Vanliga frågor: Norton VPN-produkter

Norton VPN-produkter hjälper till att hålla dig säker när du surfar på nätet och förhindrar att dina onlineaktiviteter blir spårade av tredjepartsspårare, inklusive internetleverantörer eller webbplatser som du besöker. Det hjälper också till att blockera annonsspårning genom att fånga upp cookies och ta bort identifierande information.

Systemkrav

Tillgängligt för Windows PC, Mac, iOS- och Android-enheter.
De kan användas på specificerat antal enheter – med obegränsad användning under prenumerationsperioden.

Windows

Operativsystem
  • Microsoft Windows 11/10 (alla versioner förutom Windows 11/10 i S-läge)

• Microsoft Windows 8/8.1 (alla versioner)

• Microsoft Windows 7 med Service Pack 1 (SP 1) eller senare

Processor

För Windows 11/10/8/7: 1 GHz

RAM-minne

• För Windows 11/10: 2 GB

• För Windows 8/7: 1 GB (32-bitars) eller 2 GB (64-bitars)

Hårddiskutrymme

• 150 MB ledigt hårddiskutrymme

Mac

Operativsystem

• macOS X 10.12.x (Sierra) eller senare

• Mac-dator med Intel® Core 2™ Duo, Core i3, Core i5, core i7 eller Xeon-processor)

Hårdvara
  • 2 GB RAM-minne

• 300 MB ledigt hårddiskutrymme

Android

Operativsystem

• Android som kör 8.0 eller senare

Enhetskrav

• Google Play-appen måste vara installerad

• 100 MB ledigt lagringsutrymme

iOS

Operativsystem

• iPhone- eller iPad-enheter med aktuell version eller de två föregående versionerna av Apple iOS

Enhetskrav

• 100 MB ledigt lagringsutrymme

Hur hjälper Norton VPN-produkter till att skydda min integritet på nätet?

Om du använder offentligt WiFi-nätverk kan dina internetaktiviteter övervakas. Nätbrottslingar kan stjäla personlig information som användarnamn. lösenord eller kontonummer. Mer information

Norton VPN markerar dina onlineaktiviteter när du använder internet. På så sätt kan du se dina program som om du vore hemma.
De kan även hjälpa till att skydda alla data som du skickar och tar emot när du använder offentliga wifi-nätverk på följande sätt:

• Lägger till kryptering i bankklass

• Låter dig surfa anonymt på webben så att din integritet har skydd. Mer information

• Vi varken spårar, loggar eller sparar dina surfaktiviteter.Mer information.

• Du får förstklassig kundsupport från Norton, som är ledande inom datorsäkerhet.

Var finns IP-adresserna för Nortons VPN-produkter?

Servrarnas IP-adresser finns i olika länder, däribland USA, Storbritannien, Singapore och Brasilien och de är optimerade att säkerställa den bästa möjliga surfupplevelsen på internet.

Vilken information kan internetleverantören och webbplatser se när jag använder Nortons VPN-produkt?

När du använder Nortons VPN-produkt krypteras dina data så att internetleverantören endast kan se trafikmängden som passerar via deras servrar men inte data som har krypterats.

Om du inte använder Nortons VPN-produkt kan internetleverantören se vilka webbplatser du har besökt, dina onlineaktiviteter, snabbmeddelandechattar och alla filer som du laddar ner eller upp. Webbplatser som du besöker kan även se vilken webbläsare du använder, operativsystemet i din enhet och din plats.

Funktioner i Nortons VPN-produkter

Blockering av annonsspårare

Varje mobil enhet har en unik annons-ID som kan användas för att spåra din information som namn, adress och ålder. Annons-ID kan användas av apputvecklare för att skapa målinriktade annonser som är relevanta för dig. Funktionen Blockering av annonsspårare skyddar dig och blockerar riktade annonser.

Beroende på enhet ska du välja något av följande för att aktivera blockering av annonsspårare:

Windows

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-programmet och gå till Inställningar eller Hjälp > Om.

Norton Secure VPN (version 6.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn

2. Klicka på ikonen Inställningar högst upp i Norton Secure VPN-appen och klicka sedan på Blockera annonsspårning.

3. Under Blockering av annonsspårare flyttar du reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera annonsspårning.

Norton Secure VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn.

2. I Nortons kontrollpanel, till vänster, klickar du på Blockering av annonsspårare.

3. I fönstret Blockering av annonsspårare flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning när VPN är på.

Norton 360 (version 22.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton 360.

I fönstret Mitt Norton ska du klicka på listrutepilen bredvid Secure VPN och sedan på Blockering av annonsspårare.

2. Klicka på fliken Blockering av annonsspårare och flytta reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera eller inaktivera annonsspårning.

Norton 360 (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

2. Klicka på Integritet på vänster sida av skärmen i Nortons kontrollpanel.

3. I fönstret Integritet under Secure VPN klickar du på Öppna.

4. I fönstret Secure VPN klickar du på fliken Blockering av annonsspårare.

5. På fliken Blockering av annonsspårare flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning när VPN är på.

Norton VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton VPN-produkten.

2. I kontrollpanelen ska du klicka på Inställningar till vänster på sidan.

3. I fönstret Inställningar under VPN-inställningar ska du flytta reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning när VPN är på.

Mac

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-produkten och gå till Inställningar eller Hjälp > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 2.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn.

2. Klicka på alternativet Blockering av annonsspårare till vänster i Norton Secure VPN-appen.

3. Under Blockering av annonsspårare flyttar du reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera eller inaktivera annonsspårning.

Norton Secure VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn.

2. I Nortons kontrollpanel, till vänster, klickar du på Blockering av annonsspårare.

3. I fönstret Blockering av annonsspårare flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning när VPN är på.

Norton 360 (version 8.8.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton 360.

I fönstret Mitt Norton klickar du på listrutepilen bredvid Secure VPN och sedan på Öppna.

2. Klicka på fliken Blockering av annonsspårare och flytta reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera eller inaktivera annonsspårning.

Norton 360 (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton 360.

2. Klicka på Integritet på vänster sida av skärmen i Nortons kontrollpanel.

3. I fönstret Integritet under Secure VPN klickar du på Öppna.

4. I fönstret Secure VPN klickar du på fliken Blockering av annonsspårare.

5. På fliken Blockering av annonsspårare flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning när VPN är på.

Norton VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton VPN på datorn.

2. I Nortons kontrollpanel ska du klicka på Inställningar till vänster på sidan.

3. I fönstret Inställningar under VPN-inställningar ska du flytta reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning när VPN är på.

Android

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-programmet och trycka på Menyikon > Inställningar > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 3.x och tidigare)

1. Starta Secure VPN.

2. Tryck på ikonen Annonsspårning längst ner på skärmen.

3. På skärmen Annonsspårning flyttar du reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera eller inaktivera annonsspårning.

Blockering av annonsspårare fungerar endast när det virtuella privata nätverket är aktiverat.

Norton VPN (version 4.x och senare)

1. Starta Norton VPN.

2. Tryck på ikonen Inställningar högst upp till höger på skärmen.

3. På skärmen VPN-konfiguration trycker du på Blockering av annonsspårning.

4. På skärmen Blockering av annonsspårare. flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning.

Norton 360 (version 5.x och senare)

1. Starta Norton 360.

2. Tryck på ikonen Meny längst upp till vänster på skärmen och klicka sedan på Inställningar.

3. På skärmen Inställningar trycker du på Integritet och sedan på Blockering av annonsspårning.

4. I fönstret Blockering av annonsspårning flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning.

iOS

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-produkten och gå till Menyikon > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 3.x och tidigare)

1. Starta Secure VPN.

2. Tryck på ikonen Annonsspårning längst ner på skärmen.

3. På skärmen Annonsspårning flyttar du reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera eller inaktivera Annonsspårning.

Norton VPN (version 4.x och senare)

1. Starta Norton VPN.

2. Tryck på ikonen Inställningar högst upp till höger på skärmen.

3. På skärmen VPN-konfiguration trycker du på Blockering av annonsspårare.

4. På skärmen Blockering av annonsspårare. flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning.

Norton 360 (version 2.x och senare)

1. Starta Norton 360.

2. Tryck på avsnittet Integritet och tryck sedan på den högra pilen bredvid VPN.

3. Under avsnittet Blockering av annonsspårare flyttar du reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera eller inaktivera annonsspårning.

Kill Switch

Kill Switch kopplar bort enheten från internet om VPN tappar anslutningen. Detta hjälper till att bibehålla IP-adressens sekretess (nyckeln till att identifiera plats och onlineaktiviteter) och annan personlig information om VPN-anslutningen tappas.

Beroende på operativsystemet ska du välja något av följande för att aktivera Kill Switch på enheten:

Windows

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-produkten och gå till Inställningar eller Hjälp > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 6.x och tidigare)

1. Starta programmet Norton Secure VPN på Windows.

2. Klicka på ikonen Inställningar högst upp i programmet.

3. På fliken Allmänt bredvid Kill Switch flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

Norton Secure VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn.

2. I Nortons kontrollpanel, under Översikt, klickar du på fliken VPN-inställningar.

3. På fliken VPN-inställningar flyttar du reglaget för att aktivera Använd Kill Switch om VPN kopplas bort.

Norton 360 (version 22.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton 360.

Om du ser fönstret Mitt Norton, intill Secure VPN, väljer du Inställningar från listrutan.

2. I avsnittet Inställningar, intill Kill switch, flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

Norton 360 (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton 360.

2. I Nortons kontrollpanel klickar du på Integritet till vänster på sidan.

3. I fönstret Integritet under Secure VPN klickar du på Öppna.

4. I fönstret Secure VPN klickar du på fliken Inställningar .

5. I fönstret Inställningar flyttar du reglaget för att aktivera Använd Kill Switch om VPN kopplas bort.

Norton VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton VPN på datorn.

2. I Nortons kontrollpanel under Översikt klickar du på Inställningar till vänster i fönstret.

3. I fönstret Inställningar, under VPN-inställningar, flyttar du reglaget för att aktivera Använd Kill Switch om VPN kopplas bort.

Mac

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-produkten och gå till Inställningar eller Hjälp > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 2.x och tidigare)

macOS 12 eller tidigare

1. Klicka på Apple-menyn på Mac-datorns startskärm och klicka på Systeminställningar.

2. I popup-fönstret som visas klickar du på Nätverk på vänster sida av skärmen.

3. I fönstret Nätverk under Övriga tjänster klickar du på Norton.

4. I Norton-fönstret växlar du mellan Anslut på begäran för att aktivera funktionen.

5. Klicka på Verkställ.

macOS 13

1. Klicka på Apple-menyn på Mac-datorns startskärm och klicka på Systeminställningar.

2. I fönstret Systeminställningar klickar du på VPN på vänster sida av skärmen.

3. I fönstret VPN bredvid Norton klickar du på ikonen Sample alt text.

4. I popup-fönstret som visas i den högra panelen växlar du Anslut på begäran för att aktivera funktionen.

5. Klicka på OK.

Norton Secure VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn.

2. I Nortons kontrollpanel, under Översikt, klickar du på fliken VPN-inställningar.

3. På fliken VPN-inställningar flyttar du reglaget för att aktivera Använd Kill Switch om VPN kopplas bort.

Norton 360 (version 8.8.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton 360.

Om du ser fönstret Mitt Norton, intill Secure VPN, väljer du Inställningar från listrutan.

2. I avsnittet Inställningar, intill Kill switch, flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

Norton 360 (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

2. Klicka på Integritet på vänster sida av skärmen i Nortons kontrollpanel.

3. I fönstret Integritet under Secure VPN klickar du på Öppna.

4. I fönstret Secure VPN klickar du på fliken VPN-inställningar.

5. På fliken VPN-inställningar flyttar du reglaget för att aktivera Använd Kill Switch om VPN kopplas bort.

Norton VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton VPN på datorn.

2. I Nortons kontrollpanel, under Översikt, klickar du på Inställningar till vänster i fönstret.

3. I fönstret Inställningar, under VPN-inställningar, flyttar du reglaget för att aktivera Använd Kill Switch om VPN kopplas bort.

Android

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-programmet och trycka på Menyikon > Inställningar > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 3.x och tidigare)

1. Öppna Norton Secure VPN-appen.
  2. Tryck på menyikonen till vänster på skärmen och tryck sedan på Inställningar.
  3. På sidan Inställningar bredvid Kill Switch flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

Norton 360 (version 5.x och senare)

1. Starta Norton 360-appen från startskärmen.

2. Tryck på menyikonen till vänster på skärmen och tryck sedan på Inställningar.
  3. På skärmen Inställningar trycker du på Integritet.

4. På skärmen Integritet bredvid Kill Switch flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

Norton VPN (version 4.x och senare)

1. Starta Norton VPN.

2. Tryck på ikonen Inställningar högst upp till höger på skärmen.

3. På skärmen Inställningar under VPN-inställningar flyttar du reglaget för att aktivera Kill Switch.

Wifi-säkerhet

Wi-Fi-säkerhet i Norton Secure VPN söker igenom trådlösa nätverk som enheten är ansluten till för att upptäcka vanliga nätverkshot såsom man in the middle-angrepp. Funktionen är endast tillgänglig på Android- och iOS-plattformar.

För att wifi-nätverket ska kunna sökas igenom måste du ge VPN åtkomst till enhetens plats. Vi sparar inte platsinformationen och vi använder den heller inte för att spåra dig.

Delad tunnel

Funktionen Delad tunnel låter dig säkert styra och kryptera valfria appar genom att välja den trafik som du vill utesluta från VPN.

Välj något av följande för att få åtkomst till delad tunnel, beroende på enheten.

Windows

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-produkten och gå till Inställningar eller Hjälp > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 6.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn.

2. Klicka på ikonen Inställningar högst upp i Norton Secure VPN-appen och klicka sedan på Delad tunnel.

3. På sidan Delad tunnel kan du flytta reglaget för att aktivera Exkludera appar från Secure VPN-trafiken.

4. Klicka på Lägg till ett program.

I fönstret Lägg till ännu ett program väljer du programmet som du vill utesluta från Secure VPN-trafiken och klickar på Öppna.

Norton Secure VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn.

2. I avsnittet Översikt klickar du på fliken VPN-inställningar.

3. På fliken VPN-inställningar flyttar du reglaget för att slå på Aktivera delad tunnel med VPN.

4. Klicka på Hantera appar under delad tunnel för att exkludera program från VPN-trafik.

På skärmen som visas klickar du på Lägg till program och väljer programmet som du vill exkludera från VPN-trafiken och klickar sedan på Öppna.

5. Klicka på Spara.

Norton 360 (version 22.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton 360.

I fönstret Mitt Norton ska du klicka på listrutepilen bredvid Secure VPN och sedan på Inställningar.

2. I fönstret Inställningar bredvid Delad tunnel klickar du på ikonen >.

3. I fönstret Delad tunnel flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

I avsnittet Utesluten app klickar du på Lägg till och väljer det program som du vill utesluta från Secure VPN-trafiken.

4. Klicka på OK i varningsmeddelandet du får.

Nyvalda appar kommer att undantas från VPN-trafiken när du slår på VPN nästa gång.

Norton 360 (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton 360.

2. I Nortons kontrollpanel klickar du på Integritet till vänster på sidan.

3. I fönstret Integritet under Secure VPN klickar du på Öppna.

4. I fönstret Secure VPN klickar du på fliken Inställningar .

5. På fliken Inställningar flyttar du reglaget till Aktivera Delad tunnel för VPN.

6. Klicka på Hantera appar under delad tunnel för att exkludera program från VPN-trafik.

På skärmen som visas klickar du på Lägg till program och väljer programmet som du vill exkludera från VPN-trafiken och klickar sedan på Öppna.

Norton VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton VPN på datorn.

2. Klicka på Inställningar till vänster på sidan på startskärmen.

3. På skärmen Inställningar, under VPN-inställningar, flyttar du reglaget till Aktivera delad tunnel för VPN.

4. För att utesluta appar från att använda Secure VPN klickar du på Hantera appar.

5. På skärmen som visas klickar du på Lägg till applikation och följ instruktionerna på skärmen för att utesluta en app.

För att ta bort en app från undantagslistan, på skärmen Ta bort specifika appar från VPN klickar du på Ta bort bredvid den app som ska tas bort från listan.

Android

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-programmet och trycka på Menyikon > Inställningar > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 3.x och tidigare)

Stäng av och slå på Secure VPN för att tillämpa ändringarna som gjorts för delad tunnel.
  1. Starta Secure VPN.

2. Tryck på ikonen Meny längst upp till vänster på skärmen och klicka sedan på Inställningar.

3. På skärmen Inställningar flyttar du reglaget för att aktivera Delad tunnel.

4. Tryck på Undanta appar under delad tunnel för att exkludera en app.

På skärmen Undanta appar ska du trycka på apparna som du vill utesluta från Secure VPN-trafiken.

Norton 360 (version 5.x och senare)

1. Starta programmet Norton 360.

2. Tryck på menyikonen i det högra hörnet av skärmen och tryck på Inställningar.

3. På skärmen Inställningar trycker du på Integritet.

4. På skärmen Integritet trycker du på Delad tunnel och flyttar reglaget för att aktivera funktionen.

5. Under Undanta specifika appar från att använda VPN markerar du kryssrutan bredvid appen du vill utesluta för att undanta en app under Delad tunnel.

6. Stäng av och slå på Secure VPN för att tillämpa ändringarna som gjorts för delad tunnel.

Norton VPN (version 4.x och senare)

1. Starta Norton VPN.

2. Tryck på ikonen Inställningar högst upp till höger på skärmen och tryck sedan på VPN-inställningar.

3. I fönstret VPN-inställningar trycker du på Delad tunnel.

4. I fönstret Delad tunnel flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

5. Under Undanta specifika appar från att använda VPN markerar du kryssrutan bredvid appen du vill utesluta för att undanta en app under Delad tunnel.

Stäng av och slå på VPN för att tillämpa ändringarna som gjorts för Delad tunnel.

Använd P2P med Norton VPN

När du använder P2P för att utföra nedladdningsaktiviteter kan känsliga uppgifter som din plats och IP-adress läcka ut eller stjälas av nätbrottslingar. Norton Secure VPN ansluter dig till en region som enkelt låter dig använda P2P utan att dina data äventyras.

Om Norton Secure VPN upptäcker en aktivitet som använder P2P uppmanas du att byta till en region som låter dig använda torrenter.

För att ansluta till en region som är optimerad för P2P med VPN ska du, beroende på enhet, välja något av följande:

Windows

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-produkten och gå till Inställningar eller Hjälp > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 6.x och tidigare)

1. Starta programmet Norton Secure VPN på Windows.

2. I kontrollpanelen, under VPN-region, klickar du på Välj region automatiskt.

3. På skärmen VPN-region väljer du Torrentoptimerad region från listrutan.

Norton Secure VPN (version 24.x och tidigare)

1. Starta programmet Norton Secure VPN på Windows.

2. I Nortons kontrollpanel, under fliken Anslutning, klickar du på Ändra plats.

3. I fönstret Ändra VPN-plats, från listrutan, klickar du på P2P-optimerad region.

Norton 360 (version 22.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton 360.

I fönstret Mitt Norton klickar du först på listrutepilen bredvid Secure VPN och sedan på VPN-region.

2. På skärmen VPN-region väljer du Torrentoptimerad region från listrutan.

Norton 360 (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton 360.

2. Klicka på Integritet på vänster sida av skärmen i Nortons kontrollpanel.

3. I fönstret Integritet under Secure VPN klickar du på Öppna.

4. I fönstret Secure VPN, under fliken Anslutning, klickar du på Ändra plats.

5. I fönstret Ändra VPN-plats, från listrutan, klickar du på Optimerad för P2P-filöverföringar.

Norton VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton VPN på datorn.

2. I Nortons kontrollpanel klickar du på listrutan bredvid landsnamnet.

3. I fönstret Ändra VPN-plats väljer du Peer to peer (P2P).

Mac

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-produkten och gå till Inställningar eller Hjälp > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 2.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn.

2. I kontrollpanelen, under VPN-region, klickar du på Välj region automatiskt.

3. På skärmen VPN-region väljer du Torrentoptimerad region från listrutan.

Norton Secure VPN (version 24.x och senare)

1. Starta programmet Norton Secure VPN.

2. I kontrollpanelen, under fliken Anslutningar, klickar du på Ändra plats.

3. I fönstret Ändra VPN-plats, från listrutan, klickar du på P2P-optimerad region.

Norton 360 (version 8.8.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton 360.

I fönstret Mitt Norton klickar du först på listrutepilen bredvid Secure VPN och sedan på VPN-region.

2. Från listrutan i fönstret VPN-region väljer du Torrentoptimerad region.

Norton 360 (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton 360.

2. Klicka på Integritet på vänster sida av skärmen i Nortons kontrollpanel.

3. I fönstret Integritet under Secure VPN klickar du på Öppna.

4. I fönstret Secure VPN, under fliken Anslutning, klickar du på Ändra plats.

5. I fönstret Ändra VPN-plats, från listrutan, klickar du på Optimerad för P2P-filöverföringar.

Norton VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton VPN på datorn.

2. I Nortons kontrollpanel klickar du på listrutan bredvid landsnamnet.

3. I fönstret Ändra VPN-plats väljer du Peer to peer (P2P).

Android

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-programmet och trycka på Menyikon > Inställningar > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 3.x och tidigare)

1. Öppna Secure VPN-appen.

2. Tryck på ikonen för plats längst ner på skärmen.

3. På skärmen Region trycker du på Torrentoptimerad region.

Norton Secure VPN ansluter till en region som låter dig använda torrenter från Android-enheten.

Norton 360 (version 5.x och senare)

1. Starta Norton 360.

2. Tryck på Integritet längst ner på skärmen.

3. På skärmen Integritet trycker du på VPN.

4. På skärmen Integritet trycker du på listrutan bredvid Snabbaste plats och sedan på Optimerad för P2P-filöverföringar.

5. På skärmen Snabbaste plats väljer du den geografiska regionen du önskar i listan.

Norton VPN (version 4.x och senare)

1. Starta Norton VPN.

2. På startskärmen trycker du på listrutan bredvid landsnamnet.

3. På skärmen Ändra VPN-plats trycker du på Peer to peer (P2P).

Automatisk anslutning av VPN

Funktionen Automatisk anslutning av VPN hjälper till att återansluta automatiskt när Secure VPN-anslutningen försämras.

Starta vid uppstart

Funktionen Starta vid start laddar Norton Secure VPN-tjänster när systemet startas.

Om funktionen Automatisk anslutning är i inaktiverat läge måste du ansluta till Norton Secure VPN manuellt efter att appen har startats.