Aktivera Delad tunnel i Norton VPN-produkten för att hantera trafiken

Funktionen Delad tunnel i VPN-produkten låter dig utesluta vissa program från VPN-kanalen medan andra program har direkt åtkomst till internet.

Funktionen Delad tunnel är endast tillgänglig för Windows- och Android-användare.

Välj något av följande för att få åtkomst till Delad tunnel, beroende på enheten.

Windows

För att se vad din Norton-produkt har för versionsnummer ska du öppna din Norton-produkt och gå till Inställningar eller Hjälp > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 6.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn.

2. Klicka på ikonen Inställningar högst upp i Norton Secure VPN-programmet och klicka sedan på Delad tunnel.

3. På sidan Delad tunnel flyttar du reglaget för att aktivera Uteslut program från Secure VPN-trafiken.

4. Klicka på Lägg till ett program.

I fönstret Lägg till ett annat program ska du välja programmet som du vill utesluta från VPN-trafiken och sedan klicka på Öppna.

Norton Secure VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn.

2. I avsnittet Översikt klickar du på fliken VPN-inställningar.

3. På fliken VPN-inställningar flyttar du reglaget för att aktivera Delad tunnel för VPN.

4. Klicka på Hantera program under Delad tunnel för att utesluta program från VPN-trafik.

I fönstret som visas ska du klicka på Lägg till program, välja programmet som du vill utesluta från VPN-trafiken och sedan klicka på Öppna.

5. Klicka på Spara.

Norton 360 (version 22.x och tidigare)

1. Öppna programmet Norton 360.

I fönstret Mitt Norton ska du klicka på listrutepilen bredvid Secure VPN och sedan på Inställningar.

2. I fönstret Inställningar, bredvid Delad tunnel klickar du på ikonen >.

3. I fönstret Delad tunnel flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

I avsnittet Uteslutet program klickar du på Lägg till och väljer det program som du vill utesluta från Secure VPN-trafiken.

4. Klicka på OK i varningsmeddelandet du får.

Nyvalda program kommer att uteslutas från VPN-trafiken när du slår på VPN nästa gång.

Norton 360 (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton 360 på datorn.

2. Klicka på Integritet till vänster i fönstret på Nortons kontrollpanel.

3. I fönstret Integritet, under Secure VPN, klickar du på Öppna.

4. I fönstret Secure VPN klickar du på fliken Inställningar .

5. På fliken Inställningar flyttar du reglaget till Aktivera Delad tunnel för VPN.

6. Klicka på Hantera program under Delad tunnel för att utesluta program från VPN-trafik.

I fönstret som visas ska du klicka på Lägg till program, välja programmet som du vill utesluta från VPN-trafiken och sedan klicka på Öppna.

Norton VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton VPN på datorn.

2. Klicka på Inställningar till vänster i fönstret på Nortons kontrollpanel.

3. I fönstret Inställningar, under VPN-inställningar, flyttar du reglaget till Aktivera delad tunnel för VPN.

4. För att utesluta program från att använda VPN klickar du på Hantera program.

5. I fönstret som visas ska du klicka på Lägg till program och sedan följa instruktionerna på skärmen för att utesluta ett program.

För att ta bort ett program från undantagslistan går du till skärmen Uteslut specifika program från VPN och klickar på Ta bort bredvid det program som ska tas bort från listan.

Android

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-appen och trycka på Menyikon > Inställningar > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 3.x och tidigare)

1. Starta Norton Secure VPN.

2. Tryck på ikonenMeny längst upp till vänster på skärmen och sedan på Inställningar.

3. På skärmen Inställningar flyttar du reglaget för att aktivera Delad tunnel.

4. Tryck på Uteslut appar under Delad tunnel för att utesluta en app.

På skärmen Uteslut appar ska du trycka på apparna som du vill utesluta från VPN-trafiken.

Stäng av och slå på Norton Secure VPN för att tillämpa ändringarna som gjorts för Delad tunnel.

Norton VPN (version 4.x och senare)

1. Starta Norton VPN.

2. Tryck på ikonen Inställningar högst upp till höger på skärmen och tryck sedan på VPN-inställningar.

3. I fönstret VPN-inställningar trycker du på Delad tunnel.

4. I fönstret Delad tunnel flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

5. För att utesluta en app under Delad tunnel ska du, under Uteslut specifika appar från att använda VPN, kryssa i kryssrutan bredvid appen du vill utesluta.

Stäng av och slå på VPN för att tillämpa ändringarna som gjorts för Delad tunnel.

Norton 360 (version 5.x och senare)

1. Öppna Norton 360-appen.

2. Tryck på menyikonen i det högra hörnet av skärmen och tryck på Inställningar.

3. På skärmen Inställningar trycker du på Integritet.

4. På skärmen Integritet trycker du på Delad tunnel och flyttar reglaget för att aktivera det.

5. För att utesluta en app under Delad tunnel ska du, under Uteslut specifika appar från att använda VPN, kryssa i kryssrutan bredvid appen du vill utesluta.

6. Stäng av och slå på Norton Secure VPN för att tillämpa ändringarna som gjorts för Delad tunnel.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v137513095
Operativsystem: Android;Windows