De firewall configureren voor een toepassing op Mac

Met de instellingen voor Toepassingen blokkeren kunt u de firewallregels configureren voor de verschillende toepassingen die op uw Mac worden uitgevoerd. Op basis van deze instellingen worden verbindingspogingen van een toepassing met internet door de firewall toegestaan of geblokkeerd.

U kunt de firewallinstellingen voor toepassingen niet opgeven op basis van het netwerk waarmee uw Mac is verbonden. De instellingen van Toepassingen blokkeren blijven hetzelfde, ongeacht de netwerklocatie. Met Toepassingen blokkeren kunt u niet verbindingen met een specifiek IP-adres toestaan of blokkeren.

Wanneer een toepassing waarvoor u geen internettoegang hebt opgegeven, verbinding met internet tot stand probeert te brengen, ontvangt u een meldingsvenster van uw Norton-product. U kunt kiezen of de internettoegang voor de toepassing door de firewall moet worden toegestaan of geblokkeerd.

Naast het instellen van internettoegang voor toepassingen kunt u de volgende opties voor de toepassing in het venster Toepassingen blokkeren configureren:

Pictogram zoeken

Hiermee kunt u een toepassing in de lijst Instellingen zoeken.

Toepassing toevoegen

Hiermee kunt u een toepassing toevoegen en de internettoegang handmatig configureren.

Verwijderen

Hiermee kunt u een geselecteerde toepassing uit de lijst Instellingen verwijderen.

Toepassingen toestaan die door Apple zijn ondertekend

Hiermee kunt u internettoegang voor de toepassingen die door Apple zijn ondertekend, automatisch toestaan.

Melden wanneer een geblokkeerde toepassing internet probeert te gebruiken

Hiermee kunt u uw Norton-product configureren om u te waarschuwen wanneer een geblokkeerde toepassing toegang tot internet probeert te krijgen.

Alle toepassingen registreren die internet gebruiken

Hiermee houdt u een record bij van de toepassingen die internet gebruiken.

Deze informatie kan worden weergegeven in het venster Beveiligingsgeschiedenis.