Uw eigen aangepaste Norton-scans maken

Hoewel de standaard automatische scaninstellingen van Norton voor de meeste gebruikers goed werken, is het mogelijk dat sommige gebruikers opties willen aanpassen om specifieke schijven, mappen of bestanden volgens een door hen gekozen schema te scannen.

Een aangepaste scan maken

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Dubbelklik op Beveiliging in het hoofdvenster van het Norton-product. Klik vervolgens op Scans.

3. Selecteer in het venster Scans onder Scans en taken de optie Aangepaste scan. Klik vervolgens op Start.

4. Klik in het venster Scans op Scan maken.

5. Voer in het venster Nieuwe scan naast Scannaam een naam in voor uw aangepaste scan en geef de instellingen als volgt op:

• Klik op het tabblad Scanitems op Stations toevoegen, Mappen toevoegen of Bestanden toevoegen om naar de items te gaan die u in de scan wilt opnemen.

• Selecteer op het tabblad Scan plannen onder Wanneer moet de scan worden uitgevoerd? een interval en selecteer vervolgens de tijdopties.

Selecteer een optie onder De scan uitvoeren. Voor de meeste gebruikers is het het beste om alle vakjes aangevinkt te houden. Dit zorgt ervoor dat scans alleen worden uitgevoerd wanneer u uw computer niet gebruikt of wanneer u geen batterijvoeding gebruikt, en het voorkomt dat uw computer tijdens een scan naar de slaapstand overschakelt.

• Verplaats op het tabblad Scanopties de schakelaars om het gedrag aan te passen voor gecomprimeerde bestanden of bedreigingen met een laag risico tijdens de scan.

6. Klik op Opslaan.

Een aangepaste scan van Norton bewerken of verwijderen

U kunt een aangepaste scan die u heeft gemaakt, bewerken om de naam te wijzigen, bestanden toe te voegen of te verwijderen of het schema aanpassen. U kunt de scan verwijderen als u deze niet meer nodig heeft.

U kunt alleen de aangepaste scans verwijderen die u heeft gemaakt. Bij de standaardscans zoals Smart Scan, Snelle scan, Volledige scan, Scan van station, Scan van map en Scan van bestand kunt alleen de instellingen voor Scan plannen en Scanopties wijzigen.

Een aangepaste scan bewerken of verwijderen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Dubbelklik op Beveiliging in het hoofdvenster van het Norton-product. Klik vervolgens op Scans.

3. Klik in het venster Scans onder Scans en taken op Aangepaste scan. Klik vervolgens op Start.

4. Voer in het venster Scans, in de kolom Scan bewerken, naast de aangepaste scan die u wilt wijzigen een van de volgende taken uit:

• Klik op het pictogram Bewerken en voer de vereiste wijzigingen uit in het venster Scan bewerken.

• Klik op het prullenbakpictogram en dan op Ja om te bevestigen dat u de aangepaste scan wilt verwijderen.

5. Klik op Sluiten.