Verkeersregels en programmaregels toevoegen

Programmabeheer maakt automatisch de meeste firewallregels die u nodig heeft. U kunt desgewenst aangepaste regels toevoegen.

Alleen als u een ervaren gebruiker bent, kunt u overwegen om zelf firewallregels te definiëren.

U kunt de volgende typen firewallregels toevoegen:

• Verkeersregels

• Programmaregels

Een verkeersregel toevoegen

1. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

2. Klik in het venster Instellingen op Firewall.

3. Klik op het tabblad Verkeersregels op Toevoegen.

4. Volg de aanwijzingen van de wizard Regel toevoegen.

5. Klik in het venster Verkeersregels op OK.

Een programmaregel toevoegen

1. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

2. Klik in het venster Instellingen op Firewall.

3. Op het tabblad Programmabeheer selecteert u in de kolom Programma het programma waaraan u een regel wilt toevoegen.

4. Klik op Wijzigen.

U kunt ook gebruikmaken van de vervolgkeuzelijst Toegang naast het programma om het toegangsniveau voor het programma te wijzigen. Slimme firewall wijzigt of maakt op basis hiervan de relevante regel voor het programma.

5. Klik in het venster Regels op Toevoegen.

6. Volg de aanwijzingen van de wizard Regel toevoegen.

7. Klik in het venster Regels op OK.