De firewallregel voor een toepassing aanpassen op Mac

Een firewall is een beveiligingssysteem dat regels gebruikt om verbindingen en gegevensoverdracht tussen uw Mac en internet te blokkeren of toe te staan. Firewallregels beheren en beschermen uw Mac tegen schadelijke programma's en ongeautoriseerde toegang. De firewall controleert automatisch al het verkeer van en naar uw Mac om na te gaan of aan deze regels wordt voldaan.

U kunt de firewallregel voor een toepassing aanpassen in het venster Toepassingen blokkeren. Met de omhoog- en omlaagwijzende pijl naast de naam van de toepassing kunt u internettoegang voor de toepassing toestaan of blokkeren.

De firewallregel voor een toepassing aanpassen

1. Selecteer de rij met de naam van de toepassing in het venster Toepassingen blokkeren.

2. Klik op het omhoog- of omlaagwijzende pijltje naast de naam van de toepassing en voer een van de volgende handelingen uit:

• Kies Toestaan om internettoegang voor de toepassing toe te staan.

• Kies Blokkeren om internettoegang voor de toepassing te blokkeren.

3. Klik op Gereed.