Aktivera Kill Switch för att blockera internetanslutningen om VPN kopplas bort

Kill switch blockerar eller dödar din internetanslutning om VPN skulle kopplas bort. Detta hjälper till att bibehålla IP-adressens sekretess (nyckeln till att identifiera plats och onlineaktiviteter) och annan personlig information om VPN-anslutningen tappas.

För att avblockera internetanslutningen måste du ansluta VPN igen eller stänga av Kill Switch.

Beroende på operativsystemet ska du välja något av följande för att aktivera Kill Switch på enheten:

Windows

För att se vad din Norton-produkt har för versionsnummer ska du öppna din Norton-produkt och gå till Inställningar eller Hjälp > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 6.x och tidigare)

1. Starta programmet Norton Secure VPN på Windows.

2. Klicka på ikonen Inställningar högst upp i programmet.

3. På fliken Allmänt bredvid Kill Switch flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

Norton Secure VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn.

2. På Nortons hemsida, under Översikt, klickar du på fliken VPN-inställningar.

3. På fliken VPN-inställningar flyttar du reglaget för att aktivera Använd Kill Switch om VPN kopplas bort.

Norton 360 (version 22.x och tidigare)

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton, intill Secure VPN, väljer du Inställningar från listrutan.

2. I avsnittet Inställningar, intill Kill switch, flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

Norton 360 (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

2. Klicka på Integritet till vänster på Nortons hemsida.

3. I fönstret Integritet, under Secure VPN, klickar du på Öppna.

4. I fönstret Secure VPN klickar du på fliken Inställningar .

5. I fönstret Inställningar flyttar du reglaget för att aktivera Använd Kill Switch om VPN kopplas bort.

Norton VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton VPN på datorn.

2. På Nortons hemsida, under Översikt, klickar du på Inställningar till vänster i fönstret.

3. I fönstret Inställningar, under VPN-inställningar, flyttar du reglaget för att aktivera Använd Kill Switch om VPN kopplas bort.

Mac

För att se vad din Norton-produkt har för versionsnummer ska du öppna din Norton-produkt och gå till Inställningar eller Hjälp > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 2.x och tidigare)

macOS 12 eller tidigare

1. Klicka på Apple-menyn på Mac-datorns startskärm och klicka på Systeminställningar.

2. I popup-fönstret som visas klickar du på Nätverk på vänster sida av skärmen.

3. I fönstret Nätverk under Övriga tjänster klickar du på Norton.

4. I Norton-fönstret växlar du mellan Anslut på begäran för att aktivera funktionen.

5. Klicka på Verkställ.

macOS 13

1. Klicka på Apple-menyn på Mac-datorns startskärm och klicka på Systeminställningar.

2. I fönstret Systeminställningar klickar du på VPN på vänster sida av skärmen.

3. I fönstret VPN bredvid Norton klickar du på ikonen Sample alt text.

4. I popup-fönstret som visas i den högra panelen växlar du Anslut på begäran för att aktivera funktionen.

5. Klicka på OK.

Norton Secure VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn.

2. På Nortons hemsida, under Översikt, klickar du på fliken VPN-inställningar.

3. På fliken VPN-inställningar flyttar du reglaget för att aktivera Använd Kill Switch om VPN kopplas bort.

Norton 360 (version 8.8.x och tidigare)

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton, intill Secure VPN, väljer du Inställningar från listrutan.

2. I avsnittet Inställningar, intill Kill switch, flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

Norton 360 (version 24.x och senare)

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

2. Klicka på Integritet på vänster sida av skärmen på Nortons hemsida.

3. I fönstret Integritet, under Secure VPN, klickar du på Öppna.

4. I fönstret Secure VPN klickar du på fliken VPN-inställningar.

5. På fliken VPN-inställningar flyttar du reglaget för att aktivera Använd Kill Switch om VPN kopplas bort.

Norton VPN (version 24.x och senare)

1. Öppna programmet Norton VPN på datorn.

2. På Nortons hemsida, under Översikt, klickar du på Inställningar till vänster i fönstret.

3. I fönstret Inställningar, under VPN-inställningar, flyttar du reglaget för att aktivera Använd Kill Switch om VPN kopplas bort.

Android

För att se vad Norton-produkten har för versionsnummer ska du öppna Norton-appen och trycka på Menyikon > Inställningar > Om.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Norton Secure VPN (version 3.x och tidigare)

1. Öppna appen Norton Secure VPN.
  2. Tryck på menyikonen till vänster på skärmen och tryck sedan på Inställningar.
  3. På sidan Inställningar bredvid Kill Switch flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

Norton 360 (version 5.x och senare)

1. Öppna appen Norton 360 från startskärmen.

2. Tryck på menyikonen till vänster på skärmen och tryck sedan på Inställningar.
  3. På skärmen Inställningar trycker du på Integritet.

4. På skärmen Integritet, bredvid Kill Switch, flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

Norton VPN (version 4.x och senare)

1. Starta Norton VPN.

2. Tryck på ikonen Inställningar högst upp till höger på skärmen.

3. På skärmen Inställningar, under VPN-inställningar, flyttar du reglaget för att aktivera Kill Switch.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v138204009
Operativsystem: Android;Mac;Windows