Norton-tuotteesi asettaminen valvomaan sovelluksia ja estämään tietokoneen käyttö haitallisilta verkkosivustoilta

Kun laitteelle asennetaan ilmaisohjelmia tai jaettuja ohjelmia tai kun tällaiset ohjelmat käynnistetään, haitalliset verkkosivustot voivat pyrkiä käyttämään laitteen tietoja luvatta. Haitalliset verkkosivustot tunnistavat haavoittuvuuksia ja hyödyntävät niitä ladatakseen tietokoneelle haittaohjelmia, kuten kryptovaluutan louhintaohjelmia, jotka voivat paljastaa laitteen tiedot kyberrikollisille.

Kun Sovellusten URL-valvonta on käytössä, Norton-tuotteesi valvoo kaikkia tietokoneelle asennettuja ohjelmia ja estää haitallisia verkkosivustoja käyttämästä tietokonetta. Norton-Norton-tuotteesi hälyttää, kun se estää haitallisen verkkosivuston. Voit tarkastella hyökkäystä koskevia tietoja Suojaushistoria-ikkunassa.

Sovellusten URL-valvonta ei valvo selainohjelmia. Selaimen suojaaminen haitallisilta verkkosivustoilta edellyttää Norton-selainlaajennusten lisäämistä. Saat lisätietoja kohdasta Norton-selainlaajennusten lisääminen.

Sovellusten URL-valvonnan ottaminen käyttöön haitallisten verkkosivustojen estämiseksi

Sovellusten URL-valvonta on oletusarvoisesti käytössä. Pidä Sovellusten URL-valvonta käytössä, jotta varmistetaan suojaus haittasivustoilta.
  1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus-kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse Norton-tuotteen pääikkunasta Asetukset.

3. Valitse Asetukset-ikkunasta Palomuuri tai Verkko.

4. Napsauta Käytön esto ja selainsuojaus -välilehteä.

5. Siirrä Luvattoman käytön esto -kohdan Sovellusten URL-valvonta -rivillä oleva Käytössä/Ei käytössä -kytkin Käytössä-asentoon.

URL-osoitteen tai toimialueen poistaminen valvonnasta

Luvattoman käytön esto tukeutuu kattavaan hyökkäystunnisteluetteloon havaitessaan ja estäessään epäilyttäviä verkkosivustoja. Joissakin tapauksissa harmiton verkkosivusto saatetaan tulkita epäilyttäväksi, koska se sisältää samankaltaisen hyökkäystunnisteen. Jos saat ilmoituksia mahdollisesta hyökkäyksestä mutta tiedät, että ilmoitukset laukaiseva verkkosivusto tai toimialue on turvallinen, voit poistaa tunnisteen valvottavista kohteista.

URL-osoitteen tai toimialueen poistaminen hälytysilmoituksesta

1. Napsauta hälytysilmoituksessa Näytä tiedot.

2. Valitse Suojaushistorian lisätiedot -ikkunasta Poista URL-osoitteen esto.

URL-osoitteen tai toimialueen poistaminen Nortonilla

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus-kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse Norton-tuotteen pääikkunasta Asetukset.

3. Valitse Asetukset-ikkunasta Palomuuri tai Verkko.

4. Napsauta Käytön esto ja selainsuojaus -välilehteä.

5. Valitse Luvattoman käytön esto -ikkunan Sovellusten URL-valvonnan ohitukset -riviltä Määritä.

6. Napsauta Lisää ja kirjoita URL-osoite tai toimialue, jonka haluat poistaa valvonnasta.

7. Jos haluat muokata URL-osoitetta tai toimialuetta tai poistaa sellaisen, toimi seuraavasti:

• Valitse URL-osoite tai toimialue luettelosta ja valitse Muokkaa. Muokkaa URL-osoitetta tai toimialueen nimeä.

• Valitse URL tai toimialue, jonka haluat poistaa, ja valitse Poista.

Estetyn URL-osoitteen tietojen näyttäminen

Hälytysilmoituksen tietojen näyttäminen

1. Napsauta hälytysilmoituksessa Näytä tiedot.

2. Voit katsoa estetyn lisätietoja estetystä URL-osoitteesta kohdassa Suojaushistorian lisätiedot -ikkunasta.

Tietojen näyttäminen Suojaushistoria-ikkunasta

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus-kohdan vierestä Avaa.

2. Kaksoisnapsauta Norton-tuotteen pääikkunassa kohtaa Tietoturva ja valitse sitten Historia.

3. Valitse Suojaushistoria-ikkunan avattavasta Näytä-luettelosta Luvattoman käytön esto.

4. Tarkastele kohteen tietoja napsauttamalla riviä.

5. Kun kaksoisnapsautat riviä tai valitset Lisäasetukset, näet Suojaushistorian lisätiedot -ikkunasta lisätietoja tapahtumasta ja voit ryhtyä tarvittaessa lisätoimiin.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v133750308