Gegevens ophalen met behulp van Norton Bootable Recovery Tool

Als uw computer geïnfecteerd raakt, kunt u niet opstarten naar het besturingssysteem. In sommige gevallen wordt de toegang tot uw gegevens geblokkeerd door virusaanvallen of andere infecties.

Met Norton Bootable Recovery Tool kunt u gegevens ophalen als u:

• niet bij uw gegevens kunt vanwege infecties

• uw computer niet kunt opstarten

U moet een USB-opslagapparaat gebruiken om uw gegevens op te halen met Norton Bootable Recovery Tool. Zorg dat uw USB-opslagapparaat met behulp van het FAT32- of NTFS-bestandssysteem is geformatteerd.

Laat het USB-opslagapparaat aangesloten wanneer u uw gegevens ophaalt met behulp van Norton Bootable Recovery Tool. Zorg er ook voor dat het USB-opslagapparaat voldoende vrije ruimte heeft voor de opgehaalde gegevens.

Gegevens ophalen:

1. Plaats de dvd of het USB-station waarop u Norton Bootable Recovery heeft gemaakt.

2. Zet de computer aan of start deze opnieuw op. Ga vervolgens naar de BIOS-modus door op de toets te drukken die op het scherm wordt weergegeven direct nadat uw computer opnieuw is opgestart.

3. Selecteer de dvd of het USB-station waarop u Norton Bootable Recovery Tool heeft gemaakt en druk op Enter. Als u een UEFI-computer gebruikt, selecteert u het herstelmedium bij de optie Legacy Boot in plaats van de optie UEFI Boot. Het herstelmedium is de dvd of het USB-station met Norton Bootable Recovery Tool.

4. Selecteer op de pagina Welkom bij NBRT de optie Opstarten. Als het opstarten mislukt, selecteert u de optie Opstarten (basisvideo).

5. Selecteer de gewenste taal in het keuzemenu Taal selecteren en klik vervolgens op OK.

6. Lees de Licentie- en serviceovereenkomst en klik dan op Akkoord om het hulpprogramma te starten.

7. Als er meerdere besturingssystemen op uw computer zijn geïnstalleerd, kunt u via Norton Bootable Recovery Tool selecteren van welk besturingssysteem u de gegevens wilt ophalen.

8. Klik in het hoofdvenster van Norton Bootable Recovery Tool op Haal uw bestanden op.

9. Selecteer in het venster Bestanden selecteren om op te halen onder de kolom Bron de bestanden of mappen die u wilt ophalen.

10. Klik op Volgende.

11. Als u meerdere USB-opslagapparaten op uw computer heeft aangesloten, kunt u via Norton Bootable Recovery Tool selecteren van welk USB-opslagapparaat u de gegevens wilt ophalen.

12. Klik op Bestanden ophalen.

13. De bestanden worden via Norton Bootable Recovery Tool opgehaald en weergegeven in het venster dat aangeeft dat Bestanden ophalen is voltooid. In het venster dat aangeeft dat Bestanden ophalen is voltooid, wordt het volgende weergegeven:

• Voltooiingsstatus voor ophalen.

• Totaalaantal opgehaalde bestanden en de grootte van de opgehaalde bestanden.

• Doelpad naar de opgehaalde bestanden.

• Totaalaantal bestanden dat niet is opgehaald en de bijbehorende foutdetails.

14. Klik op Gereed.