Redigera åtkomstinställningarna för ett program

Du kan redigera följande åtkomstinställningar för ett program:

• Loggnings- och meddelandeinställningar

• Specifika åtkomstinställningar

• Standardåtkomstinställningar som du konfigurerade för programmet

Redigera loggnings- och meddelandeinställningarna för ett program

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Avancerat eller Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg i den vänstra panelen.

4. Klicka på inställningsikonen på raden Anslutningsblockering.

5. Välj nätverksplatsen som du vill redigera i fönstret Anslutningsblockering i menyn Redigeringsinställningar.

6. Välj Program i menyn Visa.

7. Välj ett program som du vill redigera.

8. Markera raden som innehåller programnamnet och klicka sedan på Redigera i Visa -fönstret.

9. Redigera loggningsinställningarna i fönstret Redigera program. Följande alternativ finns:

Åsidosätt globala loggningsinställningar

Markera kryssrutan Åsidosätt globala loggningsinställningar för att välja loggningsalternativ

Logga tillåtna inkommande anslutningar

En post behålls för alla tillåtna inkommande anslutningar som använder programmet.

Logga tillåtna utgående anslutningar

En post behålls för alla tillåtna utgående anslutningar som använder programmet.

Logga blockerade inkommande anslutningar

En post behålls för alla blockerade inkommande anslutningar som använder programmet.

Logga blockerade utgående anslutningar

En post behålls för alla blockerade utgående anslutningar som använder programmet.

10. Redigera meddelandeinställningarna i fönstret Redigera program. Följande alternativ finns:

Åsidosätt globala meddelandeinställningar

Markera kryssrutan Åsidosätt globala meddelandeinställningar för att välja meddelandealternativ

Meddela mig om tillåtna inkommande anslutningar

Visar ett meddelande om alla tillåtna inkommande anslutningar som använder programmet.

Meddela mig om tillåtna utgående anslutningar

Visar ett meddelande om alla tillåtna utgående anslutningar som använder programmet.

Meddela mig om blockerade inkommande anslutningar

Visar ett meddelande om alla blockerade inkommande anslutningar som använder programmet.

Meddela mig om blockerade utgående anslutningar

Visar ett meddelande om alla blockerade utgående anslutningar som använder programmet.

11. Klicka på Spara.

Redigera specifika åtkomstinställningar för ett program

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Avancerat eller Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg i den vänstra panelen.

4. Klicka på inställningsikonen på raden Anslutningsblockering.

5. Välj den nätverksplats som du vill redigera specifika åtkomstinställningar för i fönstret Anslutningsblockering i menyn Redigeringsinställningar.

6. Välj Program i menyn Visa.

7. Välj ett program som du vill redigera specifika åtkomstinställningar för.

8. Markera raden som innehåller de specifika åtkomstinställningarna för programmet och klicka sedan på Redigera i Visa -fönstret.

9. Redigera önskade alternativ i fönstret Redigera adress.

10. Klicka på Spara.

Redigera standardåtkomstinställningar för ett program

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Avancerat eller Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg i den vänstra panelen.

4. Klicka på inställningsikonen på raden Anslutningsblockering.

5. Välj den nätverksplats som du vill redigera standardåtkomstinställningar för i fönstret Anslutningsblockering i menyn Redigeringsinställningar.

6. Välj Program i menyn Visa.

7. Markera raden som innehåller standardåtkomstinställningarna för programmet i fönstret Visa.

8. Klicka på Redigera.

9. Gör något av följande i det fönster som visas:

Tillåt

Tillåter nätverksanslutningarna för programmet.

Blockera

Blockerar nätverksanslutningarna för programmet.

Fråga

Ett meddelandefönster visas.

Du kan välja om brandväggen ska tillåta eller blockera nätverksanslutningar som använder programmet.

10. Klicka på Spara.