Vanlige spørsmål: Norton VPN-produkter

Norton VPN-produkter bidrar til å beskytte deg når du surfer på nettet og hindrer at nettaktivitetene dine spores av tredjepartssporere, inkludert ISP-er eller nettstedene du besøker. Det bidrar også til å blokkere annonsesporere ved å fange opp informasjonskapsler og fjerne identifiserende informasjon.

Systemkrav

Tilgjengelig Windows PC-er, Mac-er og iOS-/Android-enheter.
De kan brukes på et angitte antallet enheter – med ubegrenset bruk i løpet av abonnementsperioden.

Windows

Operativsystem
  • Microsoft Windows 11/10 (alle versjoner unntatt Windows 11/10 i S-modus)

• Microsoft Windows 8/8.1 (alle versjoner)

• Microsoft Windows 7 med Service Pack 1 (SP 1) eller nyere

Prosessor

For Windows 11/10/8/7: 1 GHz

RAM

• For Windows 11/10: 2 GB

• For Windows 8/7: 1 GB (32-biters) eller 2 GB (64-biters)

Harddiskplass

• 150MB ledig plass på harddisken

Mac

Operativsystem

• Mac OS X 10.12.x (Sierra) eller nyere

• Mac-datamaskin med Intel® Core™ 2 Duo-, Core i3-, Core i5, Core i7- eller Xeon-prosessor

Maskinvare
  • 2 GB RAM

• 300 MB ledig plass på harddisken

Android

Operativsystem

• Android som kjører 8.0 eller nyere

Krav til enhetene

• Google Play-appen må være installert

• 100 MB ledig harddiskplass

iOS

Operativsystem

• iPhone- eller iPad-enheter som kjører den gjeldende versjonen eller de to foregående versjonene av Apple iOS

Krav til enhetene

• 100 MB ledig harddiskplass

Hvordan kan Nortons VPN-produkt bidra til å beskytte privatlivet mitt på nettet?

Hvis du bruker et offentlig Wi-Fi-nettverk, kan nettaktivitetene dine overvåkes. Nettkriminelle kan stjele personopplysninger som brukernavn, passord og kontonumre. Mer informasjon

Nortons VPN-produkt maskerer alle nettaktivitetene dine når du går ut på Internett. På denne måten kan du vise programmene som når du er hjemme.
De bidrar også til å beskytte dataene du sender og mottar på offentlige trådløse nettverk (Wi-Fi):

• Tilfører kryptering i bankklasse

• Dermed kan du surfe anonymt på nettet og beskytte personvernet. Mer informasjon.

• Vi verken sporer, loggfører eller lagrer surfeaktivitetene dine.Mer informasjon.

• Tilbyr kundestøtte i verdensklasse fra Norton, markedslederen innen nettsikkerhet.

Hvor ligger IP-adressene i Nortons VPN-produkter?

Servernes IP-adresser er plassert i forskjellig land, inkludert USA, Storbritannia, Singapore og Brasil og de er optimert for å sikre den aller beste surfeopplevelsen på Internett.

Hva slags informasjon kan Internett-leverandøren (ISP) min og nettstedene se når jeg bruker Nortons VPN-produkter?

Når du bruker Nortons VPN-produkt, blir dataene kryptert, slik at Internett-leverandøren bare ser trafikkmengden som går igjennom serverne deres og ikke de krypterte dataene.

Hvis du ikke bruker Nortons VPN-produkt, kan Internett-leverandørene se hvilke nettsteder du besøker, nettaktivitetene, nettpratøktene og alle filene du laster opp eller ned. Nettstedene du besøker kan også se hvilken nettleser du bruker, operativsystemet til enheten og plasseringen din.

Funksjoner i Nortons VPN-produkter

Blokkering av annonsesporere

Hver mobilenhet har en unik annonse-ID som kan brukes til å spore detaljene dine slik som navn, adresse og alder. Annonse-ID-er kan brukes av app-utviklere for å opprette målrettede annonser som er relevante for deg. Blokkering av annonsesporing beskytter deg og blokkerer målrettet reklame.

Velg ett av følgende alternativer for å bruke blokkering av annonsesporing, avhengig av enheten du har:

Windows

Avhengig av produkt velger du ett av følgende:

Du finner versjonsnummeret til Norton-produktet ved å åpne appen og gå til Innstillinger eller Hjelp > Om.

Norton Secure VPN (versjon 6.x og lavere)

1. Åpne Norton Secure VPN-appen på den stasjonære PC-en.

2. Klikk på Innstillinger-ikonet øverst i appen Norton Secure VPN, og klikk deretter på Blokkering av annonsesporere.

3. Under Blokkering av annonsesporing flytter du på glidebryteren Blokker annonsesporere for å aktivere annonsesporere.

Norton Secure VPN (versjon 24.x og høyere)

1. Åpne Norton Secure VPN-appen på skrivebordet.

2. Klikk på Blokkering av annonsesporing til venstre i Nortons kontrollpanel.

3. I vinduet Blokkering av annonsesporing flytter du glidebryteren for å aktivere Blokker annonsesporere når VPN er på.

Norton 360 (versjon 22.x og lavere)

1. Åpne Norton 360-appen.

I vinduet Min Norton klikker du på rullegardinpilen ved siden av Secure VPN og deretter på Blokkering av annonsesporing.

2. Klikk på fanen Blokkering av annonsesporing og skyv på bryteren Blokker annonsesporere for å aktivere eller deaktivere annonsesporere.

Norton 360 (versjon 24.x og høyere)

1. Åpne enhetssikkerhetsproduktet fra Norton.

2. I Nortons kontrollpanel klikker du på Personvern på venstre side.

3. I vinduet Personvern, under Secure VPN, klikker du på Åpne.

4. I vinduet Secure VPN klikker du på Blokkering av annonsesporing.

5. I fanen Blokkering av annonsesporing flytter du glidebryteren for å aktivere Blokker annonsesporere når VPN er på.

Norton VPN (versjon 24.x og høyere)

1. Åpne Norton VPN-produktet.

2. I kontrollpanelet klikker du på Innstillinger på venstre side.

3. I vinduet Innstillinger, under VPN-innstillinger, flytter du glidebryteren for å aktivere Blokkering av annonsesporing når VPN er på.

Mac

Du finner versjonsnummeret til Norton-produktet ved å åpne det og gå til Innstillinger eller Hjelp > Om.

Avhengig av produkt velger du ett av følgende:

Norton Secure VPN (versjon 2.x og lavere)

1. Åpne Norton Secure VPN-appen på skrivebordet.

2. Klikk på Blokkering av annonsesporing på venstre side i Norton Secure VPN-appen.

3. Under Blokkering av annonsesporere flytter du på glidebryteren Blokker annonsesporere for å aktivere eller deaktivere annonsesporere.

Norton Secure VPN (versjon 24.x og høyere)

1. Åpne Norton Secure VPN-appen på skrivebordet.

2. Klikk på Blokkering av annonsesporing til venstre i på Nortons kontrollpanel.

3. I vinduet Blokkering av annonsesporing flytter du glidebryteren for å aktivere Blokker annonsesporere når VPN er på.

Norton 360 (versjon 8.8.x og lavere)

1. Åpne Norton 360-appen.

I vinduet Min Norton klikker du på rullegardinpilen ved siden av Secure VPN og deretter på Åpne.

2. Klikk på fanen Blokkering av annonsesporing og skyv på bryteren Blokker annonsesporere for å aktivere eller deaktivere annonsesporere.

Norton 360 (versjon 24.x og høyere)

1. Åpne Norton 360-appen.

2. I Nortons kontrollpanel klikker du på Personvern på venstre side.

3. I vinduet Personvern, under Secure VPN, klikker du på Åpne.

4. I vinduet Secure VPN klikker du på Blokkering av annonsesporing.

5. I fanen Blokkering av annonsesporing flytter du glidebryteren for å aktivere Blokker annonsesporere når VPN er på.

Norton VPN (versjon 24.x og høyere)

1. Åpne Norton VPN fra skrivebordet.

2. I Nortons kontrollpanel klikker du på Innstillinger på venstre side.

3. I vinduet Innstillinger, under VPN-innstillinger, flytter du glidebryteren for å aktivere Blokkering av annonsesporing når VPN er på.

Android

Du finner versjonsnummeret til Norton-produktet ved å åpne Norton-appen og trykke på menyikonet > Innstillinger > Om.

Avhengig av produkt velger du ett av følgende:

Norton Secure VPN (versjon 3.x og lavere)

1. Start Secure VPN.

2. Trykk på Annonsesporer-ikonet nederst på skjermen.

3. I skjermbildet Annonsesporer flytter du på glidebryteren Blokker annonsesporere for å aktivere eller deaktivere annonsesporere.

Blokkering av annonsesporer fungerer bare når Virtuelt privat nettverk er slått på.

Norton VPN (versjon 4.x og høyere)

1. Start Norton VPN.

2. Trykk på ikonet for Innstillinger øverst til høyre på skjermen.

3. I skjermbildet VPN-konfigurasjon trykker du på Blokkering av annonsesporing.

4. I skjermbildet Blokkering av annonsesporing flytter du glidebryteren for å aktivere Blokker annonsesporere.

Norton 360 (versjon 5.x og høyere)

1. Start Norton 360.

2. Trykk på Meny øverst til venstre på skjermen, og klikk på Innstillinger.

3. I skjermbildet Innstillinger trykker du på Personvern og deretter Blokkering av annonsesporing.

4. I skjermbildet Blokkering av annonsesporing flytter du på glidebryteren for å aktivere Blokker annonsesporere.

iOS

Du finner versjonsnummeret til Norton-produktet ved å åpne det og gå til menyikonet > Om.

Avhengig av produkt velger du ett av følgende:

Norton Secure VPN (versjon 3.x og lavere)

1. Start Secure VPN.

2. Trykk på Annonsesporer-ikonet nederst på skjermen.

3. På skjermen Annonsesporer flytter du på glidebryteren Blokker annonsesporere for å aktivere eller deaktivere annonsesporere.

Norton VPN (versjon 4.x og høyere)

1. Start Norton VPN.

2. Trykk på ikonet for Innstillinger øverst til høyre på skjermen.

3. I skjermbildet VPN-konfigurasjon trykker du på Blokkering av annonsesporing.

4. I skjermbildet Blokkering av annonsesporing flytter du glidebryteren for å aktivere Blokker annonsesporere.

Norton 360 (versjon 2.x og høyere)

1. Start Norton 360.

2. Trykk på Personvern og deretter høyrepilen ved siden av VPN.

3. Under Blokkering av annonsesporing flytter du på glidebryteren Blokker annonsesporere for å aktivere eller deaktivere annonsesporere.

Avbruddsbryter

Avbruddsbryteren kobler enheten fra Internett hvis VPN blir frakoblet. Dette bidrar til å opprettholde personvernet for IP-adressen din (en nøkkel som identifiserer plasseringen din og nettaktivitetene dine) og andre personopplysninger hvis VPN-tilkoblingen avbrytes.

Velg ett av følgende, avhengig av operativsystem, for å aktivere avbruddsbryteren:

Windows

Du finner versjonsnummeret til Norton-produktet ved å åpne det og gå til Innstillinger eller Hjelp > Om.

Avhengig av produkt velger du ett av følgende:

Norton Secure VPN (versjon 6.x og lavere)

1. Start Norton Secure VPN-appen i Windows.

2. Klikk på Innstillinger-ikonet øverst i appen.

3. På fanen Generelt, ved siden av Avbruddsbryter, flytter du på glidebryteren for å aktivere funksjonen.

Norton Secure VPN (versjon 24.x og høyere)

1. Åpne Norton Secure VPN-appen på skrivebordet.

2. I Nortons kontrollpanel, under Oversikt, klikker du på VPN-innstillinger.

3. I fanen VPN-innstillinger flytter du glidebryteren for å aktivere Bruk avbruddsbryter hvis VPN frakobles.

Norton 360 (versjon 22.x og lavere)

1. Åpne Norton 360-appen.

Hvis du ser vinduet Min Norton, går du til rullegardinmenyen ved siden av Secure VPN og velger Innstillinger.

2. I vinduet Innstillinger flytter du på glidebryteren ved siden av Avbruddsbryter for å aktivere funksjonen.

Norton 360 (versjon 24.x og høyere)

1. Åpne Norton 360-appen.

2. I Nortons kontrollpanel klikker du på Personvern på venstre side.

3. I vinduet Personvern, under Secure VPN, klikker du på Åpne.

4. I vinduet Secure VPN klikker du på Innstillinger.

5. I vinduet Innstillinger flytter du glidebryteren for å aktivere Bruk avbruddsbryter hvis VPN frakobles.

Norton VPN (versjon 24.x og høyere)

1. Åpne Norton VPN-appen på skrivebordet.

2. I Nortons kontrollpanel, under Oversikt, klikker du på Innstillinger på venstre side.

3. I vinduet Innstillinger, under VPN-innstillinger, flytter du glidebryteren for å aktivere Bruk avbruddsbryter hvis VPN frakobles.

Mac

Du finner versjonsnummeret til Norton-produktet ved å åpne det og gå til Innstillinger eller Hjelp > Om.

Avhengig av produkt velger du ett av følgende:

Norton Secure VPN (versjon 2.x og lavere)

Mac OS 12 eller lavere

1. På startskjermen til Mac klikker du på Apple-menyen og deretter Systeminnstillinger.

2. I popup-vinduet som åpnes klikker du på Nettverk til venstre på skjermen.

3. I vinduet Nettverk, under Andre tjenester, klikker du på Norton.

4. I Norton-vinduet aktiverer du Koble til ved behov for å aktivere funksjonen.

5. Klikk på Bruk.

Mac OS 13

1. På startskjermen til Mac klikker du på Apple-meny og deretter Systeminnstillinger.

2. I vinduet Systeminnstillinger klikker du på VPN til venstre på skjermen.

3. I vinduet VPN , ved siden av Norton, klikker du på Sample alt text-ikonet.

4. I popup-vinduet som åpnes på høyre fane, aktiverer du Koble til ved behov for å aktivere funksjonen.

5. Klikk på OK.

Norton Secure VPN (versjon 24.x og høyere)

1. Åpne Norton Secure VPN-appen på skrivebordet.

2. I Nortons kontrollpanel, under Oversikt, klikker du på VPN-innstillinger.

3. I fanen VPN-innstillinger flytter du glidebryteren for å aktivere Bruk avbruddsbryter hvis VPN frakobles.

Norton 360 (versjon 8.8.x og lavere)

1. Åpne Norton 360-appen.

Hvis du ser vinduet Min Norton, går du til rullegardinmenyen ved siden av Secure VPN og velger Innstillinger.

2. I vinduet Innstillinger flytter du på glidebryteren ved siden av Avbruddsbryter for å aktivere funksjonen.

Norton 360 (versjon 24.x og høyere)

1. Åpne enhetssikkerhetsproduktet fra Norton.

2. I Nortons kontrollpanel klikker du på Personvern på venstre side.

3. I vinduet Personvern, under Secure VPN, klikker du på Åpne.

4. I vinduet Secure VPN klikker du på VPN-innstillinger.

5. I fanen VPN-innstillinger flytter du glidebryteren for å aktivere Bruk avbruddsbryter hvis VPN frakobles.

Norton VPN (versjon 24.x og høyere)

1. Åpne Norton VPN-appen på skrivebordet.

2. I Nortons kontrollpanel, under Oversikt, klikker du på Innstillinger på venstre side.

3. I vinduet Innstillinger, under VPN-innstillinger, flytter du glidebryteren for å aktivere Bruk avbruddsbryter hvis VPN frakobles.

Android

Du finner versjonsnummeret til Norton-produktet ved å åpne Norton-appen og trykke på menyikonet > Innstillinger > Om.

Avhengig av produkt velger du ett av følgende:

Norton Secure VPN (versjon 3.x og lavere)

1. Åpne Norton Secure VPN-appen.
  2. Trykk på menyikonet på venstre side og trykk på Innstillinger.
  3. I skjermbildet Innstillinger, ved siden av Avbruddsbryter, flytter du på glidebryteren for å aktivere funksjonen.

Norton 360 (versjon 5.x og høyere)

1. Start Norton 360-appen fra startskjermen.

2. Trykk på menyikonet på venstre side og trykk på Innstillinger.
  3. I skjermbildet Innstillinger trykker du på Personvern.

4. I skjermbildet Personvern, ved siden av Avbruddsbryter, flytter du glidebryteren for å aktivere funksjonen.

Norton VPN (versjon 4.x og høyere)

1. Start Norton VPN.

2. Trykk på ikonet for Innstillinger øverst til høyre på skjermen.

3. I skjermbildet Innstillinger, under VPN-innstillinger, flytter du glidebryteren for å aktivere Avbruddsbryter.

Trådløs nettverkssikkerhet

Funksjonen Trådløs nettverkssikkerhet i Norton Secure VPN gjennomsøker det trådløse nettverket som enheten er tilkoblet, for å se etter vanlige nettverkstrusler som mellommannsbaserte angrep (MITM). Denne funksjonen er bare tilgjengelig på Android- og iOS-plattformer.

Du må gi VPN tilgang til enhetens plassering for å gjennomsøke det trådløse nettverket. Vi verken lagrer plasseringsinformasjonen din eller bruker den til å spore deg.

Delt tunnel

Med funksjonen delt tunnel i Norton Secure VPN kan du sikkert dirigere og kryptere apper du har valgt, ved å bestemme hvilken trafikk du vil utelate fra VPN.

Avhengig av hvilken enhet du har, gjør du ett av følgende for å få tilgang til Delt tunnel.

Windows

Du finner versjonsnummeret til Norton-produktet ved å åpne det og gå til Innstillinger eller Hjelp > Om.

Avhengig av produkt velger du ett av følgende:

Norton Secure VPN (versjon 6.x og lavere)

1. Åpne Norton Secure VPN-appen på skrivebordet.

2. Klikk på ikonet for Innstillinger øverst i Norton Secure VPN-appen og deretter på Delt tunnel.

3. På siden Delt tunnel flytter du på glidebryteren for å aktivere Utelat apper fra Secure VPN-trafikken.

4. Klikk på Legg til et program.

I vinduet Legg til et annet program velger du programmet du vil utelate fra Secure VPN-trafikken og klikker på Åpne.

Norton Secure VPN (versjon 24.x og høyere)

1. Åpne Norton Secure VPN-appen på skrivebordet.

2. Under Oversikt klikker du på VPN-innstillinger.

3. I fanen VPN-innstillinger flytter du glidebryteren for å aktivere Aktiver VPN delt tunnel.

4. Hvis du vil utelate apper fra VPN-trafikk, klikker du på Administrer apper under Delt tunnel.

I skjermbildet som åpnes klikker du på Legg til program, velger programmet du vil utelate fra VPN-trafikken og klikker på Åpne.

5. Klikk på Lagre.

Norton 360 (versjon 22.x og lavere)

1. Åpne Norton 360-appen.

I vinduet Min Norton klikker du på rullegardinpilen ved siden av Secure VPN og deretter på Innstillinger.

2. I vinduet Innstillinger, ved siden av Delt tunnel, klikker du på >.

3. Flytt på glidebryteren i Delt tunnel-vinduet for å aktivere funksjonen.

I delen Utelatt app klikker du på Legg til og velger appen du vil utelate fra Secure VPN-trafikken.

4. Klikk på OK i varselmeldingen.

Appene du velger her, utelates fra VPN-trafikken neste gang du slår på VPN.

Norton 360 (versjon 24.x og høyere)

1. Åpne Norton 360-appen.

2. I Nortons kontrollpanel klikker du på Personvern på venstre side.

3. I vinduet Personvern , under Secure VPN, klikker du på Åpne.

4. I vinduet Secure VPN klikker du på Innstillinger.

5. Under Innstillinger flytter du glidebryteren til Aktiver VPN delt tunnel.

6. Hvis du vil utelate apper fra VPN-trafikk, klikker du på Administrer apper under Delt tunnel.

I skjermbildet som åpnes klikker du på Legg til program, velger programmet du vil utelate fra VPN-trafikken og klikker på Åpne.

Norton VPN (versjon 24.x og høyere)

1. Åpne Norton VPN fra skrivebordet.

2. På Nortons startside klikker du på Innstillinger på venstre side.

3. I skjermbildet Innstillinger, under VPN-innstillinger, flytter du glidebryteren til Aktiver VPN delt tunnel.

4. Hvis du vil ekskludere apper fra å bruke Secure VPN, klikker du på Administrer apper.

5. I skjermbildet som vises, klikker du på Legg til program og følger instruksjonene på skjermen for å ekskludere en app.

Hvis du vil fjerne et program fra ekskluderingslisten, klikker du på Fjern ved siden av programmet som skal fjernes fra listen i skjermbildet Utelukk spesifikke apper fra VPN.

Android

Du finner versjonsnummeret til Norton-produktet ved å åpne Norton-appen og trykke på menyikonet > Innstillinger > Om.

Avhengig av produkt velger du ett av følgende:

Norton Secure VPN (versjon 3.x og lavere)

Slå av og på Secure VPN for å bruke endringene du har gjort for delt tunnel.
  1. Start Secure VPN.

2. Trykk på Meny øverst til venstre på skjermen, og klikk på Innstillinger.

3. I skjermbildet Innstillinger flytter du på glidebryteren for å aktivere delt tunnel.

4. Hvis du vil utelate en app, trykker du på Utelat apper under Delt tunnel.

I skjermbildet Utelat apper klikker du appen du vil utelate fra Secure VPN-trafikk.

Norton 360 (versjon 5.x og høyere)

1. Start Norton 360-appen.

2. Trykk på menyikonet oppe til høyre på skjermen og deretter på Innstillinger.

3. I skjermbildet Innstillinger trykker du på Personvern.

4. I skjermbildet Personvern trykker du på Delt tunnel og flytter glidebryteren for å aktivere funksjonen.

5. Hvis du vil utelate en app under delt tunnel, trykker du på den aktuelle appen under Utelat bestemte apper fra å bruke VPN.

6. Slå av og på Secure VPN for å bruke endringene du har gjort for delt tunnel.

Norton VPN (versjon 4.x og høyere)

1. Start Norton VPN.

2. Trykk på ikonet for Innstillinger øverst til høyre på skjermen og deretter på VPN-instillinger.

3. I skjermbildet VPN-innstillinger trykker du på Delt tunnel.

4. I skjermbildet Delt tunnel flytter du glidebryteren for å aktivere funksjonen.

5. Hvis du vil utelate en app under delt tunnel, trykker du på den aktuelle appen under Utelat bestemte apper fra å bruke VPN.

Slå av og på VPN for å bruke endringene du har gjort for delt tunnel.

Bruke P2P med Nortons VPN

Når du bruker P2P til å utføre nedlastingsaktiviteter, kan sensitive opplysninger som plassering og IP-adresse lekkes eller stjeles av nettkriminelle. Norton Secure VPN kobler deg til et område der du enkelt kan bruke P2P uten at det kompromitterer dataene dine.

Hvis Norton Secure VPN oppdager en aktivitet som bruker P2P, blir du bedt om å bytte til et område som tillater bruk av torrenter.

Avhengig av enheten velger du ett av følgende alternativer for å bruke VPN til å koble til et område som er optimalisert for P2P:

Windows

Du finner versjonsnummeret til Norton-produktet ved å åpne det og gå til Innstillinger eller Hjelp > Om.

Avhengig av produkt velger du ett av følgende:

Norton Secure VPN (versjon 6.x og lavere)

1. Start Norton Secure VPN-appen i Windows.

2. I kontrollpanelet, under VPN-område, klikker du på Velg område automatisk.

3. Fra rullegardinlisten i skjermbildet VPN-område velger du Torrent-optimalisert område.

Norton Secure VPN (versjon 24.x og lavere)

1. Start Norton Secure VPN-appen i Windows.

2. I Nortons kontrollpanel, under Tilkobling, klikker du på Endre plassering.

3. I vinduet Endre VPN-plassering, fra rullegardinlisten, klikker du på P2P-optimalisert område.

Norton 360 (versjon 22.x og lavere)

1. Åpne Norton 360-appen.

I vinduet Min Norton klikker du på rullegardinpilen ved siden av Secure VPN og klikker på VPN-område.

2. Fra rullegardinlisten i skjermbildet VPN-område velger du Torrent-optimalisert område.

Norton 360 (versjon 24.x og høyere)

1. Åpne Norton 360-appen.

2. I Nortons kontrollpanel klikker du på Personvern på venstre side.

3. I vinduet Personvern, under Secure VPN, klikker du på Åpne.

4. I vinduet Secure VPN, under Tilkobling, klikker du på Endre plassering.

5. I vinduet Endre VPN-plassering, fra rullegardinlisten, klikker du på Optimalisert for P2P filoverføringer.

Norton VPN (versjon 24.x og høyere)

1. Åpne Norton VPN fra skrivebordet.

2. I Nortons kontrollpanel klikker du på rullegardinmenyen ved siden av landsnavnet.

3. I vinduet Endre VPN-plassering velger du Peer-to-peer (P2P).

Mac

Du finner versjonsnummeret til Norton-produktet ved å åpne det og gå til Innstillinger eller Hjelp > Om.

Avhengig av produkt velger du ett av følgende:

Norton Secure VPN (versjon 2.x og lavere)

1. Åpne Norton Secure VPN-appen på skrivebordet.

2. I kontrollpanelet, under VPN-område, klikker du på Velg område automatisk.

3. Fra rullegardinlisten i skjermbildet VPN-område velger du Torrent-optimalisert område.

Norton Secure VPN (versjon 24.x og høyere)

1. Start Norton Secure VPN-appen.

2. I kontrollpanelet, under Tilkobling, klikker du på Endre plassering.

3. I vinduet Endre VPN-plassering, fra rullegardinlisten, klikker du på P2P-optimalisert område.

Norton 360 (versjon 8.8.x og lavere)

1. Åpne Norton 360-appen.

I vinduet Min Norton klikker du på rullegardinpilen ved siden av Secure VPN og klikker på VPN-område.

2. I vinduet VPN-område, fra rullegardinlisten, velger du Torrent-optimalisert område.

Norton 360 (versjon 24.x og høyere)

1. Åpne Norton 360-appen.

2. I Nortons kontrollpanel klikker du på Personvern på venstre side.

3. I vinduet Personvern, under Secure VPN, klikker du på Åpne.

4. I vinduet Secure VPN, under Tilkobling, klikker du på Endre plassering.

5. I vinduet Endre VPN-plassering, fra rullegardinlisten, klikker du på Optimalisert for P2P filoverføringer.

Norton VPN (versjon 24.x og høyere)

1. Åpne Norton VPN fra skrivebordet.

2. I Nortons kontrollpanel klikker du på rullegardinmenyen ved siden av landsnavnet.

3. I vinduet Endre VPN-plassering velger du Peer-to-peer (P2P).

Android

Du finner versjonsnummeret til Norton-produktet ved å åpne Norton-appen og trykke på menyikonet > Innstillinger > Om.

Avhengig av produkt velger du ett av følgende:

Norton Secure VPN (versjon 3.x og lavere)

1. Åpne Secure VPN-appen.

2. Trykk på plasseringsikonet nederst på skjermen.

3. I skjermbildet Område trykker du på Torrent-optimalisert område.

Norton Secure VPN kobler deg til et område der du kan bruke torrenter fra Android-enheten din.

Norton 360 (versjon 5.x og høyere)

1. Start Norton 360.

2. Trykk på Personvern nederst på skjermen.

3. I skjermbildet Personvern trykker du på VPN.

4. I skjermbildet Personvern trykker du på rullegardinlisten ved siden av Raskeste plassering og deretter Optimalisert for P2P filoverføringer.

5. I skjermbildet Raskeste plassering velger du ønsket geografisk område fra listen.

Norton VPN (versjon 4.x og høyere)

1. Start Norton VPN.

2. På startsiden trykker du på rullegardinmenyen ved siden av landsnavnet.

3. I skjermbildet Endre VPN-plassering trykker du på Peer-to-peer(P2P).

Koble til VPN automatisk

Funksjonen Koble til VPN automatisk kobler deg automatisk til VPN igjen når tilkoblingen avbrytes.

Start ved oppstart

Funksjonen Start ved oppstart laster inn tjenestene i Norton Secure VPN når systemet starter.

Hvis funksjonen Automatisk tilkobling er deaktivert, må du koble til Norton Secure VPN manuelt etter at du har startet appen.