AutoBlock in- of uitschakelen

Norton AutoBlock stopt al het verkeer tussen een apparaat in uw netwerk en elke andere computer die probeert dat apparaat te misbruiken. Aangezien dit verkeer omvat dat mogelijk niet schadelijk is, stopt AutoBlock de verbinding slechts voor beperkte tijd nadat een bedreiging is gedetecteerd. Hier kunt u opgeven hoelang uw Norton-product de verbindingen van aanvallende computers moet blokkeren. Standaard wordt al het verkeer tussen uw computer en de aanvallende computer 30 minuten geblokkeerd.

Als u toegang wilt krijgen tot een of meer computers die door AutoBlock worden geblokkeerd, kunt u AutoBlock uitschakelen.

AutoBlock in- of uitschakelen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Firewall of Netwerk.

4. Klik op het tabblad Inbraak- en browserbeveiliging.

5. Klik op Configureren in de rij Beveiliging tegen inbreuk met AutoBlock onder Inbraakpreventie.

6. In het venster Beveiliging tegen inbreuk met AutoBlock voert u onder AutoBlock een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Uit om Beveiliging tegen inbreuk met AutoBlock uit te schakelen.

• Klik op Aan (aanbevolen) om Beveiliging tegen inbreuk met AutoBlock in te schakelen. Selecteer vervolgens in de vervolgkeuzelijst AutoBlock aanvallende computers voor hoelang automatische blokkering ingeschakeld moet blijven.

7. Klik in het venster Beveiliging tegen inbreuk met AutoBlock op OK.

8. Klik in het venster Instellingen op Sluiten.