Tietojen noutaminen Norton Bootable Recovery Tool -työkalun avulla

Jos tietokone saa tartunnan, käyttöjärjestelmää ei voi käynnistää. Joissakin tapauksissa tietokoneen sisältämiä tietoja ei voi käyttää virushyökkäyksen tai muun tartunnan vuoksi.

Norton Bootable Recovery Tool auttaa palauttamaan tiedot, jos

• tietoja ei voi käyttää tartunnan vuoksi

• tietokonetta ei voi käynnistää.

Tietojen noutaminen Norton Bootable Recovery Tool -työkalun avulla edellyttää USB-tallennuslaitteen käyttöä. Tarkista, että USB-tallennuslaite on alustettu FAT32- tai NTFS-tiedostojärjestelmään.

Varmista, että USB-tallennuslaite on liitettynä laitteen USB-porttiin koko sen ajan, kun tietoja noudetaan Norton Bootable Recovery Tool -työkalun avulla. Varmista myös, että tallennuslaitteella on tarpeeksi vapaata tilaa noudettujen tietojen tallentamista varten.

Tietojen noutaminen:

1. Aseta luomasi Norton Bootable Recovery Tool -työkalun DVD-levy tai USB-asema paikalleen.

2. Käynnistä tietokone tai käynnistä se uudelleen ja siirry BIOS-tilaan painamalla näppäintä, joka näkyy näytöllä välittömästi tietokoneen käynnistymisen jälkeen.

3. Valitse DVD-levy tai USB-asema, johon loit Norton Bootable Recovery Tool -työkalun, ja paina sen jälkeen Enter -näppäintä. Jos käytössä on UEFI-järjestelmää tukeva tietokone, valitse palautusväline Vanha käynnistys -kohdasta UEFI-käynnistys -vaihtoehdon sijasta. Palautusväline on Norton Bootable Recovery Tool -työkalun DVD-levy tai USB-asema.

4. Valitse Tervetuloa NBRT-työkaluun -sivulta Käynnistä. Jos käynnistäminen epäonnistuu, valitse Käynnistä (perusnäytönohjain).

5. Valitse Valitse kieli -ikkunasta kieli ja napsauta OK.

6. Lue käyttöoikeus- ja palvelusopimus ja käynnistä työkalu napsauttamalla Hyväksyn.

7. Jos tietokoneelle on asennettu useita käyttöjärjestelmiä, Norton Bootable Recovery Tool antaa valita käyttöjärjestelmän, josta tiedot noudetaan.

8. Valitse Norton Bootable Recovery Tool -työkalun pääikkunasta Nouda tiedostosi.

9. Valitse Valitse noudettavat tiedostot -ikkunan Lähde-sarakkeesta tiedostot tai kansiot, jotka haluat noutaa.

10. Valitse Seuraava.

11. Jos tietokoneeseen on liitetty useita USB-tallennuslaitteita, Norton Bootable Recovery Tool antaa valita USB-tallennuslaitteen, jolle tiedot noudetaan.

12. Valitse Nouda tiedostot.

13. Norton Bootable Recovery Tool noutaa tiedostot ja näyttää ne Tiedostojen noutaminen valmis -ikkunassa. Tiedostojen noutaminen valmis -ikkunassa näytetään seuraavat tiedot:

• noutamisen valmistumisen tila

• noudettujen tiedostojen kokonaismäärä ja koko

• kohdesijainti, johon noudetut tiedostot tallennettiin.

• noutamatta jääneiden tiedostojen kokonaismäärä ja niihin liittyvät virheilmoitukset.

14. Valitse Valmis.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v119965651