Nortonin laitesuojauksen asetusten määrittäminen

Kun laitesuojauksen oletusasetukset ovat voimassa, tietokone on täysin suojattu. Asetuksia ei tarvitse muuttaa, ellei siihen ole erityistä tarvetta.

Jos haluat muuttaa asetuksia, voit käyttää useimpia ominaisuuksia Asetukset -ikkunasta. Käytössä / Ei käytössä -kytkimellä voit ottaa ominaisuuden käyttöön tai poistaa sen käytöstä. Joissakin ominaisuuksissa asetusta säädetään liukusäätimellä. Voit käyttää myös Määritä -toimintoa ominaisuuksien asetuksien määrittämiseen. Voit muuttaa ohjelman asetuksia työympäristösi mukaan.

Tärkeitä huomautuksia:

• Tuotteen asetusten muuttaminen edellyttää, että kirjaudut tietokoneelle järjestelmänvalvojan tilillä.

• Vakiokäyttäjätileillä tietyt asetukset voivat olla poissa käytöstä (ne näkyvät harmaana).

• Jos olet järjestelmänvalvoja, muista että tekemäsi muutokset koskevat kaikkia tietokoneen käyttäjiä.

Ohjelmien internetin käyttöasetusten määrittäminen

Älykäs palomuuri estää oletuksena tiettyjä ohjelmia muodostamasta yhteyttä internetiin. Voit kuitenkin määrittää ohjelmien internetin käyttöasetukset manuaalisesti ja sallia verkon käytön.
VAIHE 1

Automaattisen ohjelmanhallinnan poistaminen käytöstä

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse Norton-tuotteen pääikkunasta Asetukset.

3. Valitse Asetukset -ikkunasta Palomuuri.

4. Valitse Palomuuriasetukset -ikkunasta Ohjelmanhallinnan lisäasetukset.

5. Siirrä Automaattinen ohjelmanhallinta -rivillä Käytössä/Ei käytössä -kytkin Ei käytössä -asentoon.

6. Valitse vahvistusikkunasta Kyllä.

7. Valitse Asetukset -ikkunasta Käytä ja valitse sitten Sulje.

VAIHE 2

Ohjelman internetin käyttöasetusten muuttaminen

1. Käynnistä ohjelma.

Kun ohjelma yrittää käyttää internetiä, Norton näyttää palomuurin ilmoituksen.

2. Valitse toiminto Palomuurin ilmoitus -ikkunan avattavasta Asetukset -luettelosta.

Voit sallia, estää tai manuaalisesti luoda ohjelmasäännön.

3. Valitse OK.

Verkkokameran käyttöasetusten määrittäminen

Norton SafeCam -ominaisuuden avulla voit käyttää verkkokameraa internetissä turvallisesti. Se estää sovelluksia ja haittaohjelmia käyttämästä tietokoneen verkkokameraa luvattasi. Norton SafeCam on oletusarvoisesti käytössä ja sallii verkkokameran käytön luotetuille ohjelmille.
Kun Norton SafeCam on otettu käyttöön, ei-luotettavat sovellukset eivät pysty loukkaamaan tietosuojaasi tallentamalla kameralla kuvia tai videoita ja siirtämällä ne pois tietokoneeltasi. Se valvoo tauotta sovelluksia, joilla on käyttöoikeus verkkokameraasi ja antaa ilmoituksen, jos ei-toivottu ohjelma yrittää ottaa verkkokameran käyttöönsä. Tässä vaiheessa voit valita, haluatko sallia vai estää verkkokameran käytön.

SafeCam-asetusten määrittäminen ja verkkokameran käytön salliminen ohjelmalle

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse Norton-tuotteen pääikkunasta Asetukset.

3. Valitse Asetukset -ikkunasta SafeCam.

4. Valitse SafeCam -asetusikkunan Oikeudet -välilehdeltä ohjelma, jolle haluat määrittää oikeuden verkkokameran käyttöön.

5. Valitse avattavasta Oikeudet -luettelosta jokin näistä vaihtoehdoista:

• Salli

• Estä

• Kysy

Jos valitset Kysy, Norton-tuote näyttää hälytyksen joka kerta, kun ohjelma yrittää käyttää verkkokameraa.

6. Valitse Käytä ja sitten Sulje.

Asetusten suojaaminen luvattomalta käytöltä

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse Norton-tuotteen pääikkunasta Asetukset.

3. Valitse Asetukset -ikkunassa Hallinta-asetukset.

4. Siirrä Tuotesuojaus -kohdasta Asetusten salasanasuojaus -rivin kytkin Käytössä -asentoon.

5. Valitse Käytä.

6. Kirjoita ja vahvista salasana Salasanan asettaminen -ikkunassa.

7. Valitse OK.

8. Valitse Asetukset -ikkunasta Sulje.

Jos Asetukset -ikkunan käytölle on määritetty salasana, asetuksia ei voi tarkastella tai muokata järjestelmänvalvojankaan oikeuksilla ilman salasanaa.

Jos tarvitset apua ongelmien ratkaisuun, ota yhteyttä asiakas- ja tukipalveluun.

Video: Miten voin varmistaa, että suojausasetukset ovat käytössä?

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v5312602