Internettoegang toestaan voor een geblokkeerd programma

Standaard blokkeert de Slimme firewall de toegang tot internet voor bepaalde programma's. Dit kunnen soms bepaalde programma's zijn voor streaming media, netwerkgames of aangepaste zakelijke toepassingen die door uw werkgever worden geleverd. Als u zeker weet dat de internetactiviteiten van het programma geen beveiligingsrisico vormen, kunt u de blokkering van internettoegang voor het programma uitschakelen.

Wanneer u een freewareprogramma dat u van het internet heeft gedownload opent, kunnen schadelijke websites proberen toegang tot uw computer te krijgen. We raden u aan de functie Toezicht op app-URL's ingeschakeld te houden. Als Toezicht op app-URL's is ingeschakeld, controleert het Norton-product alle toepassingen die op uw computer zijn geïnstalleerd en worden schadelijke websites geblokkeerd zodat ze geen toegang krijgen tot uw computer. Lees Uw Norton-product instellen om toezicht te houden op toepassingen en schadelijke websites te blokkeren op uw computer voor meer informatie.

Internettoegang toestaan voor een geblokkeerd programma

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Firewall.

4. Op het tabblad Programmabeheer selecteert u het programma waarvoor u internettoegang wilt toestaan.

5. Klik op Toestaan in de vervolgkeuzelijst Toegang voor de programma-ingang.

6. Klik op Toepassen.

Instellingen voor internettoegang worden standaard automatisch voor webprogramma's geconfigureerd door Norton Firewall. Dit gebeurt wanneer deze voor het eerst worden uitgevoerd. Wanneer een programma voor het eerst verbinding met internet probeert te maken, maakt Automatisch programmabeheer hier regels voor.

Met uw Norton-product kunt u echter de instellingen voor internettoegang handmatig configureren voor uw programma's.

Instellingen voor internettoegang configureren voor uw programma's

STAP 1

Automatisch programmabeheer uitschakelen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Firewall.

4. Klik in het venster Firewall op Automatisch programmabeheer.

5. In de rij Automatisch programmabeheer zet u de Aan/Uit -schakelaar op Uit.

6. Klik in het bevestigingsvenster op Ja.

7. Klik in het venster Instellingen op Toepassen en klik vervolgens op Sluiten.

STAP 2

Instellingen voor internettoegang configureren voor een programma

1. Open uw programma.

Wanneer het programma verbinding probeert te maken met internet, geeft uw Norton-product u een firewallwaarschuwing.

2. Selecteer in het venster Firewallwaarschuwing een actie uit de keuzelijst Opties.

U kunt internettoegang toestaan, blokkeren of handmatig een programmaregel maken.

3. Klik op OK.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v6958602