Meer informatie over geavanceerde beschermingsfuncties op Mac

In het venster Geavanceerd kunt u de geavanceerde beveiligingsfuncties voor uw Norton-product instellen. U kunt deze functies voor geavanceerde beveiliging in- of uitschakelen.

U moet een gebruikersaccount met beheerrechten hebben om functie-instellingen te wijzigen.

Hieronder volgen de verschillende functies voor geavanceerde beveiliging in het venster Geavanceerd :

Automatische scans

Biedt uitgebreide beveiliging en betere bescherming door alle vereiste onderdelen uit te voeren vanaf het moment dat u uw Mac start.

De functie Automatische scans beschermt uw Mac als volgt:

• Bestanden worden gescand wanneer ze worden gemaakt, gekopieerd of gewijzigd.

• Scant de schijven en verwisselbare media wanneer uw Mac ze oproept.

Automatische scans is standaard ingeschakeld en uw Norton-product scant uw volledige Mac. U kunt echter het instellingenpictogram gebruiken om de bestanden of mappen op te geven die uw Norton-product moet scannen.

Geplande scans

Hiermee kunt u een scan automatisch op een specifieke dag en tijd laten uitvoeren.

Als de geplande scan begint wanneer u uw computer gebruikt, kunt u de scan op de achtergrond uitvoeren zodat u uw werk niet hoeft te onderbreken.

De functie Geplande scans is standaard uitgeschakeld. U moet de functie inschakelen en het instellingenpictogram gebruiken om de scan te plannen.

Scans tijdens inactiviteit

De functie detecteert de periode waarin u uw Mac niet gebruikt en voert op intelligente wijze een scan uit.

De optie Scans tijdens inactiviteit wordt automatisch ingeschakeld wanneer u uw Norton-product installeert. Hoewel uw Norton-product de scan automatisch uitvoert, kunt u het instellingenpictogram gebruiken om de instellingen aan te passen. Uw Norton-product bepaalt wanneer scannen tijdens inactiviteit moet worden uitgevoerd, afhankelijk van uw instellingen en enkele andere vooraf gedefinieerde parameters.

Uw Norton-product breekt scannen tijdens inactiviteit af als u uw Mac weer gaat gebruiken. De scan wordt echter weer hervat wanneer uw Mac opnieuw niet actief is.

NortonLifeLock raadt aan de optie Scans tijdens inactiviteit ingeschakeld te laten.

Toepassingen blokkeren

Hiermee kunt u de firewallregels opgeven voor de toepassingen die op uw Mac worden uitgevoerd.

U kunt het instellingenpictogram in de rij Toepassingen blokkeren gebruiken om de instellingen voor het blokkeren van toepassingen op uw Mac te configureren. De instellingen van Toepassingen blokkeren bepalen of moet worden toegestaan of geweigerd dat een toepassing zoals een webbrowser of iTunes verbinding met internet maakt.

De instellingen van Toepassingen blokkeren gelden niet voor een specifieke netwerklocatie en worden niet gewijzigd wanneer u een andere netwerklocatie kiest.

Verbindingen blokkeren

Hiermee kunt u de toepassingen, poorten, services en IP-adressen toestaan of blokkeren die verbinding met of vanaf uw Mac maken.

De instellingen van Verbindingen blokkeren bepalen of de binnenkomende of uitgaande verbindingen die een specifieke service, toepassing of poort gebruiken, moeten worden toegestaan of geblokkeerd. U kunt de firewall ook configureren om een specifiek IP-adres op het netwerk toe te staan of te blokkeren.

U kunt het instellingenpictogram in de rij Verbindingen blokkeren gebruiken om verbindingen voor toepassingen en services op uw Mac in te stellen. Instellingen van Verbindingen blokkeren zijn alleen van toepassing op een specifieke locatie.

Bescherming van kwetsbare punten

Hiermee kunt u uw Norton-product configureren om al het netwerkverkeer van en naar uw Mac te scannen en deze informatie te vergelijken met een verzameling aanvalshandtekeningen.

Dit zijn gegevens waarmee pogingen om gebruik te maken van zwakke punten in programma's of besturingssystemen, kunnen worden geïdentificeerd.

Locatieherkenning

De instellingen van Locatieherkenning geven aan of de netwerklocatie waarmee uw Mac is verbonden, een vertrouwd of niet-vertrouwd netwerk is.

U kunt het venster Locatieherkenning oproepen via het instellingenpictogram. In het venster Locatieherkenning kunt u het vertrouwensniveau wijzigen van de netwerklocatie waarmee uw Mac is verbonden.

Safe Web

Hiermee kunt u de verschillende opties voor Safe Web, die u beschermen tegen het bezoeken van onveilige websites, in- en uitschakelen.

Norton instellen om frauduleuze of phishingwebsites op Mac te detecteren

Safari

Hiermee kunt u de Safe Web-extensie aan de Safari-browser toevoegen. Deze extensie omvat Norton Safe Web, Norton Safe Search, Norton-startpagina en Norton Antiphishing.

U kunt het instellingen- of weergavepictogram gebruiken en vervolgens op OK klikken om de Safe Web-extensie in Safari te installeren.

Firefox

Hiermee kunt u de Safe Web-extensie aan de Firefox-browser toevoegen. Deze extensie omvat Norton Safe Web, Norton Safe Search, Norton-startpagina en Norton Antiphishing.

U kunt het instellingen- of weergavepictogram gebruiken en vervolgens op OK klikken om de Safe Web-extensie in Firefox te installeren.

Chrome

Hiermee kunt u de Safe Web-extensie aan de Chrome-browser toevoegen. Deze extensie omvat Norton Safe Web, Norton Safe Search, Norton-startpagina en Norton Antiphishing.

U kunt het instellingen- of weergavepictogram gebruiken en vervolgens op OK klikken om de Safe Web-extensie in Chrome te installeren.

Beveiligingsgeschiedenis

Hiermee kunt u virusdetecties, virusscans, LiveUpdate en andere taken controleren die uw Norton-product uitvoert.

Daarnaast kunt u de statistieken van de toegangspogingen bekijken, evenals de status van de verschillende functies van uw Norton-product.

Netwerkactiviteit

Hiermee kunt u de gegevens van de binnenkomende en uitgaande netwerkverbindingen weergeven in het venster Netwerkactiviteit.

In het venster Netwerkactiviteit worden de volgende verbindingen weergegeven:

• Binnenkomende verbindingen met uw Mac.

• Uitgaande verbindingen van uw Mac.

• Toepassingen die poorten controleren op binnenkomende netwerkverbindingen.

U kunt ook naar een bepaald type toepassing, service of poort zoeken die op uw Mac wordt uitgevoerd, en de gegevens van de netwerkverbinding bekijken.

Stille modus

Hiermee kunt u Stille modus inschakelen.

Wanneer u de optie Stille modus inschakelt, schakelt u Stille modus voor bepaalde tijd in.

Wanneer Stille modus is ingeschakeld, worden alle waarschuwingen onderdrukt en de achtergrondactiviteiten onderbroken door uw Norton-product. U kunt Stille modus op elk moment handmatig uitschakelen. De activiteiten die werden onderbroken, worden weer uitgevoerd nadat Stille modus is uitgeschakeld.

Foutbeheer

Hiermee kunt u de functie Foutbeheer in- of uitschakelen.

De functie Foutbeheer maakt een uitgebreid rapport van alle fouten die uw Norton-product aantreft, en verzendt het rapport automatisch naar Norton voor verdere analyse en verbetering. Foutbeheer is standaard ingeschakeld.

Als u het rapport niet naar Norton wilt sturen, kunt u de functie Foutbeheer uitschakelen.

Automatische upgrades

U kunt uw product upgraden naar de meest recente versie als uw abonnement actief of verlopen is. U kunt de optie Automatische upgrades inschakelen zodat u waarschuwingen ontvangt zodra een nieuwe versie van uw Norton-product beschikbaar is. De optie Automatische upgrades is standaard ingeschakeld. Als u de optie Automatische upgrades uitschakelt, ontvangt geen upgradewaarschuwingen meer van Norton.

Norton Community Watch

Norton Community Watch verzamelt informatie over potentiële beveiligingsrisico's op uw Mac en stuurt deze ter analyse naar Norton. Hierdoor kan Norton nieuwe bedreigingen en hun oorsprong efficiënter identificeren en oplossingen bieden om ze te blokkeren.

Als u niet wilt dat de informatie naar Norton wordt verzonden, kunt u de functie Norton Community Watch uitschakelen.