Vanliga frÄgor: Norton VPN-produkter

Norton VPN-produkter hjÀlper till att hÄlla dig sÀker nÀr du surfar pÄ nÀtet och förhindrar att dina onlineaktiviteter blir spÄrade av tredjepartsspÄrare, inklusive internetleverantörer eller webbplatser som du besöker. Det hjÀlper ocksÄ till att blockera annonsspÄrning genom att fÄnga upp cookies och ta bort identifierande information.

Systemkrav

TillgÀngligt för Windows PC, Mac, iOS- och Android-enheter.
De kan anvĂ€ndas pĂ„ specificerat antal enheter – med obegrĂ€nsad anvĂ€ndning under prenumerationsperioden.

Windows

Operativsystem
  • Microsoft Windows 11/10 (alla versioner förutom Windows 11/10 i S-lĂ€ge)

• Microsoft Windows 8/8.1 (alla versioner)

• Microsoft Windows 7 med Service Pack 1 (SP 1) eller senare

Processor

För Windows 11/10/8/7: 1 GHz

RAM-minne

• För Windows 11/10: 2 GB

• För Windows 8/7: 1 GB (32-bitars) eller 2 GB (64-bitars)

HĂ„rddiskutrymme

• 150 MB ledigt hĂ„rddiskutrymme

Mac

Operativsystem

• macOS X 10.12.x (Sierra) eller senare

• Mac-dator med IntelÂź Core 2ℱ Duo, Core i3, Core i5, core i7 eller Xeon-processor)

HĂ„rdvara
  • 2 GB RAM-minne

• 300 MB ledigt hĂ„rddiskutrymme

Android

Operativsystem

• Android som kör 8.0 eller senare

Enhetskrav

• Google Play-appen mĂ„ste vara installerad

• 100 MB ledigt lagringsutrymme

iOS

Operativsystem

• iPhone- eller iPad-enheter med aktuell version eller de tvĂ„ föregĂ„ende versionerna av Apple iOS

Enhetskrav

• 100 MB ledigt lagringsutrymme

Hur hjÀlper Norton VPN-produkter till att skydda min integritet pÄ nÀtet?

Om du anvÀnder offentligt WiFi-nÀtverk kan dina internetaktiviteter övervakas. NÀtbrottslingar kan stjÀla personlig information som anvÀndarnamn. lösenord eller kontonummer. Mer information

Norton VPN markerar dina onlineaktiviteter nÀr du anvÀnder internet. PÄ sÄ sÀtt kan du se dina program som om du vore hemma.
De kan Àven hjÀlpa till att skydda alla data som du skickar och tar emot nÀr du anvÀnder offentliga wifi-nÀtverk pÄ följande sÀtt:

• LĂ€gger till kryptering i bankklass

• LĂ„ter dig surfa anonymt pĂ„ webben sĂ„ att din integritet har skydd. Mer information

• Vi varken spĂ„rar, loggar eller sparar dina surfaktiviteter.Mer information.

• Du fĂ„r förstklassig kundsupport frĂ„n Norton, som Ă€r ledande inom datorsĂ€kerhet.

Var finns IP-adresserna för Nortons VPN-produkter?

Servrarnas IP-adresser finns i olika lÀnder, dÀribland USA, Storbritannien, Singapore och Brasilien och de Àr optimerade att sÀkerstÀlla den bÀsta möjliga surfupplevelsen pÄ internet.

Vilken information kan internetleverantören och webbplatser se nÀr jag anvÀnder Nortons VPN-produkt?

NÀr du anvÀnder Nortons VPN-produkt krypteras dina data sÄ att internetleverantören endast kan se trafikmÀngden som passerar via deras servrar men inte data som har krypterats.

Om du inte anvÀnder Nortons VPN-produkt kan internetleverantören se vilka webbplatser du har besökt, dina onlineaktiviteter, snabbmeddelandechattar och alla filer som du laddar ner eller upp. Webbplatser som du besöker kan Àven se vilken webblÀsare du anvÀnder, operativsystemet i din enhet och din plats.

Funktioner i Nortons VPN-produkter

Blockering av annonsspÄrare

Varje mobil enhet har en unik annons-ID som kan anvÀndas för att spÄra din information som namn, adress och Älder. Annons-ID kan anvÀndas av apputvecklare för att skapa mÄlinriktade annonser som Àr relevanta för dig. Funktionen Blockering av annonsspÄrare skyddar dig och blockerar riktade annonser.

Beroende pÄ enhet ska du vÀlja nÄgot av följande för att aktivera blockering av annonsspÄrare:

Windows

VÀlj nÄgot av följande alternativ, beroende pÄ produkt:

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-programmet och gÄ till InstÀllningar eller HjÀlp > Om.

Norton Secure VPN (version 6.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN pĂ„ datorn

2. Klicka pÄ ikonen InstÀllningar högst upp i Norton Secure VPN-appen och klicka sedan pÄ Blockera annonsspÄrning.

3. Under Blockering av annonsspÄrare flyttar du reglaget Blockera annonsspÄrning för att aktivera annonsspÄrning.

Norton Secure VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN pĂ„ datorn.

2. I Nortons kontrollpanel, till vÀnster, klickar du pÄ Blockering av annonsspÄrare.

3. I fönstret Blockering av annonsspÄrare flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspÄrning nÀr VPN Àr pÄ.

Norton 360 (version 22.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton 360.

I fönstret Mitt Norton ska du klicka pÄ listrutepilen bredvid Secure VPN och sedan pÄ Blockering av annonsspÄrare.

2. Klicka pÄ fliken Blockering av annonsspÄrare och flytta reglaget Blockera annonsspÄrning för att aktivera eller inaktivera annonsspÄrning.

Norton 360 (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

2. Klicka pÄ Integritet pÄ vÀnster sida av skÀrmen i Nortons kontrollpanel.

3. I fönstret Integritet under Secure VPN klickar du pĂ„ Öppna.

4. I fönstret Secure VPN klickar du pÄ fliken Blockering av annonsspÄrare.

5. PÄ fliken Blockering av annonsspÄrare flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspÄrning nÀr VPN Àr pÄ.

Norton VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton VPN-produkten.

2. I kontrollpanelen ska du klicka pÄ InstÀllningar till vÀnster pÄ sidan.

3. I fönstret InstÀllningar under VPN-instÀllningar ska du flytta reglaget för att aktivera Blockera annonsspÄrning nÀr VPN Àr pÄ.

Mac

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-produkten och gÄ till InstÀllningar eller HjÀlp > Om.

VÀlj nÄgot av följande alternativ, beroende pÄ produkt:

Norton Secure VPN (version 2.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN pĂ„ datorn.

2. Klicka pÄ alternativet Blockering av annonsspÄrare till vÀnster i Norton Secure VPN-appen.

3. Under Blockering av annonsspÄrare flyttar du reglaget Blockera annonsspÄrning för att aktivera eller inaktivera annonsspÄrning.

Norton Secure VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN pĂ„ datorn.

2. I Nortons kontrollpanel, till vÀnster, klickar du pÄ Blockering av annonsspÄrare.

3. I fönstret Blockering av annonsspÄrare flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspÄrning nÀr VPN Àr pÄ.

Norton 360 (version 8.8.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton 360.

I fönstret Mitt Norton klickar du pĂ„ listrutepilen bredvid Secure VPN och sedan pĂ„ Öppna.

2. Klicka pÄ fliken Blockering av annonsspÄrare och flytta reglaget Blockera annonsspÄrning för att aktivera eller inaktivera annonsspÄrning.

Norton 360 (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton 360.

2. Klicka pÄ Integritet pÄ vÀnster sida av skÀrmen i Nortons kontrollpanel.

3. I fönstret Integritet under Secure VPN klickar du pĂ„ Öppna.

4. I fönstret Secure VPN klickar du pÄ fliken Blockering av annonsspÄrare.

5. PÄ fliken Blockering av annonsspÄrare flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspÄrning nÀr VPN Àr pÄ.

Norton VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton VPN pĂ„ datorn.

2. I Nortons kontrollpanel ska du klicka pÄ InstÀllningar till vÀnster pÄ sidan.

3. I fönstret InstÀllningar under VPN-instÀllningar ska du flytta reglaget för att aktivera Blockera annonsspÄrning nÀr VPN Àr pÄ.

Android

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-programmet och trycka pÄ Menyikon > InstÀllningar > Om.

VÀlj nÄgot av följande alternativ, beroende pÄ produkt:

Norton Secure VPN (version 3.x och tidigare)

1. Starta Secure VPN.

2. Tryck pÄ ikonen AnnonsspÄrning lÀngst ner pÄ skÀrmen.

3. PÄ skÀrmen AnnonsspÄrning flyttar du reglaget Blockera annonsspÄrning för att aktivera eller inaktivera annonsspÄrning.

Blockering av annonsspÄrare fungerar endast nÀr det virtuella privata nÀtverket Àr aktiverat.

Norton VPN (version 4.x och senare)

1. Starta Norton VPN.

2. Tryck pÄ ikonen InstÀllningar högst upp till höger pÄ skÀrmen.

3. PÄ skÀrmen VPN-konfiguration trycker du pÄ Blockering av annonsspÄrning.

4. PÄ skÀrmen Blockering av annonsspÄrare. flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspÄrning.

Norton 360 (version 5.x och senare)

1. Starta Norton 360.

2. Tryck pÄ ikonen Meny lÀngst upp till vÀnster pÄ skÀrmen och klicka sedan pÄ InstÀllningar.

3. PÄ skÀrmen InstÀllningar trycker du pÄ Integritet och sedan pÄ Blockering av annonsspÄrning.

4. I fönstret Blockering av annonsspÄrning flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspÄrning.

iOS

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-produkten och gÄ till Menyikon > Om.

VÀlj nÄgot av följande alternativ, beroende pÄ produkt:

Norton Secure VPN (version 3.x och tidigare)

1. Starta Secure VPN.

2. Tryck pÄ ikonen AnnonsspÄrning lÀngst ner pÄ skÀrmen.

3. PÄ skÀrmen AnnonsspÄrning flyttar du reglaget Blockera annonsspÄrning för att aktivera eller inaktivera AnnonsspÄrning.

Norton VPN (version 4.x och senare)

1. Starta Norton VPN.

2. Tryck pÄ ikonen InstÀllningar högst upp till höger pÄ skÀrmen.

3. PÄ skÀrmen VPN-konfiguration trycker du pÄ Blockering av annonsspÄrare.

4. PÄ skÀrmen Blockering av annonsspÄrare. flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspÄrning.

Norton 360 (version 2.x och senare)

1. Starta Norton 360.

2. Tryck pÄ avsnittet Integritet och tryck sedan pÄ den högra pilen bredvid VPN.

3. Under avsnittet Blockering av annonsspÄrare flyttar du reglaget Blockera annonsspÄrning för att aktivera eller inaktivera annonsspÄrning.

Kill Switch

Kill Switch kopplar bort enheten frÄn internet om VPN tappar anslutningen. Detta hjÀlper till att bibehÄlla IP-adressens sekretess (nyckeln till att identifiera plats och onlineaktiviteter) och annan personlig information om VPN-anslutningen tappas.

Beroende pÄ operativsystemet ska du vÀlja nÄgot av följande för att aktivera Kill Switch pÄ enheten:

Windows

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-produkten och gÄ till InstÀllningar eller HjÀlp > Om.

VÀlj nÄgot av följande alternativ, beroende pÄ produkt:

Norton Secure VPN (version 6.x och tidigare)

1. Starta programmet Norton Secure VPN pÄ Windows.

2. Klicka pÄ ikonen InstÀllningar högst upp i programmet.

3. PÄ fliken AllmÀnt bredvid Kill Switch flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

Norton Secure VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN pĂ„ datorn.

2. I Nortons kontrollpanel, under Översikt, klickar du pĂ„ fliken VPN-instĂ€llningar.

3. PÄ fliken VPN-instÀllningar flyttar du reglaget för att aktivera AnvÀnd Kill Switch om VPN kopplas bort.

Norton 360 (version 22.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton 360.

Om du ser fönstret Mitt Norton, intill Secure VPN, vÀljer du InstÀllningar frÄn listrutan.

2. I avsnittet InstÀllningar, intill Kill switch, flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

Norton 360 (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton 360.

2. I Nortons kontrollpanel klickar du pÄ Integritet till vÀnster pÄ sidan.

3. I fönstret Integritet under Secure VPN klickar du pĂ„ Öppna.

4. I fönstret Secure VPN klickar du pÄ fliken InstÀllningar .

5. I fönstret InstÀllningar flyttar du reglaget för att aktivera AnvÀnd Kill Switch om VPN kopplas bort.

Norton VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton VPN pĂ„ datorn.

2. I Nortons kontrollpanel under Översikt klickar du pĂ„ InstĂ€llningar till vĂ€nster i fönstret.

3. I fönstret InstÀllningar, under VPN-instÀllningar, flyttar du reglaget för att aktivera AnvÀnd Kill Switch om VPN kopplas bort.

Mac

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-produkten och gÄ till InstÀllningar eller HjÀlp > Om.

VÀlj nÄgot av följande alternativ, beroende pÄ produkt:

Norton Secure VPN (version 2.x och tidigare)

macOS 12 eller tidigare

1. Klicka pÄ Apple-menyn pÄ Mac-datorns startskÀrm och klicka pÄ SysteminstÀllningar.

2. I popup-fönstret som visas klickar du pÄ NÀtverk pÄ vÀnster sida av skÀrmen.

3. I fönstret NĂ€tverk under Övriga tjĂ€nster klickar du pĂ„ Norton.

4. I Norton-fönstret vÀxlar du mellan Anslut pÄ begÀran för att aktivera funktionen.

5. Klicka pÄ VerkstÀll.

macOS 13

1. Klicka pÄ Apple-menyn pÄ Mac-datorns startskÀrm och klicka pÄ SysteminstÀllningar.

2. I fönstret SysteminstÀllningar klickar du pÄ VPN pÄ vÀnster sida av skÀrmen.

3. I fönstret VPN bredvid Norton klickar du pÄ ikonen Sample alt text.

4. I popup-fönstret som visas i den högra panelen vÀxlar du Anslut pÄ begÀran för att aktivera funktionen.

5. Klicka pÄ OK.

Norton Secure VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN pĂ„ datorn.

2. I Nortons kontrollpanel, under Översikt, klickar du pĂ„ fliken VPN-instĂ€llningar.

3. PÄ fliken VPN-instÀllningar flyttar du reglaget för att aktivera AnvÀnd Kill Switch om VPN kopplas bort.

Norton 360 (version 8.8.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton 360.

Om du ser fönstret Mitt Norton, intill Secure VPN, vÀljer du InstÀllningar frÄn listrutan.

2. I avsnittet InstÀllningar, intill Kill switch, flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

Norton 360 (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

2. Klicka pÄ Integritet pÄ vÀnster sida av skÀrmen i Nortons kontrollpanel.

3. I fönstret Integritet under Secure VPN klickar du pĂ„ Öppna.

4. I fönstret Secure VPN klickar du pÄ fliken VPN-instÀllningar.

5. PÄ fliken VPN-instÀllningar flyttar du reglaget för att aktivera AnvÀnd Kill Switch om VPN kopplas bort.

Norton VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton VPN pĂ„ datorn.

2. I Nortons kontrollpanel, under Översikt, klickar du pĂ„ InstĂ€llningar till vĂ€nster i fönstret.

3. I fönstret InstÀllningar, under VPN-instÀllningar, flyttar du reglaget för att aktivera AnvÀnd Kill Switch om VPN kopplas bort.

Android

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-programmet och trycka pÄ Menyikon > InstÀllningar > Om.

VÀlj nÄgot av följande alternativ, beroende pÄ produkt:

Norton Secure VPN (version 3.x och tidigare)

1. Öppna Norton Secure VPN-appen.
  2. Tryck pÄ menyikonen till vÀnster pÄ skÀrmen och tryck sedan pÄ InstÀllningar.
  3. PÄ sidan InstÀllningar bredvid Kill Switch flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

Norton 360 (version 5.x och senare)

1. Starta Norton 360-appen frÄn startskÀrmen.

2. Tryck pÄ menyikonen till vÀnster pÄ skÀrmen och tryck sedan pÄ InstÀllningar.
  3. PÄ skÀrmen InstÀllningar trycker du pÄ Integritet.

4. PÄ skÀrmen Integritet bredvid Kill Switch flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

Norton VPN (version 4.x och senare)

1. Starta Norton VPN.

2. Tryck pÄ ikonen InstÀllningar högst upp till höger pÄ skÀrmen.

3. PÄ skÀrmen InstÀllningar under VPN-instÀllningar flyttar du reglaget för att aktivera Kill Switch.

Wifi-sÀkerhet

Wi-Fi-sÀkerhet i Norton Secure VPN söker igenom trÄdlösa nÀtverk som enheten Àr ansluten till för att upptÀcka vanliga nÀtverkshot sÄsom man in the middle-angrepp. Funktionen Àr endast tillgÀnglig pÄ Android- och iOS-plattformar.

För att wifi-nÀtverket ska kunna sökas igenom mÄste du ge VPN Ätkomst till enhetens plats. Vi sparar inte platsinformationen och vi anvÀnder den heller inte för att spÄra dig.

Delad tunnel

Funktionen Delad tunnel lÄter dig sÀkert styra och kryptera valfria appar genom att vÀlja den trafik som du vill utesluta frÄn VPN.

VÀlj nÄgot av följande för att fÄ Ätkomst till delad tunnel, beroende pÄ enheten.

Windows

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-produkten och gÄ till InstÀllningar eller HjÀlp > Om.

VÀlj nÄgot av följande alternativ, beroende pÄ produkt:

Norton Secure VPN (version 6.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN pĂ„ datorn.

2. Klicka pÄ ikonen InstÀllningar högst upp i Norton Secure VPN-appen och klicka sedan pÄ Delad tunnel.

3. PÄ sidan Delad tunnel kan du flytta reglaget för att aktivera Exkludera appar frÄn Secure VPN-trafiken.

4. Klicka pÄ LÀgg till ett program.

I fönstret LĂ€gg till Ă€nnu ett program vĂ€ljer du programmet som du vill utesluta frĂ„n Secure VPN-trafiken och klickar pĂ„ Öppna.

Norton Secure VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN pĂ„ datorn.

2. I avsnittet Översikt klickar du pĂ„ fliken VPN-instĂ€llningar.

3. PÄ fliken VPN-instÀllningar flyttar du reglaget för att slÄ pÄ Aktivera delad tunnel med VPN.

4. Klicka pÄ Hantera appar under delad tunnel för att exkludera program frÄn VPN-trafik.

PĂ„ skĂ€rmen som visas klickar du pĂ„ LĂ€gg till program och vĂ€ljer programmet som du vill exkludera frĂ„n VPN-trafiken och klickar sedan pĂ„ Öppna.

5. Klicka pÄ Spara.

Norton 360 (version 22.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton 360.

I fönstret Mitt Norton ska du klicka pÄ listrutepilen bredvid Secure VPN och sedan pÄ InstÀllningar.

2. I fönstret InstÀllningar bredvid Delad tunnel klickar du pÄ ikonen >.

3. I fönstret Delad tunnel flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

I avsnittet Utesluten app klickar du pÄ LÀgg till och vÀljer det program som du vill utesluta frÄn Secure VPN-trafiken.

4. Klicka pÄ OK i varningsmeddelandet du fÄr.

Nyvalda appar kommer att undantas frÄn VPN-trafiken nÀr du slÄr pÄ VPN nÀsta gÄng.

Norton 360 (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton 360.

2. I Nortons kontrollpanel klickar du pÄ Integritet till vÀnster pÄ sidan.

3. I fönstret Integritet under Secure VPN klickar du pĂ„ Öppna.

4. I fönstret Secure VPN klickar du pÄ fliken InstÀllningar .

5. PÄ fliken InstÀllningar flyttar du reglaget till Aktivera Delad tunnel för VPN.

6. Klicka pÄ Hantera appar under delad tunnel för att exkludera program frÄn VPN-trafik.

PĂ„ skĂ€rmen som visas klickar du pĂ„ LĂ€gg till program och vĂ€ljer programmet som du vill exkludera frĂ„n VPN-trafiken och klickar sedan pĂ„ Öppna.

Norton VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton VPN pĂ„ datorn.

2. Klicka pÄ InstÀllningar till vÀnster pÄ sidan pÄ startskÀrmen.

3. PÄ skÀrmen InstÀllningar, under VPN-instÀllningar, flyttar du reglaget till Aktivera delad tunnel för VPN.

4. För att utesluta appar frÄn att anvÀnda Secure VPN klickar du pÄ Hantera appar.

5. PÄ skÀrmen som visas klickar du pÄ LÀgg till applikation och följ instruktionerna pÄ skÀrmen för att utesluta en app.

För att ta bort en app frÄn undantagslistan, pÄ skÀrmen Ta bort specifika appar frÄn VPN klickar du pÄ Ta bort bredvid den app som ska tas bort frÄn listan.

Android

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-programmet och trycka pÄ Menyikon > InstÀllningar > Om.

VÀlj nÄgot av följande alternativ, beroende pÄ produkt:

Norton Secure VPN (version 3.x och tidigare)

StÀng av och slÄ pÄ Secure VPN för att tillÀmpa Àndringarna som gjorts för delad tunnel.
  1. Starta Secure VPN.

2. Tryck pÄ ikonen Meny lÀngst upp till vÀnster pÄ skÀrmen och klicka sedan pÄ InstÀllningar.

3. PÄ skÀrmen InstÀllningar flyttar du reglaget för att aktivera Delad tunnel.

4. Tryck pÄ Undanta appar under delad tunnel för att exkludera en app.

PÄ skÀrmen Undanta appar ska du trycka pÄ apparna som du vill utesluta frÄn Secure VPN-trafiken.

Norton 360 (version 5.x och senare)

1. Starta programmet Norton 360.

2. Tryck pÄ menyikonen i det högra hörnet av skÀrmen och tryck pÄ InstÀllningar.

3. PÄ skÀrmen InstÀllningar trycker du pÄ Integritet.

4. PÄ skÀrmen Integritet trycker du pÄ Delad tunnel och flyttar reglaget för att aktivera funktionen.

5. Under Undanta specifika appar frÄn att anvÀnda VPN markerar du kryssrutan bredvid appen du vill utesluta för att undanta en app under Delad tunnel.

6. StÀng av och slÄ pÄ Secure VPN för att tillÀmpa Àndringarna som gjorts för delad tunnel.

Norton VPN (version 4.x och senare)

1. Starta Norton VPN.

2. Tryck pÄ ikonen InstÀllningar högst upp till höger pÄ skÀrmen och tryck sedan pÄ VPN-instÀllningar.

3. I fönstret VPN-instÀllningar trycker du pÄ Delad tunnel.

4. I fönstret Delad tunnel flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

5. Under Undanta specifika appar frÄn att anvÀnda VPN markerar du kryssrutan bredvid appen du vill utesluta för att undanta en app under Delad tunnel.

StÀng av och slÄ pÄ VPN för att tillÀmpa Àndringarna som gjorts för Delad tunnel.

AnvÀnd P2P med Norton VPN

NÀr du anvÀnder P2P för att utföra nedladdningsaktiviteter kan kÀnsliga uppgifter som din plats och IP-adress lÀcka ut eller stjÀlas av nÀtbrottslingar. Norton Secure VPN ansluter dig till en region som enkelt lÄter dig anvÀnda P2P utan att dina data Àventyras.

Om Norton Secure VPN upptÀcker en aktivitet som anvÀnder P2P uppmanas du att byta till en region som lÄter dig anvÀnda torrenter.

För att ansluta till en region som Àr optimerad för P2P med VPN ska du, beroende pÄ enhet, vÀlja nÄgot av följande:

Windows

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-produkten och gÄ till InstÀllningar eller HjÀlp > Om.

VÀlj nÄgot av följande alternativ, beroende pÄ produkt:

Norton Secure VPN (version 6.x och tidigare)

1. Starta programmet Norton Secure VPN pÄ Windows.

2. I kontrollpanelen, under VPN-region, klickar du pÄ VÀlj region automatiskt.

3. PÄ skÀrmen VPN-region vÀljer du Torrentoptimerad region frÄn listrutan.

Norton Secure VPN (version 24.x och tidigare)

1. Starta programmet Norton Secure VPN pÄ Windows.

2. I Nortons kontrollpanel, under fliken Anslutning, klickar du pĂ„ Ändra plats.

3. I fönstret Ändra VPN-plats, frĂ„n listrutan, klickar du pĂ„ P2P-optimerad region.

Norton 360 (version 22.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton 360.

I fönstret Mitt Norton klickar du först pÄ listrutepilen bredvid Secure VPN och sedan pÄ VPN-region.

2. PÄ skÀrmen VPN-region vÀljer du Torrentoptimerad region frÄn listrutan.

Norton 360 (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton 360.

2. Klicka pÄ Integritet pÄ vÀnster sida av skÀrmen i Nortons kontrollpanel.

3. I fönstret Integritet under Secure VPN klickar du pĂ„ Öppna.

4. I fönstret Secure VPN, under fliken Anslutning, klickar du pĂ„ Ändra plats.

5. I fönstret Ändra VPN-plats, frĂ„n listrutan, klickar du pĂ„ Optimerad för P2P-filöverföringar.

Norton VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton VPN pĂ„ datorn.

2. I Nortons kontrollpanel klickar du pÄ listrutan bredvid landsnamnet.

3. I fönstret Ändra VPN-plats vĂ€ljer du Peer to peer (P2P).

Mac

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-produkten och gÄ till InstÀllningar eller HjÀlp > Om.

VÀlj nÄgot av följande alternativ, beroende pÄ produkt:

Norton Secure VPN (version 2.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN pĂ„ datorn.

2. I kontrollpanelen, under VPN-region, klickar du pÄ VÀlj region automatiskt.

3. PÄ skÀrmen VPN-region vÀljer du Torrentoptimerad region frÄn listrutan.

Norton Secure VPN (version 24.x och senare)

1. Starta programmet Norton Secure VPN.

2. I kontrollpanelen, under fliken Anslutningar, klickar du pĂ„ Ändra plats.

3. I fönstret Ändra VPN-plats, frĂ„n listrutan, klickar du pĂ„ P2P-optimerad region.

Norton 360 (version 8.8.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton 360.

I fönstret Mitt Norton klickar du först pÄ listrutepilen bredvid Secure VPN och sedan pÄ VPN-region.

2. FrÄn listrutan i fönstret VPN-region vÀljer du Torrentoptimerad region.

Norton 360 (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton 360.

2. Klicka pÄ Integritet pÄ vÀnster sida av skÀrmen i Nortons kontrollpanel.

3. I fönstret Integritet under Secure VPN klickar du pĂ„ Öppna.

4. I fönstret Secure VPN, under fliken Anslutning, klickar du pĂ„ Ändra plats.

5. I fönstret Ändra VPN-plats, frĂ„n listrutan, klickar du pĂ„ Optimerad för P2P-filöverföringar.

Norton VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton VPN pĂ„ datorn.

2. I Nortons kontrollpanel klickar du pÄ listrutan bredvid landsnamnet.

3. I fönstret Ändra VPN-plats vĂ€ljer du Peer to peer (P2P).

Android

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-programmet och trycka pÄ Menyikon > InstÀllningar > Om.

VÀlj nÄgot av följande alternativ, beroende pÄ produkt:

Norton Secure VPN (version 3.x och tidigare)

1. Öppna Secure VPN-appen.

2. Tryck pÄ ikonen för plats lÀngst ner pÄ skÀrmen.

3. PÄ skÀrmen Region trycker du pÄ Torrentoptimerad region.

Norton Secure VPN ansluter till en region som lÄter dig anvÀnda torrenter frÄn Android-enheten.

Norton 360 (version 5.x och senare)

1. Starta Norton 360.

2. Tryck pÄ Integritet lÀngst ner pÄ skÀrmen.

3. PÄ skÀrmen Integritet trycker du pÄ VPN.

4. PÄ skÀrmen Integritet trycker du pÄ listrutan bredvid Snabbaste plats och sedan pÄ Optimerad för P2P-filöverföringar.

5. PÄ skÀrmen Snabbaste plats vÀljer du den geografiska regionen du önskar i listan.

Norton VPN (version 4.x och senare)

1. Starta Norton VPN.

2. PÄ startskÀrmen trycker du pÄ listrutan bredvid landsnamnet.

3. PĂ„ skĂ€rmen Ändra VPN-plats trycker du pĂ„ Peer to peer (P2P).

Automatisk anslutning av VPN

Funktionen Automatisk anslutning av VPN hjÀlper till att Äteransluta automatiskt nÀr Secure VPN-anslutningen försÀmras.

Starta vid uppstart

Funktionen Starta vid start laddar Norton Secure VPN-tjÀnster nÀr systemet startas.

Om funktionen Automatisk anslutning Àr i inaktiverat lÀge mÄste du ansluta till Norton Secure VPN manuellt efter att appen har startats.

Behöver du mer hjÀlp?

Ja Nej

HjÀlp oss att förbÀttra denna lösning.

Tack för att du hjÀlper oss att bli bÀttre.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v117122849
Operativsystem: Android;Mac;Windows;iOS
Senast Ă€ndrat: 08/07/2024