Norton-tuotteesi käyttäminen tietokoneen suorituskyvyn optimointiin ja parantamiseen

On todella ärsyttävää, kun tietokoneen toiminta hidastuu ja pienetkin tehtävät tuntuvat kestävän ikuisuuden. Joistakin käyttäjistä tuntuu siltä, että tietokone toimii Norton-tuotteesi asentamisen jälkeen entistä huonommin. Totuus kuitenkin on, että Norton-tuotteesi on yhtenäistetty niin, että se tarjoaa maailmanluokan suojausta suorituskyvyn kärsimättä.

Norton-tuotteesi voi myös tehostaa tietokoneen toimintaa suorituskyvyn hallintatyökaluilla ja optimointityökaluilla, jotka saavat jokapäiväiset tehtävät sujumaan entistä nopeammin.

Tietokoneen käynnistymisen nopeuttaminen

Tietokoneessa on monia ohjelmia, jotka on määritetty käynnistymään automaattisesti, kun tietokone käynnistetään. Nämä voivat olla ohjelmia, joita käytetään vain harvoin jos koskaan tai joiden olemassaolosta et ollut edes tietoinen. Mitä enemmän ohjelmia tietokoneen käynnistymisen yhteydessä käynnistetään, sitä kauemmin käynnistyminen kestää. Nortonin käynnistyksen hallinnan avulla voit poistaa käynnistysohjelmia käytöstä tai viivästyttää niiden käynnistämistä, jotta tietokoneen käynnistäminen nopeutuu.

Käynnistyskohteiden poistaminen käytöstä tai viivästyttäminen

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Kaksoisnapsauta Norton-tuotteen pääikkunassa kohtaa Suorituskyky ja valitse sitten Käynnistyksen hallinta.

3. Tee Käynnistyksen hallinta -ikkunassa seuraavaa:

• Poista Käytössä/Ei käytössä -sarakkeessa valintamerkit sellaisten ohjelmien kohdalta, joita ei käytetä, jotta niitä ei käynnistetä tietokoneen käynnistymisen yhteydessä.

• Valitse Viivekäynnistys -sarakkeesta ohjelmat, joiden haluat käynnistyvän vasta tietokoneen käynnistymisen jälkeen.

4. Valitse Käytä ja sitten Sulje.

Ohjelmien käynnistämisen ja tiedostojen avaamisen nopeuttaminen

Optimoi levy -työkalu järjestelee tiedoston palaset, jotka ovat ajan myötä hajonneet eri puolille kiintolevyä. Tietokoneen suorituskyky paranee ja sitä myöten työntekosi tehostuu.

Optimoi levy -työkalun suorittaminen

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Kaksoisnapsauta Norton-tuotteen pääikkunassa Suorituskyky ja valitse sitten Optimoi levy.

3. Kun työkalu on suoritettu, valitse Sulje.

Tietokonetta hidastavien tilapäistiedostojen ja -kansioiden poistaminen

Aina kun tietokoneella selataan tai ladataan tiedostoja, tietokone tallentaa tilapäisiä tiedostoja. Niitä ei tarvitse säilyttää, mutta ne kerääntyvät kiintolevylle ja hidastavat tietokoneen toimintaa. Tiedostojen poisto -työkalu poistaa turhat tiedostot ja nopeuttaa tietokoneen toimintaa.

Tilapäistiedostojen ja -kansioiden poistaminen

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Kaksoisnapsauta Norton-tuotteen pääikkunassa kohtaa Suorituskyky ja valitse sitten Tiedostojen poistaminen.

3. Kun työkalu on suoritettu, valitse Sulje.

Käynnistysaseman optimointi

Käynnistysaseman optimointi maksimoi käytettävissä olevan vapaan tilan siten, että pirstoutuneet tiedostot järjestellään viereisiksi tai yhtenäisiksi klustereiksi. Kun kiintolevyn lukupää käyttää kaikkia tiedostotietoja yhdessä sijainnissa, tiedosto luetaan muistiin nopeammin.

Käynnistysaseman optimointi

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Kaksoisnapsauta Norton-tuotteen pääikkunassa kohtaa Suorituskyky ja valitse sitten Kaaviot.

3. Napsauta valintaa Optimoi, joka sijaitsee suojauksen tilakaavion yläosassa Kaaviot -ikkunassa.

Suorituskyvyn parantaminen pelattaessa tai katsottaessa elokuvia

Joskus tietoturvaohjelmisto käynnistyy kesken pelin tai elokuvan ja hyydyttää näytön huonoimmalla mahdollisella hetkellä. Koko näytön tilan tunnistus -työkalun avulla voit tunnistaa, milloin käytössä on ohjelma, jonka toimintaan ei saa tulla keskeytyksiä. Näissä tapauksissa Norton odottaa, kunnes ohjelma suljetaan, ennen kuin se suorittaa suojauksen vaatimat taustatehtävät.

Koko näytön tilan tunnistuksen ottaminen käyttöön

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse Norton-tuotteen pääikkunasta Asetukset.

3. Valitse Asetukset -ikkunassa Hallinta-asetukset.

4. Siirrä Hiljaisen tilan asetukset -kohdan Koko näytön tilan tunnistus -rivillä oleva kytkin Käytössä -asentoon.

5. Valitse Käytä ja sitten Sulje.

Keskeytysten estäminen suosikkiohjelmien käytön aikana

Jos uskot, että Norton-tuotteesi hidastaa suosikkiohjelmiasi, voit lisätä nuo ohjelmat Äänetön tila -asetuksiin. Norton-Norton-tuotteesi odottaa, kunnes ohjelmien käyttö lopetetaan, ennen kuin se suorittaa suojauksen vaatimat taustatehtävät.

Suosikkiohjelmien suorittaminen Äänettömässä tilassa

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse Norton-tuotteen pääikkunasta Asetukset.

3. Valitse Asetukset -ikkunassa Hallinta-asetukset.

4. Valitse Määritä, joka sijaitsee Hiljaisen tilan asetukset -kohdassa Käyttäjän määrittämän ohjelmat -rivillä.

5. Valitse Äänettömän tilan ohjelmat -ikkunassa kohta Lisää.

6. Siirry Lisää ohjelma -valintaikkunassa haluamaasi ohjelmaan.

7. Valitse tiedosto, napsauta Avoin ja napsauta sitten OK.

Tietokonetta hidastavien resurssisyöppöjen ohjelmien tarkasteleminen

Norton-tuotteesi valvoo tietokonetta ja ilmoittaa, jos jokin ohjelma tai prosessi vaikuttaa kuluttavan epätavallisen paljon resursseja. Suorituskyvyn parantamiseksi nämä ohjelmat voidaan sulkea, jos niitä ei käytetä.

Resurssisyöppöjen prosessien tunnistaminen

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Kaksoisnapsauta Norton-tuotteen pääikkunassa kohtaa Suorituskyky ja valitse sitten Kaaviot.

3. Valitse Kaaviot -ikkunan vasemmasta ruudusta Käyttö.

4. Tee jokin seuraavista toimista:

• Tarkastele suoritinkaaviota napsauttamalla Suoritin -välilehteä.

• Tarkastele muistikaaviota napsauttamalla Muisti -välilehteä.

5. Saat listan resursseja kuluttavista prosesseista napsauttamalla mitä tahansa kohtaa kaaviossa.

Napsauta File Insight -ikkunassa prosessin nimeä, niin saat siitä lisätietoja.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v120813372