De volgorde van firewallregels wijzigen

Elke lijst met firewallregels wordt van boven naar beneden verwerkt. U kunt bepalen hoe deze regels worden verwerkt door de volgorde te wijzigen.

Wijzig de volgorde van de algemene verkeersregels niet, tenzij u een ervaren gebruiker bent. Wanneer u de volgorde van standaard verkeersregels wijzigt, kan dit de firewallfunctionaliteit beïnvloeden en de beveiliging van uw computer verminderen.

De volgorde van verkeersregels wijzigen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Firewall.

4. Selecteer op het tabblad Verkeersregels de regel die u wilt verplaatsen.

5. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u deze regel een positie vóór de regel erboven wilt verplaatsen, klikt u op Omhoog.

• Als u deze regel een positie na de regel eronder wilt verplaatsen, klikt u op Omlaag.

6. Wanneer u de gewenste regels heeft verplaatst, klikt u op Toepassen.

De volgorde van programmaregels wijzigen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Firewall.

4. Selecteer op het tabblad Programmabeheer het programma dat de regel bevat die u wilt verplaatsen.

5. Klik op Wijzigen.

6. Selecteer in het venster Regels de regel die u wilt verplaatsen.

7. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u deze regel een positie vóór de regel erboven wilt verplaatsen, klikt u op Omhoog.

• Als u deze regel een positie na de regel eronder wilt verplaatsen, klikt u op Omlaag.

8. Wanneer u de gewenste regels heeft verplaatst, klikt u op OK.

9. Klik op Toepassen in het venster Firewall.