Opprette egendefinerte Norton-søk

Mens standardinnstillingene for Norton-automatiserte søk fungerer bra for de fleste brukere, kan enkelte brukere tilpasse alternativer for å gjennomsøke bestemte stasjoner, mapper eller filer etter en tidsplan som de velger.

Lage et egendefinert søk

1. Åpne enhetssikkerhetsproduktet fra Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, går du til Enhetssikkerhet og klikker på Åpne.

2. Dobbeltklikk på Sikkerhet og klikk deretter på Søk i hovedvinduet til Norton-produktet.

3. I vinduet Søk, under Søk og oppgaver, velger du Egendefinert søk og klikker på .

4. Gå til Søk-vinduet og klikk på Opprett søk.

5. I vinduet Nytt søk, ved siden av Navn på søk, skriver du inn et navn for søket ditt og legger till innstillinger som følger:

• På fanen Søk i elementer klikker du på Legg til stasjoner, Legg til mapper eller Legg til filer for å navigere til elementene du vil inkludere i søket.

• På fanen Planlegge søk, under Når du vil kjøre søket, velg et intervall og klikk på tidsalternativene.

Velg fra alternativene under Kjør søket. For de fleste brukere er det best å merke av i alle boksene. Dette sikrer at søk bare kjøres når du ikke bruker datamaskinen eller når du ikke bruker batteristrøm. Det forhindrer også at datamaskinen går i dvale under et søk.

• På fanen Søkealternativer flytter du på bryterne for å tilpasse atferden til komprimerte filer eller trusler med lav risiko under søket.

6. Klikk på Lagre.

Redigere eller slette et egendefinert søk i Norton

Du kan redigere et egendefinert søk som du opprettet, for å gi søket et nytt navn, legge til eller fjerne filer eller endre tidsplanen. Hvis du ikke lenger trenger å kjøre søket, kan du slette det.

Du kan bare slette de egendefinerte søkene du har opprettet. Når det gjelder standardsøk som Smart Scan, Hurtigsøk, Fullstendig søk, Søk på stasjon, Søk i mappe og Søk i fil, kan du bare endre innstillingene for søkeplan og søkealternativer.

Redigere eller slette et egendefinert søk

1. Åpne enhetssikkerhetsproduktet fra Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, går du til Enhetssikkerhet og klikker på Åpne.

2. Dobbeltklikk på Sikkerhet og klikk deretter på Søk i hovedvinduet til Norton-produktet.

3. I vinduet Søk går du til Søk og oppgaver og velger Egendefinert søk. Deretter klikker du på .

4. Gå til vinduet Søk, kolonnen Rediger søk, og gjør ett av følgende ved siden av det egendefinerte søket du vil endre:

• Klikk på redigeringsikonet og foreta nødvendige endringer i vinduet Rediger søk.

• Klikk på papirkurvikonet og deretter på Ja for å bekrefte at du vil slette det egendefinerte søket.

5. Klikk på Lukk.