Estetyn ohjelman internet-yhteyden salliminen

Älykäs palomuuri estää oletuksena tiettyjä ohjelmia muodostamasta yhteyttä internetiin. Tällaisia ohjelmia saattavat olla mm. virtaustoistosovellukset, verkkopelit tai työnantajalta saamasi mukautetut liiketoimintasovellukset. Jos olet varma, että tällaisen ohjelman ottama yhteys internetiin ei vaaranna turvallisuuttasi, voit poistaa ohjelman internet-yhteyden eston.

Kun käynnistät internetistä ladatun ilmaisohjelman, joskus haitalliset verkkosivustot voivat yrittää käyttää tietokonetta. Suosittelemme, että pidät Sovellusten URL-valvonta -ominaisuuden käytössä. Kun Sovellusten URL-valvonta on käytössä, Norton-tuotteesi valvoo kaikkia tietokoneelle asennettuja ohjelmia ja estää haitallisia verkkosivustoja käyttämästä tietokonetta. Lisätietoja saat artikkelista Norton-tuotteesi asettaminen valvomaan sovelluksia ja estämään tietokoneen käyttö haitallisilta verkkosivustoilta.

Estetyn ohjelman internet-yhteyden salliminen

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse Norton-tuotteen pääikkunasta Asetukset.

3. Valitse Asetukset -ikkunasta Palomuuri.

4. Valitse Ohjelmanhallinta -välilehdeltä ohjelma, jolle haluat sallia internetin käytön.

5. Valitse ohjelman kohdalta avautuvasta Käyttö -pudotusvalikosta Salli.

6. Valitse Käytä.

Norton-palomuuri määrittää oletuksena internet-yhteysasetukset automaattisesti internet-yhteyden muodostaville ohjelmille, kun ohjelmia käytetään ensimmäistä kertaa. Kun ohjelma yrittää muodostaa internet-yhteyden ensimmäistä kertaa, automaattinen ohjelmanhallinta luo säännöt sitä varten.

Norton-tuotteesi sallii kuitenkin ohjelmien internet-asetusten määrittämisen manuaalisesti.

Ohjelmien internet-asetusten määrittäminen

VAIHE 1

Automaattisen ohjelmanhallinnan poistaminen käytöstä

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse Norton-tuotteen pääikkunasta Asetukset.

3. Valitse Asetukset -ikkunasta Palomuuri.

4. Valitse Palomuuriasetukset -ikkunasta Ohjelmanhallinnan lisäasetukset.

5. Siirrä Automaattinen ohjelmanhallinta -rivillä Käytössä/Ei käytössä -kytkin Ei käytössä -asentoon.

6. Valitse vahvistusikkunasta Kyllä.

7. Valitse Asetukset -ikkunasta Käytä ja valitse sitten Sulje.

VAIHE 2

Ohjelman internetin käyttöasetusten muuttaminen

1. Käynnistä ohjelma.

Kun ohjelma yrittää käyttää internetiä, Norton-tuotteesi näyttää palomuurin ilmoituksen.

2. Valitse toiminto Palomuurin ilmoitus -ikkunan avattavasta Asetukset -luettelosta.

Voit sallia, estää tai manuaalisesti luoda ohjelmasäännön.

3. Valitse OK.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v6958602