Konfigurer innstillinger for VPN-produktet på mobile enheter

Hvorfor trenger jeg et VPN-produkt?

Når du bruker en usikker trådløs tilkobling, kan Internett-leverandøren (ISP) og nettsteder se sensitive detaljer slik som din plassering, nettprat og e-poster. Du kan være sårbar overfor hackere som vil overvåke eller stjele informasjon. Norton VPN-produktet oppretter et virtuelt privat nettverk (VPN) som krypterer sensitive data. Det gjør at du kan bruke offentlig Wi-Fi på en tryggere måte.

Endre den geografiske regionen i VPN

Som standard vil Norton VPN-produktet automatisk registrere den optimale dataserveren basert på hvor du befinner deg. Du kan endre den valgte regionen manuelt fra plasseringsinnstillinger. Velg ett av følgende alternativer avhengig av operativsystemet:

Android

Du finner versjonsnummeret til Norton-produktet ved å åpne Norton-appen og trykke på menyikonet > Innstillinger > Om.

Avhengig av produkt velger du ett av følgende:

Norton Secure VPN (versjon 3.x og lavere)

1. Start Norton Secure VPN.

2. Trykk på plasseringsikonet nederst på skjermen.

3. I skjermbildet Region velger du ønsket geografisk region fra listen.

Norton VPN (versjon 4.x og høyere)

1. Start Norton VPN.

2. I skjermbildet Norton Secure VPN trykker du på rullegardinlisten ved siden av Raskeste plassering.

3. I skjermbildet Raskeste plassering velger du ønsket geografisk region fra listen.

Norton 360 (versjon 5.x og høyere)

1. Start Norton 360.

2. Trykk på Personvern nederst på skjermen.

3. I skjermbildet Personvern trykker du på VPN.

4. I skjermbildet Personvern trykker du på rullegardinlisten ved siden av Raskeste plassering.

5. I skjermbildet Raskeste plassering velger du ønsket geografisk region fra listen.

iOS

Du finner versjonsnummeret til Norton-produktet ved å åpne Norton-appen og trykke på menyikonet > Om.

Avhengig av produkt velger du ett av følgende:

Norton Secure VPN (versjon 3.x og lavere)

1. Start Secure VPN.

2. Trykk på plasseringsikonet nederst på skjermen.

3. I skjermbildet Region velger du ønsket geografisk område fra listen.

Norton 360 (versjon 2.x og høyere)

1. Start Norton 360.

2. I kontrollpanelet til Norton Secure VPN trykker du på rullegardinlisten ved siden av Raskeste plassering.

3. I skjermbildet Endre plassering velger du ønsket geografisk region fra rullegardinlisten.

Norton VPN (versjon 4.x og høyere)

1. Start Norton VPN.

2. I kontrollpanelet til Norton Secure VPN trykker du på rullegardinlisten ved siden av Raskeste plassering.

3. I skjermbildet Endre plassering velger du ønsket geografisk region fra rullegardinlisten.

Aktiver eller deaktiver varsler

VPN-produktet varsler deg hver gang du kobler til et usikkert nettverk. Hvis du ikke ønsker å motta varslinger, kan du deaktivere disse med Nettverksbeskyttelse. Følg trinnene nedenfor for å aktivere eller deaktivere advarsler.

Aktiver eller deaktiver varsler

1. Åpne Norton Secure VPN.

2. Trykk på ikonet Wi-Fi-innstillinger nederst på skjermen.

3. Skyv på alternativet Aktiver advarsler for å aktivere eller deaktivere Aktiver advarsler.

Bryteren Aktiver advarsler er nedtonet når du er tilkoblet et sikkert nettverk.

Blokkere annonsesporere på Android eller iOS

Hver mobilenhet har en unik annonse-ID som kan brukes til å spore detaljene dine slik som navn, adresse og alder. Annonse-ID-er kan brukes av app-utviklere for å opprette målrettede annonser som er relevante for deg. Blokker annonsesporere i VPN beskytter deg og bidrar til å blokkere sporingsteknologien til annonsører for å redusere målrettet reklame. Velg ett av følgende alternativer avhengig av operativsystemet:

Android

Du finner versjonsnummeret til Norton-produktet ved å åpne Norton-appen og trykke på menyikonet > Innstillinger > Om.

Avhengig av produkt velger du ett av følgende:

Norton Secure VPN (versjon 3.x og lavere)

1. Start Norton Secure VPN.

2. Trykk på Annonsesporer-ikonet nederst på skjermen.

3. I skjermbildet Blokkering av annonsesporing flytter du på glidebryteren for å aktivere Blokker annonsesporere.

Blokkering av annonsesporing fungerer bare når Virtuelt privat nettverk er slått på.

Norton VPN (versjon 4.x og høyere)

1. Start Norton VPN.

2. Trykk på ikonet for Innstillinger øverst til høyre på skjermen.

3. I skjermbildet VPN-konfigurasjon trykker du på Blokkering av annonsesporing.

4. I skjermbildet Blokkering av annonsesporing flytter du glidebryteren for å aktivere Blokker annonsesporere.

Norton 360 (versjon 5.x og høyere)

1. Start Norton 360.

2. Trykk på Meny øverst til venstre på skjermen, og klikk på Innstillinger.

3. I skjermbildet Innstillinger trykker du på Personvern og deretter Blokkering av annonsesporing.

4. I skjermbildet Blokkering av annonsesporing flytter du på glidebryteren for å aktivere Blokker annonsesporere.

iOS

Du finner versjonsnummeret til Norton-produktet ved å åpne det og gå til menyikonet > Om.

Avhengig av produkt velger du ett av følgende:

Norton Secure VPN (versjon 3.x og lavere)

1. Start Secure VPN.

2. Trykk på Annonsesporer-ikonet nederst på skjermen.

3. I skjermbildet Annonsesporer flytter du på glidebryteren Blokker annonsesporere for å aktivere annonsesporere.

Norton VPN (versjon 4.x og høyere)

1. Start Norton VPN.

2. Trykk på ikonet for Innstillinger øverst til høyre på skjermen.

3. I skjermbildet VPN-konfigurasjon trykker du på Blokkering av annonsesporing.

4. I skjermbildet Blokkering av annonsesporing flytter du glidebryteren for å aktivere Blokker annonsesporere.

Norton 360 (versjon 2.x og høyere)

1. Start Norton 360.

2. Trykk på Personvern og deretter høyrepilen ved siden av VPN.

3. Under Blokkering av annonsesporing flytter du på glidebryteren Blokker annonsesporere for å aktivere eller deaktivere annonsesporere.

Aktivere delt tunnel på Android

Med funksjonen delt tunnel i Norton VPN-produktet kan du dirigere og kryptere valget av apper ved å velge trafikken du vil utelate fra VPN. Følg trinnene nedenfor hvis du vil bruke delt tunnel på Android-enheten:

Du finner versjonsnummeret til Norton-produktet ved å åpne Norton-appen og trykke på menyikonet > Innstillinger > Om.

Avhengig av produkt velger du ett av følgende:

Norton Secure VPN (versjon 3.x og lavere)

1. Start Norton Secure VPN.

2. Trykk på Meny øverst til venstre på skjermen, og klikk på Innstillinger.

3. I skjermbildet Innstillinger flytter du på glidebryteren for å aktivere delt tunnel.

4. Hvis du vil utelate en app, trykker du på Utelat apper under Delt tunnel.

I skjermbildet Utelat apper klikker du appen du vil utelate fra Norton Secure VPN-trafikk.

Norton VPN (versjon 4.x og høyere)

1. Start Norton VPN.

2. Trykk på ikonet for Innstillinger øverst til høyre på skjermen og deretter på VPN-instillinger.

3. I skjermbildet VPN-innstillinger trykker du på Delt tunnel.

4. I skjermbildet Delt tunnel flytter du glidebryteren for å aktivere funksjonen.

5. Hvis du vil utelate en app under delt tunnel, trykker du på den aktuelle appen under Utelat bestemte apper fra å bruke VPN.

Norton 360 (versjon 5.x og høyere)

1. Start Norton 360.

2. Trykk på menyikonet oppe til høyre på skjermen og deretter på Innstillinger.

3. I skjermbildet Innstillinger trykker du på Personvern.

4. I skjermbildet Personvern trykker du på Delt tunnel og flytter glidebryteren for å aktivere funksjonen.

5. Hvis du vil utelate en app under delt tunnel, trykker du på den aktuelle appen under Utelat bestemte apper fra å bruke VPN.

Si opp abonnementet eller stopp automatisk fornyelse av det

For abonnementer som er kjøpt i appen via Google Play Store, Apple App Store eller Microsoft Store

Hvis du har abonnert gjennom kjøp via en app, kan du administrere og endre abonnementsinnstillingene kun fra Apple App Store, Google Play-butikk eller Microsoft Store.

Selv om du avinstallerer Norton-appen fra enheten, vil ikke det automatisk avslutte abonnementet eller stoppe automatisk fornyelse av det. Du må endre abonnementsinnstillingene i den aktuelle butikken.

Prøveversjon av Norton VPN

Prøveversjonen av Norton VPN fra Apple App Store eller Google Play Store krever en betalingsmetode og aktivering av et årlig betalt abonnementet gjennom kjøp via app. Vi belaster en årlig abonnementsavgift på slutten av prøveperioden.

Hvis du vil avslutte prøveperioden før du belastes for eventuelle avgifter, må du avslutte abonnementet før prøveperioden utløper. Hvis ditt årlige betalte abonnement allerede har startet og du er belastet, må du avslutte abonnementet gjennom den respektive butikken (Apple App Store eller Google Play Butikk).

Avslutt Norton-abonnementet

Hvis du vil avslutte Norton-abonnementet du har kjøpt gjennom kjøp via app, ser du følgende brukerstøtteartikler:

For abonnementer du har kjøpt i en butikk eller fra Norton Online Store

Hvis du ønsker å stoppe automatisk fornyelse av abonnementet, ser du Stoppe automatisk fornyelse av Norton-abonnementet for å endre innstillingene på kontosiden. Du må gjøre det før faktureringsdatoen, og det tar vanligvis noen timer etter forespørselen før endringen trer i kraft. I henhold til våre oppsigelses- og refusjonsregler kan du også avslutte abonnementet og be om refundering. Se våre oppsigelses- og refusjonsregler for å finne ut mer om kontraktsannulering og rett på refundering.

Personvernerklæringen

Vi respekterer personvernet ditt og behandler personopplysningene på en trygg måte. Se https://www.nortonlifelock.com/privacy/gps-english for mer informasjon.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v131611646
Operativsystem: Android;iOS
Sist endret: 15/07/2024