Les mer om rekkefølgen for behandling av brannmurregler

Smart brannmur behandler trafikkregler før den behandler programregler. Eksempel: En programregel tillater nettleseren Microsoft Edge å koble til Internett via port 80 med TCP-protokoll, og en trafikkregel blokkerer TCP-kommunikasjon gjennom port 80 for alle programmer. Edge-nettleseren kan ikke koble til Internett, siden Norton prioriterer trafikkregler over programregler.

Fra listen over trafikkregler behandles reglene i rekkefølge fra øverst til nederst. Oppføringer under Programregler behandles ikke i rekkefølge. Reglene fra hver oppføring i Programregler behandles derimot i rekkefølge fra øverst til nederst.

Du har for eksempel en programregel for et eksternt skrivebordsprogram, som blokkerer bruken av programmet på andre datamaskiner. Du legger til en ny regel som tillater bruk av det samme programmet på en bestemt datamaskin. Deretter flytter du den nye regelen opp så den står foran den opprinnelige regelen i listen over programregler. Norton behandler den nye regelen først. Dermed kan du bruke det eksterne skrivebordsprogrammet på den bestemte datamaskinen. Deretter behandles den opprinnelige regelen, som blokkerer bruk på alle andre datamaskiner.