Schakel Split Tunneling in uw Norton-product in om uw VPN-verkeer te beheren

Met de functie Split Tunneling in uw Norton-product kunt u sommige apps uitsluiten van het VPN-kanaal, terwijl andere apps rechtstreeks toegang hebben tot internet.

De functie Split Tunneling is alleen beschikbaar voor Windows- en Android-gebruikers.

Afhankelijk van uw apparaat kiest u een van de volgende opties voor toegang tot Split Tunneling.

Windows

Wilt u het versienummer van uw Norton-product achterhalen, open dan uw Norton-product en ga naar Instellingen of ga naar Help > Info.

Kies afhankelijk van uw product een van de volgende opties:

Norton Secure VPN (versie 6.x en lager)

1. Open de Norton Secure VPN-app op uw bureaublad.

2. Klik op het pictogram Instellingen boven in de Norton Secure VPN-app en klik op Split Tunneling.

3. Verplaats op de pagina Split Tunneling de schuifregelaar om Apps uitsluiten van uw Secure VPN-verkeer in te schakelen.

4. Klik op Toepassing toevoegen.

Selecteer in het venster Toepassing toevoegen de toepassing die u van het VPN-verkeer wilt uitsluiten en klik op Openen.

Norton Secure VPN (versie 24.x en hoger)

1. Open de Norton Secure VPN-app op uw bureaublad.

2. Klik in de sectie Overzicht op het tabblad VPN-voorkeuren.

3. Verplaats de schuifregelaar op het tabblad VPN-voorkeuren om VPN-split tunneling inschakelen in te schakelen.

4. Klik op Apps beheren onder Split Tunneling om apps van VPN-verkeer uit te sluiten.

Klik in het venster dat verschijnt op Toepassing toevoegen, selecteer de toepassing die u van het VPN-verkeer wilt uitsluiten en klik op Openen.

5. Klik op Opslaan.

Norton 360 (versie 22.x en lager)

1. Open uw Norton 360-app.

Klik in het venster Mijn Norton op het pijltje van het keuzemenu naast Secure VPN en klik dan op Instellingen.

2. Klik in het venster Instellingen naast Split Tunneling op het pictogram >.

3. Verplaats de schuifregelaar in het venster Split Tunneling om de functie in te schakelen.

Klik in de sectie App uitgesloten op Toevoegen en selecteer de toepassing die u wilt uitsluiten van het Secure VPN-verkeer.

4. Klik in de weergegeven waarschuwing op OK.

De nieuw geselecteerde apps worden van uw VPN-verkeer uitgesloten als u het VPN de volgende keer inschakelt.

Norton 360 (versie 24.x en hoger)

1. Open Norton 360 op uw bureaublad.

2. Klik op het Norton-dashboard op Privacy aan de linkerkant van het venster.

3. Klik in het venster Privacy onder Secure VPN op Openen.

4. Klik in het venster Secure VPN op het tabblad Instellingen.

5. Verplaats de schuifregelaar op het tabblad Instellingen naar VPN-split tunneling inschakelen.

6. Klik op Apps beheren onder Split Tunneling om apps van VPN-verkeer uit te sluiten.

Klik in het venster dat verschijnt op Toepassing toevoegen, selecteer de toepassing die u van het VPN-verkeer wilt uitsluiten en klik op Openen.

Norton VPN (versie 24.x en hoger)

1. Open Norton VPN op uw bureaublad.

2. Klik op het Norton-dashboard op Instellingen aan de linkerkant van het venster.

3. Verplaats in het venster Instellingen onder VPN-voorkeuren de schuifregelaar naar VPN-split tunneling inschakelen.

4. Klik op Apps beheren om apps uit te sluiten van het gebruik van het VPN.

5. Klik in het venster dat verschijnt op Toepassing toevoegen en volg de instructies op het scherm om een app uit te sluiten.

U verwijdert een app van de uitsluitingslijst door op het scherm Specifieke apps van VPN uitsluiten op Verwijderen te klikken naast de app die van de lijst moet worden verwijderd.

Android

Wilt u het versienummer van uw Norton-product achterhalen, open dan de Norton-app en tik op het Menu-pictogram > Instellingen > Info.

Kies afhankelijk van uw product een van de volgende opties:

Norton Secure VPN (versie 3.x en lager)

1. Start Norton Secure VPN.

2. Tik linksboven op het scherm op het Menu-pictogram en klik op Instellingen.

3. Verplaats in het scherm Instellingen de schuifregelaar om Split Tunneling in te schakelen.

4. Tik op Apps uitsluiten onder Split Tunneling om een app uit te sluiten.

Tik in het scherm Apps uitsluiten op de app die u van het VPN-verkeer wilt uitsluiten.

Schakel Norton Secure VPN uit en weer in om de wijzigingen voor Split Tunneling toe te passen.

Norton VPN (versie 4.x en hoger)

1. Start Norton VPN.

2. Tik rechtsboven op het scherm op het pictogram Instellingen en tik op VPN-voorkeuren.

3. Tik in het scherm VPN-voorkeuren op Split Tunneling.

4. Verplaats de schuifregelaar in het scherm Split Tunneling om de functie in te schakelen.

5. Als u een app wilt uitsluiten van Split Tunneling, tikt u onder Specifieke apps van VPN uitsluiten op het selectievakje naast de app die u wilt uitsluiten.

Schakel het VPN uit en weer in om de wijzigingen voor Split Tunneling toe te passen.

Norton 360 (versie 5.x en hoger)

1. Start de Norton 360-app.

2. Tik rechtsboven op het scherm op het Menu-pictogram en tik op Instellingen.

3. Tik in het scherm Instellingen op Privacy.

4. Tik in het scherm Privacy op Split Tunneling en verplaats de schuifregelaar om het in te schakelen.

5. Als u een app wilt uitsluiten van Split Tunneling, tikt u onder Specifieke apps van VPN uitsluiten op het selectievakje naast de app die u wilt uitsluiten.

6. Schakel Norton Secure VPN uit en weer in om de wijzigingen voor Split Tunneling toe te passen.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v137513095
Besturingssysteem: Android;Windows