Aan de slag met Norton Cloudback-up

Met Cloudback-up slaat u belangrijke bestanden en documenten op als preventieve maatregel tegen gegevensverlies als gevolg van een defecte vaste schijf, gestolen apparaten en zelfs ransomware.

Voordat u Norton Cloudback-up uitvoert, maakt u een back-upset waarmee u opgeeft van welke bestanden u een back-up wilt maken. U kunt ook opgeven waar en wanneer de back-up van de bestanden moet worden gemaakt. U kunt een back-up van uw bestanden naar de cloud maken via Norton Cloudback-up, of naar uw eigen externe stations.

STAP 1

Een back-upset maken

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

2. Klik op het dashboard Mijn Norton naast Cloudback-up op het pijltje van het keuzemenu en selecteer Back-upsets beheren.

Voor de titel Cloudback-up moet u mogelijk omlaag scrollen.

3. Klik in het venster Back-upinstellingen op Nieuwe set maken.

4. In het venster dat verschijnt, typt u een naam voor uw back-upset. Klik vervolgens op OK.

5. Schakel op het tabblad Wat onder Bestandstypen een of meer bestandscategorieën waarvan u een back-up wilt maken in of uit.

6. Selecteer op het tabblad Waar in de kolom Doel Veilige cloudopslag.

Wanneer u cloudback-up niet heeft geactiveerd, klik dan op de link Gratis activeren en volg de instructies.

7. Kies in de lijst Schema op het tabblad Wanneer het back-upschema dat het beste aan uw behoeften voldoet.

8. Klik op Instellingen opslaan.

STAP 2

Norton Cloudback-up uitvoeren

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

2. Klik op het dashboard Mijn Norton naast Cloudback-up op Back-up uitvoeren.

3. Wacht tot de back-uptaak is voltooid in het venster Back-up uitvoeren. Afhankelijk van de omvang van de back-upset kan dit even duren.

4. Klik op Sluiten wanneer de back-up is voltooid.

Tips

• Norton Cloudback-up is alleen beschikbaar op Windows.
  • U moet bij uw Norton-product zijn aangemeld om de functie Cloudback-up te kunnen gebruiken.
  • De eerste keer dat u een back-up uitvoert, kan het even duren voordat alle bestanden op uw computer door het Norton-product zijn gecontroleerd en gekopieerd. Dit proces kan nog langer duren als u een trage internetverbinding heeft.
  • Uw Norton-product maakt geen automatische back-up van uw bestanden wanneer de back-upbestemming een lokale back-up is. Voor het maken van een back-up naar lokale opslagapparaten moet u zelf actie ondernemen.
  • Als de back-up niet kan worden voltooid, biedt uw Norton-product mogelijke oorzaken zoals onvoldoende opslagcapaciteit of snelheidsbeperkingen. Controleer steeds of u met het internet bent verbonden wanneer u een back-up uitvoert, en dat opslagapparaten verbonden en ingeschakeld zijn.

Video: Cloudback-up instellen en uitvoeren

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v19213795
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 14/05/2024