Meer informatie over het aanpassen van de firewallinstellingen voor de Mac

Met behulp van firewallinstellingen kunt u configureren hoe de firewall de binnenkomende en uitgaande netwerkcommunicatie moet controleren en erop moet reageren. Firewallinstellingen omvatten de toegangsinstellingen voor de toepassingen, services en poorten op uw Mac. Ze omvatten ook de toegangsinstellingen voor verbindingen van en naar de andere computers in het netwerk waarmee uw Mac is verbonden.

U kunt in het venster Firewall de volgende firewallinstellingen aanpassen:

Toepassingen blokkeren

Hiermee kunt u firewallregels configureren voor de toepassingen die op uw Mac worden uitgevoerd om verbinding met internet te maken.

De instellingen van Toepassingen blokkeren bepalen of moet worden toegestaan of geweigerd dat een toepassing zoals een webbrowser of iTunes verbinding met internet maakt.

De instellingen van Toepassingen blokkeren gelden niet voor een specifieke netwerklocatie en worden niet gewijzigd wanneer u een andere netwerklocatie kiest.

U kunt de optie Configureren onder Toepassingen blokkeren gebruiken om internettoegang voor toepassingen op uw Mac in te stellen.

Verbindingen blokkeren

Hiermee kunt u de toepassingen, poorten, services en IP-adressen toestaan of blokkeren die proberen om:

• verbinding met uw Mac te maken

• verbinding met een netwerk te maken

De instellingen van Verbindingen blokkeren bepalen of de binnenkomende of uitgaande verbindingen die een specifieke service, toepassing of poort gebruiken, moeten worden toegestaan of geblokkeerd. U kunt de firewall ook configureren om een specifiek IP-adres op het netwerk toe te staan of te blokkeren.

Instellingen van Verbindingen blokkeren zijn alleen van toepassing op een specifieke locatie.

U kunt het instellingenpictogram in de rij Verbindingen blokkeren gebruiken om verbindingen voor toepassingen en services op uw Mac in te stellen.

Bescherming van kwetsbare punten

Hiermee kunt u inbraak via internet detecteren en voorkomen. Met de functie Bescherming van kwetsbare punten wordt al het binnenkomende en uitgaande verkeer op uw Mac gecontroleerd en wordt ongeautoriseerde toegang geblokkeerd.

U krijgt informatie over hoe kwetsbaar de programma's op uw Mac zijn voor schadelijke aanvallen.

Locatieherkenning

Hiermee kunt u de firewallinstellingen configureren op basis van de netwerklocatie waarmee uw Mac is verbonden.

De firewallinstellingen die u configureert, bevatten de instellingen voor het blokkeren van verbindingen voor de toepassing en services die op uw Mac worden uitgevoerd. Wanneer u uw draagbare Mac met een nieuwe netwerklocatie verbindt, vraagt uw Norton-product u om een nieuwe firewallinstelling voor de netwerklocatie te selecteren.