Slå på Norton VPN automatiskt på din Windows- och Mac-enhet

Funktionen Slå på VPN automatiskt i Norton VPN skyddar dina data när du ansluter till offentliga nätverk, döljer din riktiga identitet och håller dina P2P-fildelningsaktiviteter privata.

Beroende på operativsystem väljer du något av följande för att använda funktionen Slå på VPN automatiskt:

Windows

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

För att ta reda på versionsnumret för din Norton-produkt öppnar du Norton-appen och går till Inställningar.

Norton VPN

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn.

2. Gör något av följande, beroende på vilken produkt du använder:

• För Norton Secure VPN (version 24.x och senare): På Norton-kontrollpanelen under Översikt klickar du på fliken VPN-inställningar.

• För Norton VPN (version 24.x och senare): På Norton-kontrollpanelen klickar du på Inställningar till vänster i fönstret och klickar på fliken VPN-inställningar.

3. På fliken VPN-inställningar, under Slå på VPN automatiskt, väljer du ett av följande:

• Alltid: VPN slås på automatiskt när du ansluter till internet
    • Anpassad: VPN kommer att aktiveras baserat på de inställningar du använder
  4. När du använder alternativet Anpassa flyttar du skjutreglaget för följande alternativ för att aktivera Slå på VPN automatiskt.

• Vid anslutning till offentliga nätverk

Listan med redan besökta nätverk är tillgänglig med de tilldelade profilerna. Du kan se profilerna genom att klicka på kugghjulsikonen bredvid alternativet Vid anslutning till offentligt nätverk.

• När du ansluter P2P

Norton 360

1. Öppna Norton 360 på datorn.

2. I Nortons kontrollpanel klickar du på Integritet på vänster sida i fönstret.

3. I fönstret Integritet under Secure VPN klickar du på Öppna.

4. I fönstret Secure VPN klickar du på fliken Inställningar.

5. På fliken inställningar, under Slå på VPN automatiskt, väljer du ett av följande:

• Alltid: VPN slås på automatiskt när du ansluter till internet
    • Anpassad: VPN kommer att aktiveras baserat på de inställningar du använder
  6. När du använder alternativet Anpassa flyttar du skjutreglaget för följande alternativ för att Slå på VPN automatiskt.

• Vid anslutning till offentliga nätverk

Listan med redan besökta nätverk är tillgänglig med de tilldelade profilerna. Du kan se profilerna genom att klicka på kugghjulsikonen bredvid alternativet Vid anslutning till offentligt nätverk.

• När du ansluter P2P

Mac

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton VPN

1. Öppna Norton VPN på datorn.

2. På Norton-kontrollpanelen klickar du på Inställningar till vänster i fönstret och klickar på fliken VPN-inställningar.

3. På fliken VPN-inställningar, under Slå på VPN automatiskt, väljer du ett av följande:

• Vid anslutning till offentliga eller komprometterade nätverk
    • Vid anslutning till internet
    • Nej, jag slår på det manuellt
  4. När du använder alternativet Anpassa flyttar du skjutreglaget för följande alternativ för att aktivera Slå på VPN automatiskt.

• Vid anslutning till offentliga nätverk

Listan med redan besökta nätverk är tillgänglig med de tilldelade profilerna. Du kan se profilerna genom att klicka på kugghjulsikonen bredvid alternativet Vid anslutning till offentligt nätverk.

• När du ansluter P2P

Norton 360

1. Öppna Norton 360 på datorn.

2. I Nortons kontrollpanel klickar du på Integritet på vänster sida i fönstret.

3. I fönstret Integritet under Secure VPN klickar du på Öppna.

4. I fönstret Secure VPN klickar du på fliken Inställningar.

5. På fliken inställningar, under Slå på VPN automatiskt, väljer du ett av följande:

• Vid anslutning till offentliga eller komprometterade nätverk
    • Vid anslutning till internet
    • Nej, jag slår på det manuellt

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v20240705123750739
Operativsystem: Mac;Windows