Meer informatie over firewallregels in Slimme firewall

Een firewall is een beveiligingssysteem dat regels gebruikt om verbindingen en gegevensoverdracht tussen uw computer en internet te blokkeren of toe te staan. Firewallregels bepalen hoe de Slimme firewall uw computer beveiligt tegen kwaadaardige programma's en niet-geautoriseerde toegang. Norton-firewall controleert automatisch alle verkeer van en naar uw computer om na te gaan of het aan deze regels voldoet.

De Slimme firewall gebruikt twee soorten firewallregels:

Programmaregels

Hiermee wordt netwerktoegang voor programma's op uw computer geregeld.

Verkeersregels

Hiermee wordt al het inkomende en uitgaande netwerkverkeer geregeld.

Programmaregels

U kunt op het tabblad Programmabeheer het volgende doen:

• Wijzig de naam van de programmabeschrijving.

• De regels voor een programma wijzigen.

• Een regel voor een programma toevoegen.

• De toegangsinstellingen van een programmaregel wijzigen.

• De prioriteit van regels voor een programma wijzigen door de volgorde van regels in de lijst te wijzigen.

• Een programmaregel verwijderen.

• Het vertrouwensniveau van een programma weergeven.

U kunt op de volgende manieren Programmaregels maken:

Instellingen voor internettoegang automatisch aanpassen

Laat de firewall de toegang voor programma's automatisch configureren als gebruikers de toepassing voor het eerst uitvoeren. Dit is de eenvoudigste methode om firewallregels te maken.

Firewallinstellingen gebruiken

Hiermee kunt u de lijst met programma's beheren die toegang tot internet hebben.

Reageren op waarschuwingen

Laat de firewall u waarschuwen wanneer een programma toegang tot internet probeert te krijgen. U kunt vervolgens internettoegang voor het betreffende programma toestaan of blokkeren.

In sommige gevallen wilt u misschien geen waarschuwingsberichten ontvangen, bijvoorbeeld wanneer u een film zit te kijken. In dergelijke gevallen kunt u Automatisch programmabeheer inschakelen. Als Automatisch programmabeheer is ingeschakeld, waarschuwt de firewall u alleen wanneer een toepassing met een niet-bewezen reputatie toegang probeert te krijgen tot internet. De firewall waarschuwt u alleen als u de aanbevolen standaardwaarden voor de opties van Algemene instellingen voor de Slimme firewall heeft gewijzigd.

Verkeersregels

Op het tabblad Verkeersregels wordt een lijst met vooraf gedefinieerde verkeersregels weergegeven. Enkele standaardverkeersregels zijn alleen-lezen en zijn vergrendeld. U kunt deze regels niet wijzigen.

De regels worden op volgorde van prioriteit weergegeven. Regels die hoger in de lijst staan, krijgen voorrang op de regels die lager staan.

Op dit tabblad kunt u een nieuwe verkeersregel toevoegen. U kunt ook de volgende handelingen uitvoeren:

Een verkeersregel wijzigen

U kunt de instellingen van een verkeersregel wijzigen als deze niet naar wens werkt.

Bepaalde standaardregels die alleen-lezen zijn, kunt u echter niet wijzigen.

Een verkeersregel uitschakelen

U kunt een verkeersregel uitschakelen.

Bepaalde standaardregels die alleen-lezen zijn, kunt u echter niet uitschakelen.

De prioriteit van een verkeersregel wijzigen

U kunt de prioriteit van een verkeersregel wijzigen door deze op een andere positie in de lijst te zetten.