Mer information om brandväggsreglernas bearbetningsordning

Den smarta brandväggen behandlar reglerna för nätverkstrafik före programreglerna. Anta att det finns en programregel som tillåter att Microsoft Edge-webbläsaren ansluter till internet genom port 80 med TCP-protokollet, och en trafikregel som blockerar TCP-kommunikation genom port 80 för alla program. Edge-webbläsaren får inte åtkomst till Internet eftersom trafikregler går före programregler i Norton.

Reglerna för nätverkstrafik behandlas i den ordning de står i listan med regler för nätverkstrafik, uppifrån och ner. Posterna i Programregler behandlas inte i ordning. Reglerna inom varje post i Programregler behandlas dock i löpande ordning uppifrån och ner.

Du kan till exempel ha en programregel för en fjärrskrivbordsapplikation som blockerar programmet från att användas på någon annan dator. Sedan lägger du till en regel för det programmet som tillåter att det används på en viss dator. Du flyttar sedan den nya regeln före den ursprungliga regeln i listan med programregler. Norton bearbetar den nya regeln först och tillåter dig att använda applikationen för fjärrskrivbordet på den angivna datorn. Den behandlar då den ursprungliga regeln och förhindrar att applikationen används på någon annan dator.