Instellingen voor uw VPN-product configureren op mobiele apparaten

Waarom zou u een VPN-product gebruiken?

Wanneer u een onbeveiligde draadloze verbinding gebruikt, kunnen uw internetprovider en websites gevoelige gegevens zien, zoals uw locatie, chatberichten en e-mails. U bent kwetsbaar voor cybercriminelen die uw gegevens willen volgen en stelen. Het Norton VPN-product maakt een virtueel privénetwerk (VPN) waarmee uw gevoelige gegevens worden versleuteld. Hiermee kunt u openbare wifi veiliger gebruiken.

Uw geografische regio in VPN wijzigen

Het Norton VPN-product kiest standaard de optimale regionale dataserver op basis van uw locatie. U kunt de geselecteerde regio handmatig wijzigen in de locatie-instellingen. Kies afhankelijk van het besturingssysteem een van de volgende opties:

Android

Wilt u het versienummer van uw Norton-product achterhalen, open dan de Norton-app en tik op het Menu-pictogram > Instellingen > Info.

Kies afhankelijk van uw product een van de volgende opties:

Norton Secure VPN (versie 3.x en lager)

1. Start Norton Secure VPN.

2. Tik op het locatiepictogram onderaan het scherm.

3. Selecteer in het scherm Regio de gewenste geografische regio in de lijst.

Norton VPN (versie 4.x en hoger)

1. Start Norton VPN.

2. Tik in het scherm Norton Secure VPN op de vervolgkeuzelijst naast Snelste locatie.

3. Selecteer in het scherm Snelste locatie de gewenste geografische regio in de lijst.

Norton 360 (versie 5.x en hoger)

1. Start Norton 360.

2. Tik op Privacy onderaan het scherm.

3. Tik in het scherm Privacy op VPN.

4. Tik in het scherm Privacy op de vervolgkeuzelijst naast Snelste locatie.

5. Selecteer in het scherm Snelste locatie de gewenste geografische regio in de lijst.

iOS

Wilt u het versienummer van uw Norton-product achterhalen, open dan de Norton-app en tik op het Menu-pictogram > Info.

Kies afhankelijk van uw product een van de volgende opties:

Norton Secure VPN (versie 3.x en lager)

1. Start Secure VPN.

2. Tik op het locatiepictogram onderaan het scherm.

3. Selecteer in het scherm Regio de gewenste geografische regio in de lijst.

Norton 360 (versie 2.x en hoger)

1. Start Norton 360.

2. Tik op het dashboard Norton Secure VPN op de vervolgkeuzelijst naast Snelste locatie.

3. Selecteer in het scherm Locatie wijzigen de gewenste geografische regio in de vervolgkeuzelijst.

Norton VPN (versie 4.x en hoger)

1. Start Norton VPN.

2. Tik op het dashboard Norton Secure VPN op de vervolgkeuzelijst naast Snelste locatie.

3. Selecteer in het scherm Locatie wijzigen de gewenste geografische regio in de vervolgkeuzelijst.

Waarschuwingen in- of uitschakelen

Het VPN-product waarschuwt u telkens wanneer u verbinding maakt met een onbeveiligd netwerk. Als u echter geen waarschuwingen wilt ontvangen, kunt u deze uitschakelen via Netwerkbeveiliging. Volg de onderstaande stappen om waarschuwingen in of uit te schakelen.

Waarschuwingen in- of uitschakelen

1. Open Norton Secure VPN.

2. Tik op het pictogram Wifi-instellingen onderaan het scherm.

3. Verplaats de schuifregelaar Waarschuwingen inschakelen om waarschuwingen in of uit te schakelen.

Waarschuwingen inschakelen wordt grijs weergegeven wanneer u op een beveiligd netwerk bent aangesloten.

Ad Trackers blokkeren op Android of iOS

Elk mobiel apparaat heeft een unieke reclame-id, die kan worden gebruikt om uw gegevens bij te houden, zoals uw naam, adres en leeftijd. Reclame-id's kunnen woorden gebruikt door app-ontwikkelaars om gerichte advertenties te maken die voor u relevant zijn. De functie Advertentietrackers blokkeren in VPN beschermt u en helpt u de trackingtechnologieën van adverteerders te blokkeren om het aantal gerichte advertenties flink te verminderen. Kies afhankelijk van het besturingssysteem een van de volgende opties:

Android

Wilt u het versienummer van uw Norton-product achterhalen, open dan de Norton-app en tik op het Menu-pictogram > Instellingen > Info.

Kies afhankelijk van uw product een van de volgende opties:

Norton Secure VPN (versie 3.x en lager)

1. Start Norton Secure VPN.

2. Tik op het pictogram Ad tracker onderaan het scherm.

3. Verplaats in het scherm Advertentietrackers blokkeren de schuifregelaar om Advertentietrackers blokkeren in te schakelen.

Advertentietrackers blokkeren werkt alleen wanneer Virtual Private Network is ingeschakeld.

Norton VPN (versie 4.x en hoger)

1. Start Norton VPN.

2. Tik rechtsboven op het scherm op het pictogram Instellingen.

3. Tik in het scherm VPN-configuratie op Ad Tracking Blocker.

4. In het scherm Advertentietrackers blokkeren. verplaats de schuifregelaar om Advertentietrackers blokkeren in te schakelen.

Norton 360 (versie 5.x en hoger)

1. Start Norton 360.

2. Tik linksboven op het scherm op het Menu-pictogram en klik op Instellingen.

3. Tik in het scherm Instellingen op Privacy en tik vervolgens op Ad Tracking Blocker.

4. Verplaats in het scherm Advertentietrackers blokkeren de schuifregelaar om Advertentietrackers blokkeren in te schakelen.

iOS

Wilt u het versienummer van uw Norton-product achterhalen, open dan uw Norton-product en ga naar Menu-pictogram > Info.

Kies afhankelijk van uw product een van de volgende opties:

Norton Secure VPN (versie 3.x en lager)

1. Start Secure VPN.

2. Tik op het pictogram Ad tracker onderaan het scherm.

3. Verplaats in het scherm Ad tracker de schuifregelaar Advertentietrackers blokkeren om ad trackers in te schakelen.

Norton VPN (versie 4.x en hoger)

1. Start Norton VPN.

2. Tik rechtsboven op het scherm op het pictogram Instellingen.

3. Tik in het scherm VPN-configuratie op Advertentietrackers blokkeren.

4. In het scherm Advertentietrackers blokkeren. verplaats de schuifregelaar om Advertentietrackers blokkeren in te schakelen.

Norton 360 (versie 2.x en hoger)

1. Start Norton 360.

2. Tik op de sectie Privacy en tik op de pijl naar rechts naast VPN.

3. Verplaats onder de sectie Advertentietrackers blokkeren de schuifregelaar Advertentietrackers blokkeren om ad trackers in of uit te schakelen.

Split Tunneling inschakelen op Android

Met de functie Split Tunneling in uw Norton VPN-product kiest u de apps die u wilt omleiden en versleutelen door het verkeer te selecteren dat u van VPN wilt uitsluiten. Volg de onderstaande stappen om de functie Split Tunneling op uw Android-apparaat te gebruiken:

Wilt u het versienummer van uw Norton-product achterhalen, open dan de Norton-app en tik op het Menu-pictogram > Instellingen > Info.

Kies afhankelijk van uw product een van de volgende opties:

Norton Secure VPN (versie 3.x en lager)

1. Start Norton Secure VPN.

2. Tik linksboven op het scherm op het Menu-pictogram en klik op Instellingen.

3. Verplaats in het scherm Instellingen de schuifregelaar om Split Tunneling in te schakelen.

4. Tik op Apps uitsluiten onder Split Tunneling om een app uit te sluiten.

Tik in het scherm Apps uitsluiten op de app die u van het Norton Secure VPN-verkeer wilt uitsluiten.

Norton VPN (versie 4.x en hoger)

1. Start Norton VPN.

2. Tik rechtsboven op het scherm op het pictogram Instellingen en tik op VPN-voorkeuren.

3. Tik in het scherm VPN-voorkeuren op Split Tunneling.

4. Verplaats de schuifregelaar in het scherm Split Tunneling om de functie in te schakelen.

5. Als u een app wilt uitsluiten van Split Tunneling, tikt u onder Specifieke apps van VPN uitsluiten op het selectievakje naast de app die u wilt uitsluiten.

Norton 360 (versie 5.x en hoger)

1. Start Norton 360.

2. Tik rechtsboven op het scherm op het Menu-pictogram en tik op Instellingen.

3. Tik in het scherm Instellingen op Privacy.

4. Tik in het scherm Privacy op Split Tunneling en verplaats de schuifregelaar om het in te schakelen.

5. Als u een app wilt uitsluiten van Split Tunneling, tikt u onder Specifieke apps van VPN uitsluiten op het selectievakje naast de app die u wilt uitsluiten.

Uw abonnement annuleren of de automatische verlenging stopzetten

Ik heb mijn Norton-abonnement aangeschaft via een aankoop binnen de app via de Google Play Store, Apple App Store of Microsoft Store

Als u zich heeft geabonneerd via een aankoop in een app, kunt u uw abonnementsinstellingen alleen beheren en wijzigen via de Apple App Store, Google Play Store of Microsoft Store.

Uw abonnement wordt niet automatisch geannuleerd en de automatische verlenging wordt niet automatisch stopgezet wanneer u de Norton-app van uw apparaat verwijdert. U moet uw abonnementsinstellingen in de desbetreffende winkel wijzigen.

Proefversie van Norton VPN

Voor een proefversie van Norton VPN via de Apple App Store of Google Play Store moet u een betaalmethode opgeven en een betaald jaarabonnement via een aankoop in de app activeren. Aan het einde van uw proefperiode worden kosten voor het betaalde jaarabonnement in rekening gebracht.

U moet het abonnement opzeggen voordat de proefperiode afloopt om de proefversie te annuleren voordat er kosten in rekening worden gebracht Als uw betaalde jaarabonnement al is gestart en er kosten in rekening zijn gebracht, moet u het abonnement opzeggen via de betreffende winkel (Apple App Store of Google Play Store).

Uw Norton-abonnement annuleren

Raadpleeg de volgende ondersteuningsartikelen om het Norton-abonnement dat u via in-app-aankoop heeft gekocht, op te zeggen:

Ik heb mijn abonnement aangeschaft in een winkel of in de Norton Online Store

Wilt u voorkomen dat uw abonnement automatisch wordt verlengd, raadpleeg dan Voorkomen dat uw Norton-abonnement automatisch wordt verlengd om de verlengingsinstellingen te wijzigen op uw accountpagina. U moet dit doen vóór de factureringsdatum en het duurt meestal een paar uur voordat de wijziging van kracht wordt. U kunt ook uw abonnement annuleren en een terugbetaling aanvragen in overeenstemming met ons Annulerings- en terugbetalingsbeleid. Raadpleeg ons Annulerings- en terugbetalingsbeleid voor meer informatie over uw rechten inzake annulering van uw contract en terugbetaling en over uitzonderingen.

Onze privacyverklaring

We respecteren uw privacy en leggen ons toe op de beveiliging van uw persoonlijke gegevens. Zie https://www.nortonlifelock.com/privacy/gps-english voor meer informatie.

Video: Aan de slag met Norton Secure VPN

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v131611646
Besturingssysteem: Android;iOS
Laatste wijziging: 15/07/2024