De toegangsinstellingen voor een toepassing configureren

In uw Norton-product kunt u de toegangsinstellingen opgeven voor de toepassingen die op uw Mac worden uitgevoerd. Op basis van de instellingen die u configureert en de netwerklocatie van uw Mac worden de binnenkomende en uitgaande verbindingen door de firewall toegestaan of geblokkeerd.

Wanneer u de toegangsinstellingen voor een toepassing configureert, wordt de naam van de toepassing weergegeven in het deelvenster Beeld van het venster Verbindingen blokkeren. U kunt ook de standaardtoegangsinstelling voor de geselecteerde toepassing bekijken onder de naam van de toepassing.

Uw Norton-product maakt standaard de toegangsinstelling <Alle andere toepassingen>. Deze toegangsinstelling geldt voor alle toepassingen die op uw Mac worden uitgevoerd.

De toegangsinstellingen voor een toepassing configureren

1. Start Norton.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Geavanceerd of Instellingen.

3. Klik op Firewall in het linkerdeelvenster.

4. Klik op het instellingenpictogram in de rij Verbindingen blokkeren.

5. Selecteer in het venster Verbindingen blokkeren in het menu Instellingen bewerken de netwerklocatie waarvoor u de toegangsinstellingen wilt configureren.

6. Selecteer Toepassingen in het menu Beeld.

7. Selecteer een van de volgende tabbladen:

Binnenkomend

Hier kunt u de toegangsinstellingen opgeven voor de binnenkomende verbindingen voor de toepassing.

Uitgaand

Hier kunt u de toegangsinstellingen opgeven voor de uitgaande verbindingen voor de toepassing.

8. Klik op Toepassing toevoegen.

9. Selecteer de vereiste toepassing in het dialoogvenster Toepassing kiezen.

Als de gewenste toepassing niet in de lijst staat, kiest u de optie Overige om naar de toepassing te zoeken.

10. Selecteer in het menu boven aan het dialoogvenster een van de volgende standaardtoegangsinstellingen:

Toestaan

Hiermee worden de netwerkverbindingen voor de toepassing toegestaan.

Blokkeren

Hiermee worden de netwerkverbindingen voor de toepassing geblokkeerd.

Vragen

Laat de firewall u waarschuwen wanneer een programma toegang tot internet probeert te krijgen.

11. Klik op Kiezen.

De naam van de toepassing die u heeft toegevoegd, wordt weergegeven in het deelvenster Beeld in het venster Verbindingen blokkeren.

12. Geef via het vervolgkeuzemenu Actie onder aan het venster Verbindingen blokkeren de geavanceerde firewallvoorkeuren op. U kunt kiezen uit:

Registratie- en meldingsinstellingen

Hiermee kunt u het type toegangspoging opgeven waarvoor uw Norton-product records moet bijhouden.

Geavanceerde instellingen

Hiermee kunt u de geavanceerde firewallopties opgeven.

Hiermee kunt u de standaardwaarden van de configuratie herstellen.

13. Klik op Gereed.