Konfiguration af adgangsindstillinger for tjenester

Norton-programmet gør det muligt at angive adgangsindstillinger for de tjenester, der kører på din Mac-computer. Firewallen tillader eller blokerer netværksforbindelser, der bruger tjenesten, på baggrund af de angivne adgangsindstillinger og den aktuelle netværksplacering for din Mac-computer.

Dine konfigurerede adgangsindstillinger gælder specielt for den valgte netværksplacering. Den gælder kun for din Mac-computer, når den opretter forbindelse til den netværksplacering, som indstillingen Forbindelsesblokering er konfigureret for.

Når du tilføjer en tjeneste, vises navnet på tjenesten i ruden Vis i vinduet Forbindelsesblokering. Derudover kan du få vist standardadgangsindstillinger for tjenesten under tjenestens navn.

Norton-programmet opretter som standard adgangsindstillingen <Alle andre tjenester>. Denne adgangsindstilling omfatter alle tjenester, der kører på din Mac-computer.

Sådan angives adgangsindstillinger for en tjeneste

1. Start Norton.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Klik på Avanceret eller Indstillinger i hovedvinduet i Norton-programmet.

3. Klik på Firewall i ruden i venstre side.

4. Klik på indstillingsikonet i rækken Forbindelsesblokering.

5. I vinduet Forbindelsesblokering i menuen Redigering af indstillinger skal du vælge netværksplaceringen, hvis adgangsindstillinger du vil konfigurere.

6. Gå til menuen Vis, og vælg Tjenester/porte.

7. Vælg en af følgende faner:

Indkommende

Gør det muligt at angive adgangsindstillinger for indkommende forbindelser, der bruger tjenesten.

Udgående

Gør det muligt at angive adgangsindstillinger for udgående forbindelser, der bruger tjenesten.

8. Klik på Tilføj tjeneste.

9. Vælg standardindstillingen, der skal gælde for tjenesten, i dialogboksen Ny tjeneste, der vises. Du kan vælge mellem:

Tillad

Tillader netværksforbindelser for tjenesten.

Bloker

Blokerer netværksforbindelser for tjenesten.

10. Vælg den påkrævede tjeneste i menuen Tjenestenavn.

Hvis tjenesten ikke er vist i menuen Tjenestenavn, kan du indtaste navnet på tjenesten i menuen Tjenestenavn. Du kan også indtaste en beskrivelse af tjenesten i feltet Beskrivelse.

11. Konfigurer følgende faner efter behov:

Porte

Viser en liste over porte i firewallen, som tjenesten kan åbne.

Du kan kun bruge Tilføj, Rediger og Fjern, når du vil tilføje en ny tjeneste.

Du kan bruge indstillingerne til at tilføje eller ændre de tilføjede portnumre.

Logføring

Viser en liste over de typer forbindelser, som Norton-programmet skal logføre.

Beskeder

Viser en liste over de typer forbindelser, som Norton-programmet skal give dig besked om ved forsøg på oprettelse af forbindelse.

Du kan vælge, om firewallen skal tillade eller blokere forsøg på at oprette forbindelse, der bruger tjenesten.

12. Klik på Gem.

13. I rullemenuen Handling nederst i vinduet Forbindelsesblokering skal du angive de avancerede firewallindstillinger. Du kan vælge mellem:

Indstillinger for logføring og beskeder

Gør det muligt at angive den type forsøg på adgang, som Norton-programmet skal bevare registreringer for.

Du kan også angive den type forsøg på adgang, som Norton-programmet skal give dig besked om.

Avancerede indstillinger

Gør det muligt at angive avancerede indstillinger for firewallen.

Nulstil til standarder

Gør det muligt at nulstille konfigurationen til standardniveau.

14. Klik på Udført.

Sådan fjernes alle adgangsindstillinger for en tjeneste

1. Start Norton.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Klik på Avanceret eller Indstillinger i hovedvinduet i Norton-programmet.

3. Klik på Firewall i ruden i venstre side.

4. Klik på indstillingsikonet i rækken Forbindelsesblokering.

5. I vinduet Forbindelsesblokering i menuen Redigering af indstillinger skal du vælge netværksplaceringen, hvis indstillinger for Forbindelsesblokering du vil fjerne.

6. Gå til menuen Vis, og vælg Tjenester/porte.

7. Vælg en af følgende faner:

Indkommende

Gør det muligt at angive adgangsindstillinger for indkommende forbindelser, der bruger tjenesten.

Udgående

Gør det muligt at angive adgangsindstillinger for udgående forbindelser, der bruger tjenesten.

8. Vælg den påkrævede tjeneste i ruden Vis, og vælg en af følgende muligheder:

• Klik på Fjern.

• Klik på - ved siden af tjenestenavnet.

9. Klik på Fjern i bekræftelsesvinduet.

Sådan fjernes individuelle adgangsindstillinger for en tjeneste

1. Start Norton.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Klik på Avanceret eller Indstillinger i hovedvinduet i Norton-programmet.

3. Klik på Firewall i ruden i venstre side.

4. Klik på indstillingsikonet i rækken Forbindelsesblokering.

5. I vinduet Forbindelsesblokering i menuen Redigering af indstillinger skal du vælge netværksplaceringen, hvis indstillinger for Forbindelsesblokering du vil fjerne.

6. Gå til menuen Vis, og vælg Tjenester/porte.

7. Vælg en af følgende faner:

Indkommende

Gør det muligt at angive adgangsindstillinger for indkommende forbindelser, der bruger tjenesten.

Udgående

Gør det muligt at angive adgangsindstillinger for udgående forbindelser, der bruger tjenesten.

8. Vælg rækken med de specifikke adgangsindstillinger for en tjeneste i ruden Vis, og vælg en af følgende muligheder:

• Klik på Fjern.

• Klik på - ved siden af tjenestenavnet.

9. Klik på Fjern i bekræftelsesvinduet.

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: v56197616