Verkeersregels en programmaregels wijzigen

U kunt een bestaande firewallregel wijzigen als de regel niet naar wens functioneert. U kunt de optie Wijzigen gebruiken om de instellingen van een bestaande firewallregel te veranderen. Wanneer u een regel wijzigt, gebruikt de firewall de nieuwe criteria van de gewijzigde regel om netwerkverkeer te controleren.

Bepaalde standaardregels die alleen-lezen zijn, kunt u niet wijzigen. U kunt de instellingen van deze regels echter bekijken via de knop Weergeven.

Een verkeersregel wijzigen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Firewall.

4. Selecteer op het tabblad Verkeersregels de regel die u wilt wijzigen.

5. Klik op Wijzigen.

6. In het venster Regel wijzigen brengt u de gewenste wijzigingen aan om instellingen van de regel te wijzigen.

7. Klik op OK wanneer u de regel heeft gewijzigd.

Een programmaregel wijzigen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Firewall.

4. Selecteer op het tabblad Programmabeheer het programma dat u wilt wijzigen.

5. Klik op Wijzigen.

U kunt ook gebruikmaken van de vervolgkeuzelijst Toegang naast het programma om het toegangsniveau voor het programma te wijzigen. Slimme firewall wijzigt of maakt op basis hiervan de relevante regel voor het programma.

6. Selecteer in het venster Regels de regel die u wilt wijzigen.

7. Klik op Wijzigen.

8. In het venster Regel wijzigen brengt u de gewenste wijzigingen aan om instellingen van de regel te wijzigen.

9. Klik op OK wanneer u de regel heeft gewijzigd.