Konfigurera inställningar för din VPN-produkt på mobila enheter

Varför behöver du en VPN-produkt?

När du använder en osäker trådlös anslutning kan din internetleverantör (ISP) och webbplatser se känslig information som din plats, chattar och e-postmeddelanden. Du är sårbar för nätbrottslingar som försöker övervaka och stjäla din information. Norton VPN-produkten skapar ett virtuellt privat nätverk (VPN) som krypterar dina känsliga data. Det gör att du kan använda offentliga wifi-nätverk på ett säkrare sätt.

Ändra din geografiska plats i VPN

Som standard väljer Norton VPN-produkten automatiskt den optimala regionala dataservern baserat på din plats. Du kan manuellt ändra vald region i platsinställningarna. Välj något av följande beroende på operativsystemet:

Android

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-appen och trycka på Menyikon > Inställningar > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 3.x och tidigare)

1. Starta Norton Secure VPN.

2. Tryck på platsikonen längst ner på skärmen.

3. På skärmen Region väljer du den geografiska regionen du önskar i listan.

Norton VPN (version 4.x och senare)

1. Starta Norton VPN.

2. På skärmen för Norton Secure VPN trycker du på listrutan bredvid Snabbaste plats.

3. På skärmen Snabbaste plats väljer du den geografiska regionen du önskar i listan.

Norton 360 (version 5.x och senare)

1. Starta Norton 360.

2. Tryck på Integritet längst ner på skärmen.

3. På skärmen Integritet trycker du på VPN.

4. På skärmen Integritet trycker du på listrutan bredvid Snabbaste plats.

5. På skärmen Snabbaste plats väljer du den geografiska regionen du önskar i listan.

iOS

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-appen och trycka på Menyikon > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 3.x och tidigare)

1. Starta Secure VPN.

2. Tryck på platsikonen längst ner på skärmen.

3. På skärmen Region väljer du den geografiska regionen du önskar i listan.

Norton 360 (version 2.x och senare)

1. Starta Norton 360.

2. På kontrollpanelen för Norton Secure VPN trycker du på listrutan bredvid Snabbaste plats.

3. På skärmen Ändra plats väljer du den geografiska region som du önskar från listrutan.

Norton VPN (version 4.x och senare)

1. Starta Norton VPN.

2. På kontrollpanelen för Norton Secure VPN trycker du på listrutan bredvid Snabbaste plats.

3. På skärmen Ändra plats väljer du den geografiska region som du önskar från listrutan.

Aktivera eller inaktivera varningar

VPN-produkten varnar dig varje gång du ansluter till ett osäkert nätverk. Om du inte vill få meddelanden kan du inaktivera varningarna via Nätverksskydd. Följ stegen nedan för att aktivera eller inaktivera varningar.

Aktivera eller inaktivera varningar

1. Öppna Norton Secure VPN.

2. Tryck på ikonen Wifi-inställningar längst ner på skärmen.

3. Flytta alternativet Aktivera varningar för att slå på eller stänga av Aktivera varningar.

Reglaget för Aktivera varningar är grått när du är ansluten till ett säkert nätverk.

Blockera annonsspårning på Android eller iOS

Varje mobil enhet har en unik annons-ID som kan användas för att spåra din information som namn, adress och ålder. Annons-ID kan användas av apputvecklare för att skapa målinriktade annonser som är relevanta för dig. Funktionen Blockera annonsspårning i VPN skyddar dig och hjälper till att blockera annonsörers spårningsteknik för att minska antalet riktade annonser. Välj något av följande beroende på operativsystemet:

Android

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-appen och trycka på Menyikon > Inställningar > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 3.x och tidigare)

1. Starta Norton Secure VPN.

2. Tryck på ikonen Annonsspårning längst ner på skärmen.

3. På skärmen Blockering av annonsspårare flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning.

Blockering av annonsspårare fungerar endast när det virtuella privata nätverket är aktiverat.

Norton VPN (version 4.x och senare)

1. Starta Norton VPN.

2. Tryck på ikonen Inställningar högst upp till höger på skärmen.

3. På skärmen VPN-konfiguration trycker du på Blockering av annonsspårare.

4. På skärmen Blockering av annonsspårare. flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning.

Norton 360 (version 5.x och senare)

1. Starta Norton 360.

2. Tryck på ikonenMeny längst upp till vänster på skärmen och sedan på Inställningar.

3. På skärmen Inställningar trycker du på Integritet och sedan på Blockering av annonsspårare.

4. På skärmen Blockering av annonsspårare flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning.

iOS

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-produkten och gå till Menyikon > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 3.x och tidigare)

1. Starta Secure VPN.

2. Tryck på ikonen Annonsspårning längst ner på skärmen.

3. På skärmen Annonsspårning flyttar du reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera annonsspårning.

Norton VPN (version 4.x och senare)

1. Starta Norton VPN.

2. Tryck på ikonen Inställningar högst upp till höger på skärmen.

3. På skärmen VPN-konfiguration trycker du på Blockering av annonsspårare.

4. På skärmen Blockering av annonsspårare. flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning.

Norton 360 (version 2.x och senare)

1. Starta Norton 360.

2. Tryck på avsnittet Integritet och tryck sedan på den högra pilen bredvid VPN.

3. Under avsnittet Blockering av annonsspårare flyttar du reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera eller inaktivera annonsspårning.

Aktivera Delad tunnel på Android

Funktionen Delad tunnel i Norton VPN-produkten låter dig styra och kryptera valfria appar genom att välja den trafik som du vill utesluta från VPN. Följ stegen nedan för att använda funktionen Delad tunnel på din Android-enhet:

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-appen och trycka på Menyikon > Inställningar > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 3.x och tidigare)

1. Starta Norton Secure VPN.

2. Tryck på ikonenMeny längst upp till vänster på skärmen och sedan på Inställningar.

3. På skärmen Inställningar flyttar du reglaget för att aktivera Delad tunnel.

4. Tryck på Uteslut appar under Delad tunnel för att utesluta en app.

På skärmen Uteslut appar ska du trycka på apparna som du vill utesluta från Norton Secure VPN-trafiken.

Norton VPN (version 4.x och senare)

1. Starta Norton VPN.

2. Tryck på ikonen Inställningar högst upp till höger på skärmen och tryck sedan på VPN-inställningar.

3. I fönstret VPN-inställningar trycker du på Delad tunnel.

4. I fönstret Delad tunnel flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

5. För att utesluta en app under Delad tunnel ska du, under Uteslut specifika appar från att använda VPN, kryssa i kryssrutan bredvid appen du vill utesluta.

Norton 360 (version 5.x och senare)

1. Starta Norton 360.

2. Tryck på menyikonen i det högra hörnet av skärmen och tryck på Inställningar.

3. På skärmen Inställningar trycker du på Integritet.

4. På skärmen Integritet trycker du på Delad tunnel och flyttar reglaget för att aktivera det.

5. För att utesluta en app under Delad tunnel ska du, under Uteslut specifika appar från att använda VPN, kryssa i kryssrutan bredvid appen du vill utesluta.

Säg upp prenumerationen eller stoppa den från att förnyas automatiskt

För prenumerationer som tecknats via ett köp i appar på Google Play Store, Apple App Store eller Microsoft Store

Om du började prenumerera via ett köp i appen kan du endast hantera och ändra dina prenumerationsinställningar från Apple App Store, Google Play Butik eller Microsoft Store.

Om du avinstallerar Norton-appen från enheten avslutas inte prenumerationen automatiskt och automatisk förnyelse av prenumerationen upphör heller inte. Du måste ändra prenumerationsinställningarna i respektive butik.

Testversionen av Norton VPN

Testversionen av Norton VPN i Apple App Store eller Google Play Store kräver en betalningsmetod och aktivering av en årsprenumeration via ett köp i appen. En avgift för årsprenumerationen initieras i slutet av testperioden.

För att avbryta testversionen innan någon debitering inträffar måste du säga upp prenumerationen innan testperioden upphör. Om din årsprenumeration redan har startat och debiterats måste du säga upp prenumerationen via respektive butik (Apple App Store eller Google Play Store).

Säg upp Norton-prenumerationen

För att säga upp Norton-prenumerationen som du köpte genom köp i appen, se följande supportartiklar:

För prenumeration köpt hos en återförsäljare eller i Norton Online Store

Se Stoppa Norton-prenumerationen från att förnyas automatiskt för att ändra inställningarna för förnyelse på din kontosida om du vill förhindra att prenumerationen förnyas automatiskt. Du måste göra det innan faktureringsdatumet, och det tar vanligtvis några timmar från det att du gör begäran tills ändringen träder i kraft. Du kan också säga upp prenumerationen och begära återbetalning i enlighet med vår Uppsägnings- och återbetalningspolicy. Gå till vår Uppsägnings- och återbetalningspolicy för mer information om uppsägning av avtal och återbetalningsrättigheter samt undantag.

Vårt sekretessmeddelande

Vi värnar om din integritet och det är viktigt för oss att skydda din personliga information. Se https://www.nortonlifelock.com/privacy/gps-english för mer information.

Video: Komma igång med Norton Secure VPN

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v131611646
Operativsystem: Android;iOS
Senast ändrat: 15/07/2024