Använd Blockering av annonsspårare i VPN-produkten för att blockera riktade annonser

Varje mobil enhet har en unik annons-ID som kan användas för att spåra din information som namn, adress och ålder. Annons-ID kan användas av apputvecklare för att skapa målinriktade annonser som är relevanta för dig. Funktionen Blockering av annonsspårare i VPN-produkten hjälper till att blockera annonsörers spårningsteknik för att minska antalet riktade annonser.

Ett litet antal webbplatser kräver att Blockering av annonsspårare inaktiveras för att fungera korrekt. Om du litar på dessa webbplatser kan du stänga av Blockering av annonsspårare.

Beroende på enheten ska du välja något av följande för att aktivera Blockering av annonsspårare:

Windows

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-programmet och gå till Inställningar eller Hjälp > Om.

Norton Secure VPN (version 6.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn

2. Klicka på ikonen Inställningar högst upp i Norton Secure VPN-programmet och klicka sedan på Blockering av annonsspårare.

3. Under Blockering av annonsspårare flyttar du reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera annonsspårning.

Norton Secure VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn.

2. På Nortons hemsida, på den vänstra panelen, klickar du på Lägg till blockering av annonsspårning.

3. På skärmen Blockering av annonsspårare flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning när VPN är på.

Norton 360 (version 22.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton 360.

I fönstret Mitt Norton ska du klicka på listrutepilen bredvid Secure VPN och sedan på Blockering av annonsspårare.

2. Klicka på fliken Blockering av annonsspårare och flytta reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera annonsspårning.

Norton 360 (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

2. Klicka på Integritet på vänster sida av skärmen på Nortons kontrollpanel.

3. I fönstret Integritet, under Secure VPN, klickar du på Öppna.

4. I fönstret Secure VPN klickar du på fliken Blockering av annonsspårare.

5. På fliken Blockering av annonsspårare flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning när VPN är på.

Norton VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton VPN-produkten.

2. Klicka på Inställningar till vänster på Nortons kontrollpanel.

3. I fönstret Inställningar under VPN-inställningar ska du flytta reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning när VPN är på.

Mac

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-programmet och gå till Inställningar eller Hjälp > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 2.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn.

2. Klicka på alternativet Blockering av annonsspårare till vänster i Norton Secure VPN-programmet.

3. Under Blockering av annonsspårare flyttar du reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera annonsspårning.

Norton Secure VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn.

2. Klicka på Blockering av annonsspårare på vänster sida på Nortons kontrollpanel.

3. På skärmen Blockering av annonsspårare flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning när VPN är på.

Norton 360 (version 8.8.x och tidigare)

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

I fönstret Mitt Norton ska du klicka på listrutepilen bredvid Secure VPN och sedan på Öppna.

2. Klicka på fliken Annonsspårning och flytta reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera annonsspårning.

Norton 360 (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

2. Klicka på Integritet till vänster i fönstret på Nortons kontrollpanel.

3. I fönstret Integritet, under Secure VPN, klickar du på Öppna.

4. I fönstret Secure VPN klickar du på fliken Blockering av annonsspårare.

5. På fliken Blockering av annonsspårare flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning när VPN är på.

Norton VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton VPN på datorn.

2. Klicka på Inställningar till vänster i fönstret på Nortons kontrollpanel.

3. I fönstret Inställningar under VPN-inställningar ska du flytta reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning när VPN är på.

Android

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-appen och trycka på Menyikon > Inställningar > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 3.x och tidigare)

1. Starta Secure VPN.

2. Tryck på ikonen Annonsspårning längst ner på skärmen.

3. På skärmen Annonsspårning flyttar du reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera eller inaktivera annonsspårning.

Blockering av annonsspårare fungerar endast när det virtuella privata nätverket är aktiverat.

Norton VPN (version 4.x och senare)

1. Starta Norton VPN.

2. Tryck på ikonen Inställningar högst upp till höger på skärmen.

3. På skärmen VPN-konfiguration trycker du på Blockering av annonsspårare.

4. På skärmen Blockering av annonsspårare. flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning.

Norton 360 (version 5.x och senare)

1. Starta Norton 360.

2. Tryck på ikonenMeny längst upp till vänster på skärmen och sedan på Inställningar.

3. På skärmen Inställningar trycker du på Integritet och sedan på Blockering av annonsspårare.

4. På skärmen Blockering av annonsspårare flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning.

iOS

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-programmet och gå till Menyikon > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 3.x och tidigare)

1. Starta Secure VPN.

2. Tryck på ikonen Annonsspårning längst ner på skärmen.

3. På skärmen Annonsspårning flyttar du reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera annonsspårning.

Norton VPN (version 4.x och senare)

1. Starta Norton VPN.

2. Tryck på ikonen Inställningar högst upp till höger på skärmen.

3. På skärmen VPN-konfiguration trycker du på Blockering av annonsspårare.

4. På skärmen Blockering av annonsspårare. flyttar du reglaget för att aktivera Blockera annonsspårning.

Norton 360 (version 2.x och senare)

1. Starta Norton 360.

2. Tryck på avsnittet Integritet och tryck sedan på den högra pilen bredvid VPN.

3. Under avsnittet Blockering av annonsspårare flyttar du reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera annonsspårning.

Video: Komma igång med Norton Secure VPN