Meer informatie over man-in-the-middle-aanvallen

Een man-in-the-middle (MITM) aanval is een aanval waarbij een aanvaller berichten tussen twee gebruikers of systemen kan lezen, invoegen en wijzigen. De aanvaller moet berichten tussen de twee slachtoffers kunnen zien en onderscheppen. Lees dit artikel voor meer informatie.

Norton beschermt u tegen MITM-aanvallen zoals SSL-strippen, contentmanipulatie en DNS-spoofing. Wanneer u een waarschuwing van Norton ontvangt dat er een man-in-the-middle-aanval is gedetecteerd, selecteert u de aanbevolen actie in het waarschuwingsvenster.

We raden het volgende aan om u tegen man-in-the-middle-aanvallen te beschermen:

• Installeer een Norton UWP-app, zoals Norton Security Protection of Norton Security On-the-Go1, die u beschermt tegen MITM-aanvallen.

• Controleer of de URL's van de websites die u bezoekt beginnen met 'https'.

• Maak niet direct verbinding met een openbare wifirouter. Zorg ervoor dat u Secure VPN in de Norton UWP-app inschakelt wanneer u openbare wifi gebruikt, zodat uw verbinding wordt versleuteld en uw privégegevens (zoals wachtwoorden of creditcardgegevens) beschermd blijven.

• Pas op voor potentiële phishingmails van cybercriminelen die u vragen uw wachtwoord of andere aanmeldingsgegevens bij te werken. In plaats van op de link in de e-mail te klikken, typt u het websiteadres handmatig in uw browser.

Norton waarschuwt u wanneer gedrag wordt gedetecteerd dat op een MITM-aanval zou kunnen wijzen. Als u denkt dat een bekend vertrouwd netwerk wordt geïdentificeerd als MITM-aanval, kunt u het netwerk aan uw lijst met vertrouwde netwerken toevoegen. Zie voor meer informatie Netwerkvertrouwen wijzigen met de Norton UWP-app.

1Norton Security On-the-Go is momenteel alleen beschikbaar in de VS. De app zal in een later stadium beschikbaar zijn in andere regio's.