Een apparaat toevoegen aan Apparaatvertrouwen

U kunt handmatig een apparaat aan Apparaatvertrouwen toevoegen. U kunt een apparaat toevoegen door het volgende op te geven:

• De naam of beschrijving van het apparaat

• Het IP-adres of fysieke adres van het apparaat

Als u een apparaat vertrouwt dat zich niet in uw netwerk bevindt, kunt u uw computer aan potentiële beveiligingsrisico's blootstellen.

Een apparaat toevoegen aan Apparaatvertrouwen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Firewall.

4. Op het tabblad Algemene instellingen in de rij Apparaatvertrouwen klikt u op Configureren.

5. Klik in het venster Apparaatvertrouwen op Toevoegen.

6. Typ in het vak Naam van het venster Apparaat toevoegen de naam van het apparaat dat u aan uw netwerk wilt toevoegen.

De apparaatnaam mag niet meer dan 15 tekens bevatten.

7. Typ in het tekstvak IP-adres of fysiek adres het IP-adres of fysieke adres van het apparaat dat u aan Apparaatvertrouwen wilt toevoegen.

U kunt de volgende indelingen gebruiken in het tekstvak IP-adres of fysiek adres :

IPv4-adres

172.16.0.0

IPv6-adres

fe80::12ac:fe44:192a:14cc

Fysiek adres

11-22-c3-5a-fe-a4

Herleidbare host

ftp.myfiles.com

Het adres wordt pas geverifieerd wanneer het apparaat fysiek op het netwerk wordt gevonden.

8. Selecteer een optie in de vervolgkeuzelijst Vertrouwensniveau. U kunt kiezen uit:

Volledig vertrouwd

Hiermee wordt een apparaat aan de lijst Volledig vertrouwd toegevoegd.

Apparaten met dit vertrouwensniveau worden alleen op bekende aanvallen en infecties gecontroleerd. Selecteer deze instelling alleen wanneer u zeker weet dat het apparaat helemaal veilig is.

Beperkt

Hiermee wordt een apparaat aan de lijst Beperkt toegevoegd.

Beperkte apparaten hebben geen toegang tot uw computer.

9. Zet een vinkje bij Uitsluiten van Inbraakpreventie-scans als u het apparaat wilt uitsluiten van Inbraakpreventie-scans.

10. Klik op Apparaat toevoegen.