Återställ ditt huvudlösenord med Återställning av valvåtkomst i Norton Password Manager

Alternativet Återställning av valvåtkomst i Norton Password Manager hjälper användare att konfigurera en återställningsnyckel för att komma tillbaka till sitt valv om de glömmer sitt huvudlösenord.

Välj något av följande om du vill konfigurera återställningsnyckeln för att återställa åtkomsten till ditt valv:

Webbläsartillägg för Norton Password Manager

Ställ in Password Recovery Key på ditt webbläsartillägg

1. Starta webbläsaren.

2. Högst upp till höger på skärmen klickar du på Norton Password Manager.

3. Gör något av följande:

• Om du har loggat in på Norton-kontot.

• På popup-skärmen som visas ska du klicka på Lås upp valv.

• Om du inte har loggat in på Norton-kontot.

• På popup-skärmen som visas ska du klicka på Logga in och följa instruktionerna på skärmen för att logga in på kontot.

4. På skärmen Lås upp valvet ska du ange huvudlösenordet och klicka på Lås upp.

5. Klicka på Norton Password Manager i skärmens övre högra hörn och klicka på Öppna webbapp.

6. På sidan Inställningar, under Valvinställningar, bredvid Återställning av valvåtkomst, klickar du på Konfigurera nu.

Ange huvudlösenordet om du uppmanas till det och klicka på Lås upp.

7. På skärmen Återställ åtkomst till valvet , bredvid Ladda ner återställningsnyckel, klickar du på Ladda ner PDF.

Vid uppmaningen Ladda ner återställningsnyckel klickar du på Ladda ner.

En PDF-fil med en engångsnyckel för återställning av valvet laddas ner till din dator. Spara den här återställningsnyckeln för att återställa åtkomsten till valvet om du glömmer huvudlösenordet.

Du kan endast använda nyckeln en gång för att återställa åtkomsten till valvet. Se till att skapa en ny återställningsnyckel när du har ändrat huvudlösenordet.

Använd Password Recovery Key för att återställa ditt valv

1. Klicka på Norton Password Manager i det övre högra hörnet av skärmen och logga in på ditt Norton-konto.

2. På skärmen Lås upp valvet, om du har glömt ditt huvudlösenord, så klickar du på Glömt huvudlösenord?.

3. På skärmen Återställ valvåtkomst klickar du på Använd återställningsnyckel.

4. På skärmen Ange återställningsnyckel anger du den återställningsnyckel som finns i PDF filen och klickar på Nästa.

5. På skärmen Skapa nytt huvudlösenord anger du ett nytt huvudlösenord och klickar på Nästa.

6. På skärmen som visas klickar du på Lås upp nu.

7. På skärmen Lås upp valvet anger du det nya huvudlösenordet och klickar på Lås upp.

Norton Password Manager mobilapp

1. Öppna Norton Password Manager-appen på din mobila enhet.

2. Logga in på Norton Password Manager-appen med dina biometriska inloggningsuppgifter.

3. Tryck på ikonenMeny längst upp till vänster på skärmen.

4. Tryck på Återställning av valvåtkomst.

5. På skärmen Återställning av valvåtkomst trycker du på Återställningsnyckel.

6. På skärmen för återställningsnyckel, skriv ner engångsåterställningsnyckeln som visas och klicka på Aktivera nu.

Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att kopiera engångsåterställningsnyckeln.
  7. På skärmen Aktivera återställningsnyckel anger du återställningsnyckeln.

8. Klicka på Aktivera.

Klicka på Ok i uppmaningen som visas.

9. För att skapa en ny återställningsnyckel, gå till skärmen Återställning av valvåtkomst och tryck på Återställningsnyckel.

10. På skärmen Återställningsnyckel trycker du på Skapa ny nyckel

11. I popup-fönstret Skapa ny återställningsnyckel? som visas trycker du på Skapa.

12. Följ instruktionerna på skärmen från steg 6 till 8 för att skapa en ny återställningsnyckel.

Använd Password Recovery Key för att återställa ditt valv

1. Öppna Norton Password Manager-appen på din mobila enhet.

2. Tryck på Glömt lösenordet.

3. Välj Använd återställningsnyckel och ange den återställningsnyckel som konfigurerades tidigare. Användare kan också skanna QR-koden från den nedladdade PDF:n med återställningsnyckeln på NPW-webbläsartillägget.

4. Skapa nytt huvudlösenord.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v20230908141311611
Operativsystem: Android;Windows;iOS
Senast ändrat: 06/12/2023