Instellingen van Norton-apparaatbeveiliging configureren

De standaardinstellingen voor apparaatbeveiliging bieden volledige beveiliging voor uw computer. U hoeft de instellingen niet te wijzigen, tenzij dit specifiek noodzakelijk is.

Wilt u de instellingen aanpassen, dan kunt u de meeste functies via het venster Instellingen oproepen. U kunt de Aan / Uit -schakelaar gebruiken om een functie in of uit te schakelen. Voor bepaalde functies moet u de schuifregelaar naar de gewenste instelling slepen. U kunt ook de optie Configureren gebruiken om de opties voor elke functie in te stellen. U kunt de instellingen van het product op uw werkomgeving afstemmen.

Belangrijke aanwijzingen:

• U moet u met een beheerdersaccount bij uw computer aanmelden om de productinstellingen te wijzigen.

• Voor standaardgebruikersaccounts kunnen sommige instellingen zijn uitgeschakeld (grijs weergegeven).

• Bent u een beheerder, houd er dan rekening mee dat de wijzigingen die u aanbrengt, van toepassing zijn op alle gebruikers die de computer gebruiken

Instellingen voor internettoegang configureren voor uw programma's

Standaard blokkeert de Slimme firewall de toegang tot internet voor bepaalde programma's. U kunt internettoegang echter handmatig instellen voor uw programma's.
STAP 1

Automatisch programmabeheer uitschakelen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Firewall.

4. Klik in het venster Firewall op Automatisch programmabeheer.

5. In de rij Automatisch programmabeheer zet u de Aan/Uit -schakelaar op Uit.

6. Klik in het bevestigingsvenster op Ja.

7. Klik in het venster Instellingen op Toepassen en klik vervolgens op Sluiten.

STAP 2

Instellingen voor internettoegang configureren voor een programma

1. Open uw programma.

Wanneer het programma verbinding probeert te maken met internet, geeft Norton u een firewallwaarschuwing.

2. Selecteer in het venster Firewallwaarschuwing een actie uit de keuzelijst Opties.

U kunt internettoegang toestaan, blokkeren of handmatig een programmaregel maken.

3. Klik op OK.

Toegangsinstellingen voor uw webcam instellen

Met Norton SafeCam kunt u veilig webcams op internet gebruiken. Het voorkomt dat toepassingen en malware zonder uw toestemming toegang krijgen tot de webcam van uw computer. Norton SafeCam is standaard ingeschakeld en vertrouwde programma's hebben toegang tot de webcam.
Wanneer Norton SafeCam is ingeschakeld, kunnen niet-vertrouwde toepassingen geen afbeeldingen of video's vastleggen en de inhoud niet buiten uw computer om verzenden, waardoor uw privacy zou worden aangetast. Norton Safecam controleert continu toepassingen die toegang tot uw webcam hebben en waarschuwt u als een ongewenst programma toegang tot de webcam probeert te krijgen. U kunt vervolgens bepalen of u de toegang tot de toepassing wilt toestaan of blokkeren.

SafeCam-instellingen instellen om een programma toegang tot uw webcam te geven

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op SafeCam.

4. Selecteer in het venster met SafeCam -instellingen op het tabblad Toegang het programma waarvoor u webcamtoegang wilt configureren.

5. Selecteer een van de volgende opties in de keuzelijst Toegang :

• Toestaan

• Blokkeren

• Vragen

Wanneer u Vragen kiest, waarschuwt uw Norton-product u telkens wanneer het programma toegang tot de webcam probeert te krijgen.

6. Klik op Toepassen en vervolgens op Sluiten.

Bescherm uw instellingen tegen ongeoorloofde toegang

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Beheerinstellingen.

4. Onder Productbeveiliging in de rij Wachtwoordbeveiliging voor instellingen zet u de schakelaar op Aan.

5. Klik op Toepassen.

6. Voer in het venster Wachtwoord instellen een wachtwoord in en bevestig dit.

7. Klik op OK.

8. Klik in het venster Instellingen op Sluiten.

Als u een wachtwoord instelt voor toegang tot het venster Instellingen, moet u dit wachtwoord invoeren om instellingen te bekijken of te configureren, zelfs als u een beheerder bent.

Heeft u hulp nodig bij een ander probleem, neem dan contact op met Klantenservice en ondersteuning.

Video: Hoe zorg ik dat mijn beschermingsinstellingen zijn ingeschakeld?

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v5312602