Lisätietoja tietokoneen suojaamisen parhaista käytännöistä

Norton-palvelun uusimman version asentaminen on paras keino suojata tietokoneesi haitallisilta uhkilta ja viruksilta. On suositeltavaa, että käytät uusimpia virusmääritelmiä. Jos sinulla on toimiva internet-yhteys, määritykset päivitetään automaattisesti.

Lisäksi sinun olisi hyvä noudattaa useita tietoturvan parhaita käytäntöjä, jotta voit välttää uhkat ja suojata tietokonettasi ja tietojasi haitallisilta viruksilta:

Sähköpostiuhkia voi välttää seuraavasti:

• Avaa vain sellaiset sähköpostiviestien liitteet, jotka tulevat luotetusta lähteestä ja joita tiedät odottaa.

• Poista kaikki epätoivotut viestit avaamatta niitä.

• Älä vastaa viestiin, jos epäilet sen olevan roskapostia. Poista se.

• Varo sähköpostiviestejä, joissa pyydetään luottamuksellisia tietoja, ja vahvista pyynnön aitous ennen vastaamista.

Tietojen kalastelulta voi suojautua seuraavasti:

• Kun avaat verkkosivuston, kirjoita osoite suoraan selaimeen, älä napsauta linkkiä.

• Anna henkilökohtaisia tietoja vain luotetuille sivustoille. Näitä sivustoja ovat esimerkiksi sellaiset, joiden Web-osoite alkaa "https" tai joiden alakulmassa näkyy lukkokuvake.

• Älä koskaan anna henkilökohtaisia tietoja, jos joku pyytää niitä odottamattomasti.

Viruksia, matoja ja troijalaisia voi välttää seuraavasti:

• Siirrä tiedostoja tietokoneelle vain tunnetusta ja luotettavasta lähteestä.

• Älä lähetä äläkä vastaanota tiedostoja pikaviestiyhteyksien välityksellä.

• Katkaise pikaviestiyhteys heti, jos pikaviestiohjelman kaveriluettelossa olevalta henkilöltä alkaa tulla outoja viestejä, tiedostoja tai web-linkkejä.

Mainosohjelmia voi välttää seuraavasti:

• Älä hyväksy selaimen näyttämiä epäilyttäviä virheilmoituksia.

• Varo "ilmaisia" tarjouksia. Tällaiset paketit saattavat sisältää vakoiluohjelmia.

• Lue asennettavien ohjelmien käyttöoikeus- ja palvelusopimus läpi huolellisesti. Älä asenna ohjelmia, joiden mukana täytyy asentaa muita ohjelmia.

Video: How to ensure that your computer is protected

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v6958244