Melding: «Usikret nettverk oppdaget» vises når du kjører Smart Scan

Denne meldingen vises når Smart Scan oppdager at det trådløse nettverket enheten din er koblet til, ikke er sikkert.

Norton Enhetssikkerhet har en funksjon for å informere deg hvor sikkert det trådløse nettverket er. Hver gang enheten din kobles til et trådløst nettverk, sjekker Norton-produktet automatisk etter krypteringsnivået som brukes av nettverket og varsler deg hvis det er usikkert.

Usikre nettverk og tilhørende risikoer

De fleste offentlige trådløse nettverk bruker vanligvis «WEP» åpen autentisering, som er usikker. Denne typen kryptering har mange sikkerhetsfeil som kan føre til at dine personopplysninger og nettsurfingen din blir sett.

Hjemmenettverket kan også flagges som usikret hvis krypteringstypen er satt til «WEP». For økt sikkerhet anbefaler vi at du velger «WPA2» som krypteringstype for nettverket ditt. Dette er den sikreste krypteringstypen som er tilgjengelig.

Et usikret nettverk kan utsette deg for mellommannbaserte angrep (MITM-angrep), SSL-stripangrep, innholdsmanipuleringsangrep, ARP og DNS forfalskningsangrep.

Sikkerhetstips

Hvis du er i tvil, må du kontrollere at tilkoblingen oppfyller følgende krav.

• Kontroller at webområdet du åpner, starter med «https» og ikke «http».

• Ikke bruk offentlige Wi-Fi-tilkoblinger uten passord.

• Ikke klikk på en nettstedskobling du har mottatt i en e-postmelding, og bruk alltid nettleserens adresselinje for å få tilgang til nettsteder.

• Bruk aldri en offentlig Wi-Fi-tilkobling uten et virtuelt privat nettverk (VPN), for eksempel Norton Secure VPN.

• Siden mange av disse angrepene primært er basert på skadelig programvare, må du kontrollere at abonnementet ditt er oppdatert.

Vi anbefaler at du gjør ett av følgende:

• Hvis du allerede har VPN inkludert i planen, klikker du på Slå på VPN.

Norton oppretter et virtuelt privat nettverk (VPN) som krypterer sensitive data og gjør at du kan trådløs tilkobling på en trygg måte.

• Hvis VPN ikke er inkludert i planen, klikker du på Forlat nettverket og kobler til et annet nettverk.

Vi anbefaler sterkt at du oppgraderer til en plan som inkluderer Norton Secure VPN for å holde deg trygg på trådløse nettverk. Du kan se etter Norton Secure VPN på Norton.com. Hvis du fikk Norton-produktet fra tjenesteleverandøren din, kontakter du leverandøren for å få flere alternativer.

Norton Secure VPN er ikke lenger tilgjengelig for bruk i India på grunn av statlige forskrifter som krever logging og lagring av brukerdata, men du kan fortsatt bruke det når du reiser utenfor India.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v20220106160203730