Hvorfor modtager jeg en meddelelse om, at mine oplysninger findes på det mørke internet?

Du har modtaget denne meddelelse, da de oplysninger, der tilhører dig, er tilgængelige på det mørke internet og kan købes eller bruges af hackere til at begå identitetsforbrydelser. Her er nogle grunde til, at dine oplysninger kan være fundet på det mørke internet.

• Sikkerhedsbrud på websteder
    Dette kan skyldes, at et websted, hvor du indtastede dine oplysninger til tilmelding eller til brug af en af de tjenester, der er knyttet til webstedet, muligvis er blevet udsat for datalækage. Det kan være svært at huske, eller måske kender du ikke andre tjenester, der er forbundet med webstedet.
    Selvom du kan være stoppet med at bruge webstedet, har deaktiveret kontoen eller opsagt abonnementet, kan oplysningerne stadig være tilgængelige i deres systemer.
  • Lækkede brugernavne og adgangskoder (kendt som Kombinationsliste)
    I nogle tilfælde uploades brugernavne/mailadresser og adgangskodepar som en tekstfil (kendt som Kombinationsliste) til det mørke internet. Denne fil er maskinlæselig og kan bruges som input til værktøjer, der automatiserer godkendelsesanmodninger til et websted eller en applikationsprogrammeringsgrænseflade (API).
    Du modtager en meddelelse, hvis dine oplysninger findes på Kombinationslisten. Af sikkerhedsmæssige årsager vil du kun se adgangskoden delvist. Bemærk, at adgangskoden muligvis ikke er din seneste, men en, du tidligere har brugt. Du skal kontrollere, at den adresse, der er knyttet til denne adgangskode, tilhører dig, før vi delvist afslører den og viser adgangskoden.
    For flere detaljer, se Læs mere om Listen med adgangskodekombinationer-meddelelsen.
  • Kompromittering af dine personlige oplysninger fra en ubekræftet kilde
    Dine personlige oplysninger bliver kompromitteret af en ubekræftet kilde på det mørke internet. Desværre har vi ikke de komplette detaljer om bruddet og kan derfor ikke give dig navnet eller kilden til kompromitteringen. Vi specificerer dog kategorien af de kompromitterede oplysninger, så du kan ændre og styrke dine online logins og adgangskoder.
    Bemærk, at vores medarbejdere i Kundeservice og support ikke har yderligere oplysninger om denne kompromittering, og de ved heller ikke, om dine kompromitterede personlige oplysninger bliver brugt på nogen mistænkelig måde.
    Vi scanner hele tiden for dine personlige oplysninger på det mørke internet, og vi giver dig besked, hvis vi finder noget. I mellemtiden anbefaler vi dig at være forsigtig med dine personlige oplysninger i fremtiden.

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: v20220104172433193