Komma igång med Norton Cloud Backup

Cloud Backup lagrar och skyddar viktiga filer och dokument som en förebyggande åtgärd för dataförlust på grund av hårddiskfel, stulna enheter och till och med ransomware.

Upprätta en säkerhetskopiering som specificerar vilka filer du vill säkerhetskopiera innan du kör Norton-molnsäkerhetskopiering. Du kan även specificera var du vill att filerna ska säkerhetskopieras och när du vill att säkerhetskopieringen ska köras. Du kan säkerhetskopiera filer till molnet via Nortons molnbaserade lagring eller till dina egna externa enheter.

STEG 1

Skapa en säkerhetskopiering

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

2. Klicka på listrutan och välj Hantera säkerhetskopieringar bredvid Cloud Backup i kontrollpanelen Mitt Norton.

Du kan behöva bläddra nedåt för att hitta panelen Cloud Backup.

3. I fönstret Inställningar för säkerhetskopia klickar du på Skapa ny säkerhetskopia.

4. Ange ett namn på säkerhetskopian i fönstret som öppnas och klicka sedan på OK.

5. På fliken Vad under Filtyper slår du på en eller flera filkategorier som du vill säkerhetskopiera.

6. På fliken Var i kolumnen Mål väljer du Säker molnbaserad lagring.

Om du inte har aktiverat Cloud Backup ska du klicka på länken Aktivera utan kostnad och följa anvisningarna.

7. Under fliken När, använd listan Schema för att välja det säkerhetskopieringsschema som bäst passar dina behov.

8. Klicka på Spara inställningar.

STEG 2

Kör Norton molnsäkerhetskopiering

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

2. I kontrollpanelen My Norton bredvid Cloud Backup klickar du på Kör säkerhetskopiering.

3. I fönstret Kör säkerhetskopiering väntar du på att säkerhetskopieringen ska slutföras. Detta kan ta lite tid beroende på hur stor säkerhetskopian är.

4. Klicka på Stäng när säkerhetskopieringen är slutförd.

Tips

• Norton Cloud Backup är endast tillgängligt i Windows.
  • Du måste vara inloggad på Norton-produkten för att använda funktionen Cloud Backup.
  • Första gången du kör en säkerhetskopiering kan det ta ett tag för Norton-produkten att undersöka och kopiera alla filer på datorn. Om din anslutning till internet är långsam kan proceduren ta längre tid.
  • Norton-produkten säkerhetskopierar inte filer automatiskt om backupmålet är en lokal säkerhetskopia. Om du vill säkerhetskopiera till lokala lagringsenheter måste du utföra vissa åtgärder.
  • Om säkerhetskopian inte slutförs föreslår Norton-produkten möjliga orsaker som otillräckligt lagringsutrymme eller hastighetsbegränsningar. Kontrollera alltid att du är uppkopplad till internet när du kör en säkerhetskopia och att lagringsenheten är på och uppkopplad.

Video: Så här konfigurerar och kör du Cloud Backup

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v19213795
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 14/05/2024