-producten helpen u veilig te surfen en voorkomen dat uw online activiteiten worden gevolgd door trackers van derden, waaronder internetproviders, of de websites die u bezoekt. De app helpt ook ad trackers te blokkeren door cookies te onderscheppen en uw identificatiegegevens te verwijderen.

Systeemvereisten

Beschikbaar voor Windows-pc's, Macs, iOS- en Android-apparaten.
Ze mogen op een gespecificeerd aantal apparaten worden gebruikt, met onbeperkte toegang tijdens de abonnementstermijn.

Windows

Besturingssysteem
  • Microsoft Windows 11/10 (alle versies behalve Windows 11/10 in S-modus)

• Microsoft Windows 8/8.1 (alle versies)

• Microsoft Windows 7 met Service Pack 1 (SP 1) of later

Processor

Voor Windows 11/10/8/Vista: 1 GHz

RAM

• Voor Windows 11/10: 2 GB

• Voor Windows 8/7: 1 GB (32-bits) of 2 GB (64-bits)

Beschikbare vasteschijfruimte

• 150 MB beschikbare vasteschijfruimte

Mac

Besturingssysteem

• Mac OS X 10.12.x (Sierra) of later

• Mac-computer met Intel® Core™ 2 Duo-, Core i3-, Core i5-, Core i7- of Xeon-processor

Hardware
  • 2GB RAM

• 300 MB beschikbare vasteschijfruimte

Android

Besturingssysteem

• Android met 8.0 of later

Apparaatvereisten

• Google Play-app moet zijn geïnstalleerd

• 100 MB beschikbare opslagruimte

iOS

Besturingssysteem

• iPhones of iPads met de huidige en vorige twee versies van Apple iOS

Apparaatvereisten

• 100 MB beschikbare opslagruimte

Hoe helpt het Norton VPN-product mijn online privacy te beschermen?

Als u openbare wifi gebruikt, kunnen anderen uw online activiteiten volgen. Cybercriminelen kunnen persoonlijke gegevens stelen zoals uw gebruikersnamen, wachtwoorden of rekeningnummers. Meer informatie

Norton VPN maskeert al uw activiteiten op internet. Dit betekent dat u uw toepassingen kunt oproepen alsof u thuis bent.
Het beschermt ook op de volgende manieren de gegevens die u via openbare wifi verstuurt en ontvangt:

• Voegt versleuteling van bankkwaliteit toe

• U kunt anoniem internetten, dus uw privacy is beschermd. Meer informatie

• We volgen, registreren of bewaren uw browseractiviteiten niet.Meer informatie.

• U kunt rekenen op de uitstekende klantondersteuning van Norton, een leider in online cyberbeveiliging van consumenten.

Waar bevinden zich de IP-adressen van de VPN-producten van Norton?

De IP-adressen van de servers bevinden zich in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Singapore en Brazilië, en ze zijn geoptimaliseerd voor de best mogelijke browse-ervaring op internet.

Welke informatie kunnen mijn internetprovider en websites zien wanneer ik het VPN-product van Norton gebruik?

Wanneer u uw Norton VPN-product gebruikt, worden uw gegevens versleuteld zodat internetprovider alleen kan zien hoeveel verkeer via hun servers gaat en niet de versleutelde gegevens.

Als u geen Norton VPN-product gebruikt, kan uw internetprovider zien welke websites u bezoekt, plus uw online activiteiten, IM-chats en alle bestanden die u downloadt of uploadt. De websites die u bezoekt, kunnen ook zien welke browser u gebruikt, welk besturingssysteem op uw apparaat staat en wat uw locatie is.

Kenmerken van de VPN-producten van Norton

Advertentietrackers blokkeren

Elk mobiel apparaat heeft een unieke reclame-id, die kan worden gebruikt om uw gegevens bij te houden, zoals uw naam, adres en leeftijd. Reclame-id's kunnen woorden gebruikt door app-ontwikkelaars om gerichte advertenties te maken die voor u relevant zijn. De functie Advertentietrackers blokkeren beschermt u en blokkeert gerichte reclame.

Afhankelijk van uw apparaat kiest u een van de volgende opties om Advertentietrackers blokkeren te gebruiken:

Windows

Kies afhankelijk van uw product een van de volgende opties:

Wilt u het versienummer van uw Norton-product achterhalen, open dan uw Norton-app en ga naar Instellingen of ga naar Help > Info.

Norton Secure VPN (versie 6.x en lager)

1. Open de Norton Secure VPN-app op uw bureaublad.

2. Klik op het pictogram Instellingen boven in de Norton Secure VPN-app en klik op Ad Trackers blokkeren.

3. Verplaats onder Advertentietrackers blokkeren de schuifregelaar Advertentietrackers blokkeren om ad trackers in te schakelen.

Norton Secure VPN (versie 24.x en hoger)

1. Open de Norton Secure VPN-app op uw bureaublad.

2. Klik op Advertentietrackers blokkeren in het linkerdeelvenster van het Norton-dashboard.

3. Verplaats in het venster Advertentietrackers blokkeren de schuifregelaar om Advertentietrackers blokkeren wanneer VPN is ingeschakeld in te schakelen.

Norton 360 (versie 22.x en lager)

1. Open uw Norton 360-app.

Klik in het venster Mijn Norton op de vervolgkeuzepijl naast Secure VPN en klik op Advertentietrackers blokkeren.

2. Klik op het tabblad Advertentietrackers blokkeren en verplaats de schuifregelaar Advertentietrackers blokkeren om ad trackers in of uit te schakelen.

Norton 360 (versie 24.x en hoger)

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

2. Klik op het Norton-dashboard op Privacy links op het scherm.

3. Klik in het venster Privacy onder Secure VPN op Openen.

4. Klik in het venster Secure VPN op het tabblad Advertentietrackers blokkeren.

5. Verplaats op het tabblad Advertentietrackers blokkeren de schuifregelaar om Advertentietrackers blokkeren wanneer VPN is ingeschakeld in te schakelen.

Norton VPN (versie 24.x en hoger)

1. Open uw Norton VPN-product.

2. Klik op het dashboard op Instellingen links op de pagina.

3. Verplaats in het venster Instellingen onder VPN-voorkeuren de schuifregelaar om Advertentietrackers blokkeren wanneer VPN is ingeschakeld in te schakelen.

Mac

Wilt u het versienummer van uw Norton-product achterhalen, open dan uw Norton-product en ga naar Instellingen of ga naar Help > Info.

Kies afhankelijk van uw product een van de volgende opties:

Norton Secure VPN (versie 2.x en lager)

1. Open de Norton Secure VPN-app op uw bureaublad.

2. Klik op de optie Advertentietrackers blokkeren links in de Norton Secure VPN-app.

3. Verplaats onder Ad Trackers blokkeren de schuifregelaar Ad Trackers blokkeren om Ad Trackers in of uit te schakelen.

Norton Secure VPN (versie 24.x en hoger)

1. Open de Norton Secure VPN-app op uw bureaublad.

2. Klik op Advertentietrackers blokkeren in het linkerdeelvenster van het Norton-dashboard.

3. Verplaats in het venster Advertentietrackers blokkeren de schuifregelaar om Advertentietrackers blokkeren wanneer VPN is ingeschakeld in te schakelen.

Norton 360 (versie 8.8.x en lager)

1. Open uw Norton 360-app.

Klik in het venster Mijn Norton op de vervolgkeuzepijl naast Secure VPN en klik op Openen.

2. Klik op het tabblad Advertentietrackers blokkeren en verplaats de schuifregelaar Advertentietrackers blokkeren om ad trackers in of uit te schakelen.

Norton 360 (versie 24.x en hoger)

1. Open uw Norton 360-app.

2. Klik op het Norton-dashboard op Privacy links op het scherm.

3. Klik in het venster Privacy onder Secure VPN op Openen.

4. Klik in het venster Secure VPN op het tabblad Advertentietrackers blokkeren.

5. Verplaats op het tabblad Advertentietrackers blokkeren de schuifregelaar om Advertentietrackers blokkeren wanneer VPN is ingeschakeld in te schakelen.

Norton VPN (versie 24.x en hoger)

1. Open Norton VPN op uw bureaublad.

2. Klik op het Norton-dashboard op Instellingen links op de pagina.

3. Verplaats in het venster Instellingen onder VPN-voorkeuren de schuifregelaar om Advertentietrackers blokkeren wanneer VPN is ingeschakeld in te schakelen.

Android

Wilt u het versienummer van uw Norton-product achterhalen, open dan de Norton-app en tik op het Menu-pictogram > Instellingen > Info.

Kies afhankelijk van uw product een van de volgende opties:

Norton Secure VPN (versie 3.x en lager)

1. Start Secure VPN.

2. Tik op het pictogram Ad Tracker onderaan het scherm.

3. Verplaats in het scherm Ad tracker de schuifregelaar Advertentietrackers blokkeren om ad trackers in of uit te schakelen.

Advertentietrackers blokkeren werkt alleen wanneer Virtual Private Network is ingeschakeld.

Norton VPN (versie 4.x en hoger)

1. Start Norton VPN.

2. Tik rechtsboven op het scherm op het pictogram Instellingen.

3. Tik in het scherm VPN-configuratie op Ad Tracking Blocker.

4. In het scherm Advertentietrackers blokkeren. verplaats de schuifregelaar om Advertentietrackers blokkeren in te schakelen.

Norton 360 (versie 5.x en hoger)

1. Start Norton 360.

2. Tik op het Menu-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm en klik op Instellingen.

3. Tik in het scherm Instellingen op Privacy en tik vervolgens op Ad Tracking Blocker.

4. Verplaats in het scherm Advertentietrackers blokkeren de schuifregelaar om Advertentietrackers blokkeren in te schakelen.

iOS

Wilt u het versienummer van uw Norton-product achterhalen, open dan uw Norton-product en ga naar Menu-pictogram > Info.

Kies afhankelijk van uw product een van de volgende opties:

Norton Secure VPN (versie 3.x en lager)

1. Start Secure VPN.

2. Tik op het pictogram Ad Tracker onderaan het scherm.

3. Verplaats in het scherm Ad Tracker de schuifregelaar Ad Trackers blokkeren om Ad Trackers in of uit te schakelen.

Norton VPN (versie 4.x en hoger)

1. Start Norton VPN.

2. Tik rechtsboven op het scherm op het pictogram Instellingen.

3. Tik in het scherm VPN-configuratie op Advertentietrackers blokkeren.

4. In het scherm Advertentietrackers blokkeren. verplaats de schuifregelaar om Advertentietrackers blokkeren in te schakelen.

Norton 360 (versie 2.x en hoger)

1. Start Norton 360.

2. Tik op de sectie Privacy en tik op de pijl naar rechts naast VPN.

3. Verplaats onder de sectie Advertentietrackers blokkeren de schuifregelaar Advertentietrackers blokkeren om ad trackers in of uit te schakelen.

Kill Switch

Kill Switch verbreekt de verbinding van uw apparaat met het internet als uw VPN-verbinding wordt verbroken. Dit helpt de privacy van uw IP-adres (belangrijk voor het identificeren van uw locatie en online activiteiten) en andere persoonlijke gegevens te behouden wanneer de VPN-verbinding wegvalt.

Kies afhankelijk van het besturingssysteem een van de volgende opties om Kill Switch op het apparaat in te schakelen:

Windows

Wilt u het versienummer van uw Norton-product achterhalen, open dan uw Norton-product en ga naar Instellingen of ga naar Help > Info.

Kies afhankelijk van uw product een van de volgende opties:

Norton Secure VPN (versie 6.x en lager)

1. Start de Norton Secure VPN-app op Windows.

2. Klik op het pictogram Instellingen bovenaan de app.

3. Verschuif op het tabblad Algemeen de regelaar naast Kill Switch om de functie in te schakelen.

Norton Secure VPN (versie 24.x en hoger)

1. Open de Norton Secure VPN-app op uw bureaublad.

2. Klik op het Norton-dashboard onder Overzicht op het tabblad VPN-voorkeuren.

3. Verplaats de schuifregelaar op het tabblad VPN-voorkeuren om Kill Switch gebruiken als VPN-verbinding wordt verbroken in te schakelen.

Norton 360 (versie 22.x en lager)

1. Open uw Norton 360-app.

Als u het venster Mijn Norton ziet, selecteert u naast Secure VPN in het keuzemenu de optie Instellingen.

2. Verplaats in het venster Instellingen naast Kill Switch de schuifregelaar om de functie in te schakelen.

Norton 360 (versie 24.x en hoger)

1. Open uw Norton 360-app.

2. Klik op het Norton-dashboard op Privacy links op de pagina.

3. Klik in het venster Privacy onder Secure VPN op Openen.

4. Klik in het venster Secure VPN op het tabblad Instellingen.

5. Verplaats de schuifregelaar in het venster Instellingen om Kill Switch gebruiken als VPN-verbinding wordt verbroken in te schakelen.

Norton VPN (versie 24.x en hoger)

1. Open de Norton VPN-app op uw bureaublad.

2. Klik op het Norton-dashboard onder Overzicht op Instellingen aan de linkerkant van het venster.

3. Verplaats de schuifregelaar in het venster Instellingen onder VPN-voorkeuren om Kill Switch gebruiken als VPN-verbinding wordt verbroken in te schakelen.

Mac

Wilt u het versienummer van uw Norton-product achterhalen, open dan uw Norton-product en ga naar Instellingen of ga naar Help > Info.

Kies afhankelijk van uw product een van de volgende opties:

Norton Secure VPN (versie 2.x en lager)

Mac OS 12 of lager

1. Klik in het Mac-startscherm op het Apple-menu en vervolgens op Systeeminstellingen.

2. Klik in het pop-upvenster dat verschijnt op Netwerk aan de linkerkant van het scherm.

3. Klik in het venster Netwerk onder Andere services op Norton.

4. Verander in het Norton-venster de instelling voor Verbinden op verzoek om de functie in te schakelen.

5. Klik op Toepassen.

Mac OS 13

1. Klik in het Mac-startscherm op het Apple-menu en vervolgens op Systeeminstellingen.

2. Klik in het venster Systeeminstellingen op VPN links in het scherm.

3. Klik in het venster VPN naast Norton op het pictogram Sample alt text.

4. Verander rechts in het pop-upvenster dat verschijnt de instelling voor Verbinden op verzoek om de functie in te schakelen.

5. Klik op OK.

Norton Secure VPN (versie 24.x en hoger)

1. Open de Norton Secure VPN-app op uw bureaublad.

2. Klik op het Norton-dashboard onder Overzicht op het tabblad VPN-voorkeuren.

3. Verplaats de schuifregelaar op het tabblad VPN-voorkeuren om Kill Switch gebruiken als VPN-verbinding wordt verbroken in te schakelen.

Norton 360 (versie 8.8.x en lager)

1. Open uw Norton 360-app.

Als u het venster Mijn Norton ziet, selecteert u naast Secure VPN in het keuzemenu de optie Instellingen.

2. Verplaats in het venster Instellingen naast Kill Switch de schuifregelaar om de functie in te schakelen.

Norton 360 (versie 24.x en hoger)

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

2. Klik op het Norton-dashboard op Privacy links op het scherm.

3. Klik in het venster Privacy onder Secure VPN op Openen.

4. Klik in het venster Secure VPN op het tabblad VPN-voorkeuren.

5. Verplaats de schuifregelaar op het tabblad VPN-voorkeuren om Kill Switch gebruiken als VPN-verbinding wordt verbroken in te schakelen.

Norton VPN (versie 24.x en hoger)

1. Open de Norton VPN-app op uw bureaublad.

2. Klik op het Norton-dashboard onder Overzicht op Instellingen aan de linkerkant van het venster.

3. Verplaats de schuifregelaar in het venster Instellingen onder VPN-voorkeuren om Kill Switch gebruiken als VPN-verbinding wordt verbroken in te schakelen.

Android

Wilt u het versienummer van uw Norton-product achterhalen, open dan de Norton-app en tik op het Menu-pictogram > Instellingen > Info.

Kies afhankelijk van uw product een van de volgende opties:

Norton Secure VPN (versie 3.x en lager)

1. Open de Norton Secure VPN-app.
  2. Tik op het Menu-pictogram links op het scherm en tik op Instellingen.
  3. Verplaats de schuifregelaar op het scherm Instellingen naast Kill Switch om de functie in te schakelen.

Norton 360 (versie 5.x en hoger)

1. Open de Norton 360-app via het startscherm.

2. Tik op het Menu-pictogram links op het scherm en tik op Instellingen.
  3. Tik in het scherm Instellingen op Privacy.

4. Verplaats de schuifregelaar in het scherm Privacy naast Kill Switch om de functie in te schakelen.

Norton VPN (versie 4.x en hoger)

1. Start Norton VPN.

2. Tik rechtsboven op het scherm op het pictogram Instellingen.

3. Verplaats de schuifregelaar in het scherm Instellingen onder VPN-voorkeuren om Kill Switch in te schakelen.

Wifibeveiliging

Wifibeveiliging in Norton Secure VPN scant het draadloze netwerk waarmee uw apparaat is verbonden om veelvoorkomende netwerkbedreigingen zoals man-in-the-middle-aanvallen te detecteren. Deze functie is alleen beschikbaar op Android- en iOS-platforms.

Om uw wifinetwerk te scannen, moet u VPN-toegang verlenen tot de locatie van uw apparaat. Uw locatiegegevens worden niet opgeslagen en niet gebruikt om u te volgen.

Split Tunneling

Met de optie Split Tunneling kunt u uw gekozen apps veilig sturen en versleutelen door het verkeer te selecteren dat u van VPN wilt uitsluiten.

Afhankelijk van uw apparaat kiest u een van de volgende opties voor de toegang tot Split Tunnel.

Windows

Wilt u het versienummer van uw Norton-product achterhalen, open dan uw Norton-product en ga naar Instellingen of ga naar Help > Info.

Kies afhankelijk van uw product een van de volgende opties:

Norton Secure VPN (versie 6.x en lager)

1. Open de Norton Secure VPN-app op uw bureaublad.

2. Klik op het pictogram Instellingen boven in de Norton Secure VPN-app en klik op Split Tunnel.

3. Verplaats op de pagina Split Tunnel de schuifregelaar om Apps uitsluiten van uw Secure VPN-verkeer in te schakelen.

4. Klik op Toepassing toevoegen.

Selecteer in het venster Toepassing toevoegen de toepassing die u wilt uitsluiten van het Secure VPN-verkeer en klik op Openen.

Norton Secure VPN (versie 24.x en hoger)

1. Open de Norton Secure VPN-app op uw bureaublad.

2. Klik in de sectie Overzicht op het tabblad VPN-voorkeuren.

3. Verplaats de schuifregelaar op het tabblad VPN-voorkeuren om VPN-split tunneling inschakelen in te schakelen.

4. Klik op Apps beheren onder Split Tunneling om apps van VPN-verkeer uit te sluiten.

Klik in het scherm dat verschijnt op Toepassing toevoegen, selecteer de toepassing die u van het VPN-verkeer wilt uitsluiten en klik op Openen.

5. Klik op Opslaan.

Norton 360 (versie 22.x en lager)

1. Open uw Norton 360-app.

Klik in het venster Mijn Norton op de vervolgkeuzepijl naast Secure VPN en klik op Instellingen.

2. Klik in het venster Instellingen naast Split Tunneling op het pictogram >.

3. Verplaats de schuifregelaar in het venster Split Tunnel om de functie in te schakelen.

Klik in de sectie App uitgesloten op Toevoegen en selecteer de toepassing die u wilt uitsluiten van het Secure VPN-verkeer.

4. Klik in de weergegeven waarschuwing op OK.

De nieuw geselecteerde apps worden van uw VPN-verkeer uitgesloten als u VPN de volgende keer inschakelt.

Norton 360 (versie 24.x en hoger)

1. Open uw Norton 360-app.

2. Klik op het Norton-dashboard op Privacy links op de pagina.

3. Klik in het venster Privacy onder Secure VPN op Openen.

4. Klik in het venster Secure VPN op het tabblad Instellingen.

5. Verplaats de schuifregelaar op het tabblad Instellingen naar VPN-split tunneling inschakelen.

6. Klik op Apps beheren onder Split Tunneling om apps van VPN-verkeer uit te sluiten.

Klik in het scherm dat verschijnt op Toepassing toevoegen, selecteer de toepassing die u van het VPN-verkeer wilt uitsluiten en klik op Openen.

Norton VPN (versie 24.x en hoger)

1. Open Norton VPN op uw bureaublad.

2. Klik op de startpagina op Instellingen links op de pagina.

3. Verplaats in het scherm Instellingen onder VPN-voorkeuren de schuifregelaar naar VPN-split tunneling inschakelen.

4. Klik op Apps beheren om apps uit te sluiten van het gebruik van Secure VPN.

5. Klik in het scherm dat verschijnt op Toepassing toevoegen en volg de instructies op het scherm om een app uit te sluiten.

U verwijdert een app van de uitsluitingslijst door op het scherm Specifieke apps van VPN uitsluiten op Verwijderen te klikken naast de app die van de lijst moet worden verwijderd.

Android

Wilt u het versienummer van uw Norton-product achterhalen, open dan de Norton-app en tik op het Menu-pictogram > Instellingen > Info.

Kies afhankelijk van uw product een van de volgende opties:

Norton Secure VPN (versie 3.x en lager)

Schakel Secure VPN uit en weer in om de doorgevoerde wijzigingen voor Split Tunneling toe te passen.
  1. Start Secure VPN.

2. Tik op het Menu-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm en klik op Instellingen.

3. Verplaats in het scherm Instellingen de schuifregelaar om Split Tunneling in te schakelen.

4. Tik op Apps uitsluiten onder Split Tunneling om een app uit te sluiten.

Tik in het scherm Apps uitsluiten op de app die u van Secure VPN-verkeer wilt uitsluiten.

Norton 360 (versie 5.x en hoger)

1. Start de Norton 360-app.

2. Tik op het Menu-pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en tik op Instellingen.

3. Tik in het scherm Instellingen op Privacy.

4. Tik in het scherm Privacy op Split Tunneling en verplaats de schuifregelaar om het in te schakelen.

5. Als u een app wilt uitsluiten onder Split Tunneling, tikt u onder Specifieke apps van VPN uitsluiten op het selectievakje naast de app die u wilt uitsluiten.

6. Schakel Secure VPN uit en weer in om de doorgevoerde wijzigingen voor Split Tunneling toe te passen.

Norton VPN (versie 4.x en hoger)

1. Start Norton VPN.

2. Tik rechtsboven op het scherm op het pictogram Instellingen en tik op VPN-voorkeuren.

3. Tik in het scherm VPN-voorkeuren op Split Tunneling.

4. Verplaats de schuifregelaar in het scherm Split Tunneling om de functie in te schakelen.

5. Als u een app wilt uitsluiten onder Split Tunneling, tikt u onder Specifieke apps van VPN uitsluiten op het selectievakje naast de app die u wilt uitsluiten.

Schakel het VPN uit en weer in om de doorgevoerde wijzigingen voor Split Tunneling toe te passen.

P2P gebruiken met Norton VPN

Wanneer u P2P gebruikt om downloadactiviteiten uit te voeren, kunnen gevoelige details zoals uw locatie en IP-adres worden gelekt of worden gestolen door cybercriminelen. Norton Secure VPN verbindt u met een regio waar u gemakkelijk P2P kunt gebruiken zonder uw gegevens in gevaar te brengen.

Als Norton Secure VPN een activiteit detecteert die P2P gebruikt, wordt u gevraagd om over te schakelen naar een regio waar u torrents kunt gebruiken.

U kunt met VPN verbinding maken met een regio die is geoptimaliseerd voor P2P door afhankelijk van uw apparaat een van de volgende te kiezen:

Windows

Wilt u het versienummer van uw Norton-product achterhalen, open dan uw Norton-product en ga naar Instellingen of ga naar Help > Info.

Kies afhankelijk van uw product een van de volgende opties:

Norton Secure VPN (versie 6.x en lager)

1. Start de Norton Secure VPN-app op Windows.

2. Klik op het dashboard onder VPN-regio op Regio automatisch selecteren.

3. Selecteer op het scherm VPN-regio de optie Regio met torrentoptimalisatie in de vervolgkeuzelijst.

Norton Secure VPN (versie 24.x en lager)

1. Start de Norton Secure VPN-app op Windows.

2. Klik op het Norton-dashboard op het tabblad Verbinding op Locatie wijzigen.

3. Klik in het venster VPN-locatie wijzigen in de vervolgkeuzelijst op P2P-geoptimaliseerde regio.

Norton 360 (versie 22.x en lager)

1. Open uw Norton 360-app.

Klik in het venster Mijn Norton op de vervolgkeuzepijl naast Secure VPN en klik op VPN-regio.

2. Selecteer op het scherm VPN-regio de optie Regio met torrentoptimalisatie in de vervolgkeuzelijst.

Norton 360 (versie 24.x en hoger)

1. Open uw Norton 360-app.

2. Klik op het Norton-dashboard op Privacy links op het scherm.

3. Klik in het venster Privacy onder Secure VPN op Openen.

4. Klik in het venster Secure VPN op het tabblad Verbinding op Locatie wijzigen.

5. Klik in het venster VPN-locatie wijzigen in de vervolgekeuzelijst op Geoptimaliseerd voor P2P-bestandsoverdrachten.

Norton VPN (versie 24.x en hoger)

1. Open Norton VPN op uw bureaublad.

2. Klik op het Norton-dashboard op de vervolgkeuzelijst naast de landnaam.

3. Selecteer in het venster VPN-locatie wijzigen de optie Peer-to-Peer (P2P).

Mac

Wilt u het versienummer van uw Norton-product achterhalen, open dan uw Norton-product en ga naar Instellingen of ga naar Help > Info.

Kies afhankelijk van uw product een van de volgende opties:

Norton Secure VPN (versie 2.x en lager)

1. Open de Norton Secure VPN-app op uw bureaublad.

2. Klik op het dashboard onder VPN-regio op Regio automatisch selecteren.

3. Selecteer op het scherm VPN-regio de optie Regio met torrentoptimalisatie in de vervolgkeuzelijst.

Norton Secure VPN (versie 24.x en hoger)

1. Start de Norton Secure VPN-app.

2. Klik op het dashboard op het tabblad Verbinding op Locatie wijzigen.

3. Klik in het venster VPN-locatie wijzigen in de vervolgkeuzelijst op P2P-geoptimaliseerde regio.

Norton 360 (versie 8.8.x en lager)

1. Open uw Norton 360-app.

Klik in het venster Mijn Norton op de vervolgkeuzepijl naast Secure VPN en klik op VPN-regio.

2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst in het venster VPN-regio de optie Regio met torrentoptimalisatie.

Norton 360 (versie 24.x en hoger)

1. Open uw Norton 360-app.

2. Klik op het Norton-dashboard op Privacy links op het scherm.

3. Klik in het venster Privacy onder Secure VPN op Openen.

4. Klik in het venster Secure VPN op het tabblad Verbinding op Locatie wijzigen.

5. Klik in het venster VPN-locatie wijzigen in de vervolgekeuzelijst op Geoptimaliseerd voor P2P-bestandsoverdrachten.

Norton VPN (versie 24.x en hoger)

1. Open Norton VPN op uw bureaublad.

2. Klik op het Norton-dashboard op de vervolgkeuzelijst naast de landnaam.

3. Selecteer in het venster VPN-locatie wijzigen de optie Peer-to-Peer (P2P).

Android

Wilt u het versienummer van uw Norton-product achterhalen, open dan de Norton-app en tik op het Menu-pictogram > Instellingen > Info.

Kies afhankelijk van uw product een van de volgende opties:

Norton Secure VPN (versie 3.x en lager)

1. Open de Secure VPN-app.

2. Tik op het locatiepictogram onderaan het scherm.

3. Tik in het scherm Regio op Regio met torrentoptimalisatie.

Norton Secure VPN maakt verbinding met een regio waar u torrents vanaf uw Android-apparaat kunt gebruiken.

Norton 360 (versie 5.x en hoger)

1. Start Norton 360.

2. Tik op Privacy onderaan het scherm.

3. Tik in het scherm Privacy op VPN.

4. Tik in het scherm Privacy op de vervolgkeuzelijst naast Snelste locatie. Tik vervolgens op Geoptimaliseerd voor P2P-bestandsoverdrachten.

5. Selecteer in het scherm Snelste locatie de gewenste geografische regio in de lijst.

Norton VPN (versie 4.x en hoger)

1. Start Norton VPN.

2. Tik op de startpagina op de vervolgkeuzelijst naast de landnaam.

3. Tik in het scherm VPN-locatie wijzigen op Peer-to-Peer (P2P).

Automatisch verbinding maken met VPN

De functie Automatisch verbinding maken met VPN helpt automatisch opnieuw verbinding te maken wanneer de Secure VPN-verbinding uitvalt.

Starten bij het opstarten

De functie Starten bij het opstarten laadt de Norton Secure VPN-services telkens wanneer het systeem opstart.

U moet handmatig verbinding maken met Norton Secure VPN, nadat u de app heeft gestart en de Auto-Connect-functie uit staat.