Anpassa specifika åtkomstinställningar för ett program

Du kan anpassa inställningarna för inkommande och utgående nätverksanslutningar för varje program på din Mac i Norton-produkten. Du kan ange IP-adresser som du vill tillåta eller neka anslutningsförsök. De specifika åtkomstinställningarna som du anger visas på raden under programnamnet med ett minustecken ( - ) och plustecken ( + ).

Du kan lägga till så många specifika åtkomstinställningar som du vill för ett program. Du kan till exempel lägga till en specifik åtkomstinställning för ett program som tillåter anslutning från alla datorer i ditt nätverk. Du kan också lägga till en annan specifik åtkomstinställning för samma program som blockerar anslutningen från en enskild dator.

Anpassa specifika åtkomstinställningar för ett program

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Avancerat eller Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg i den vänstra panelen.

4. Klicka på inställningsikonen på raden Anslutningsblockering.

5. Välj nätverksplatsen som du vill konfigurera de specifika åtkomstinställningarna för ett program i fönstret Anslutningsblockering i menyn Redigeringsinställningar.

6. Välj Program i menyn Visa.

7. Välj någon av följande flikar:

Inkommande

Här kan du specificera åtkomstinställningar för de inkommande anslutningarna som använder programmet.

Utgående

Här kan du specificera åtkomstinställningar för de utgående anslutningarna som använder programmet.

8. Klicka på plustecknet ( + ) intill programnamnet i fönstret Visa.

9. Använd följande alternativ för att välja åtkomsttyp för anslutningarna i fönstret Redigera adress :

Tillåt

Tillåter anslutningar till eller från en IP-adress.

Blockera

Blockerar anslutningarna till eller från en IP-adress.

10. Välj ett av följande alternativ för att anpassa de specifika åtkomstinställningarna:

Alla datorer i mitt aktuella nätverk

Tillåt eller blockera anslutningar till eller från alla datorer i nätverket.

En enskild dator

Tillåt eller blockera anslutningar till eller från datorn med den angivna IP-adressen.

Alla IP-adresser som börjar på

Tillåt eller blockera anslutningar till eller från datorer med den angivna basadressen.

Alla IP-adresser i ett nätverk

Tillåt eller blockera anslutningar till och från datorer i ett lokalt nätverk som delar basadressen och maskadressen som du anger.

11. Klicka på Spara.

12. Klicka på Klar.