Meer informatie over Norton-firewalldiagnose

Het kan voorkomen dat Firewall het netwerkverkeer dat u wilt toestaan, blokkeert op basis van de configuratie-instellingen. In dergelijke gevallen kunt u problemen hebben met toegang tot internet, het netwerk of een andere computer om taken uit te voeren, zoals het delen van bronnen.

Wanneer u problemen met de netwerkverbinding ondervindt, identificeert Norton Firewall snel de oorzaak van de problemen en geeft een diagnose. Telkens wanneer u problemen met een netwerkverbinding ondervindt, wordt de firewall-diagnosewizard weergegeven.

Norton-firewalldiagnose is alleen in Windows 7 of hoger beschikbaar.

De wizard bevat het diagnoserapport dat uniek is voor verschillende gevallen netwerkblokkeringen. Een netwerkblokkering kan bijvoorbeeld in de volgende gevallen optreden:

• Het niet-gemeenschappelijke protocol dat het verkeer verwerkt, is geblokkeerd

• De firewallregel die momenteel actief is, is zo ingesteld om het verkeer te blokkeren dat u wilt toestaan

• Het verkeer heeft het procesbeleid van de firewall overtreden

• Het verkeer heeft het verkeersbeleid van de firewall overtreden

• Het verkeer is afkomstig van een beperkte zone netwerken of computers

• Het verkeer komt overeen met een aanvalshandtekening van Inbraakpreventie

U kunt de firewall-diagnosewizard als gids gebruiken om het probleem met de netwerkverbinding zelf op te lossen.

Voor elke netwerkblokkering bevat de wizard de firewallanalyse van de oorzaak en de mogelijke oplossingen om de blokkering te herstellen.

Het is raadzaam de firewall-diagnosewizard te gebruiken om elk type blokkering op te heffen. Met de oplossingen in de wizard kunt u het probleem analyseren en een passende handeling uitvoeren om het probleem op te lossen.

Het gebruik van de wizard om het probleem op te lossen heeft de volgende voordelen:

• De wizard probeert het probleem automatisch zelf op te lossen

• U kunt de instellingen van de blokkering wijzigen

• U kunt de logboekdetails van de netwerkblokkering bekijken

• U heeft de optie de firewall uit te schakelen als laatste redmiddel om het probleem op te lossen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v38173761