Rensa skräpfiler i systemet med Norton Utilities Ultimate

Med Norton Utilities Ultimate kan du på ett säkert sätt ta bort skräpfiler i systemet, trasiga registernycklar och trasiga genvägar för att frigöra diskutrymme.

Skräpfiler i systemet är onödiga filer som tar upp mycket utrymme och gör datorn långsam. Skräpfiler i systemet omfattar cachefiler, loggar, nedladdningar, drivrutinspaket, temporära filer, loggfiler, papperskorg och trasiga filer som du kan ta bort på ett säkert sätt för att frigöra diskutrymme. Dessa är vanligtvis överblivna filer som skapats av systemet, program eller installationsprogram. Regelbunden rensning av skräpfiler i systemet gör att din Windows-dator kan prestera bättre.

Trasiga registernycklar är länkar i systemregistret som kan vara föråldrade eller trasiga. Windows registernycklar spelar en viktig roll för att många program och processer ska fungera optimalt i din dator. Med tiden kan dock registernycklar gå sönder, dubbleras eller bli över när du avinstallerar program. Detta kan skapa problem för din dator. Norton Utilities Ultimate identifierar de trasiga registernycklarna som du kan ta bort från datorn på ett säkert sätt.

Trasiga genvägar är ogiltiga genvägar som leder till icke-existerande filer eller applikationer. När filer, mappar och program flyttas, tas bort eller avinstalleras bryts de tillhörande genvägarna och blir överflödiga. Dessa trasiga genvägar tjänar inget syfte utan tar bara upp diskutrymme. Norton Utilities Ultimate identifierar de trasiga genvägarna som du kan ta bort från datorn på ett säkert sätt.

STEG 1

Sök efter skräpfiler i systemet

1. Öppna Norton Utilities Ultimate.

2. På huvudmenyn klickar du på Skräpfiler i systemet.

3. I fönstret Skräpfiler i systemet klickar du på Skanna om systemet.

Vänta tills sökningen är klar.

STEG 2

Rensa skräpfiler i systemet

Rensa din disk

1. Öppna Norton Utilities Ultimate.

2. På huvudmenyn klickar du på Skräpfiler i systemet.

3. I fönstret Skräpfiler i systemet, under Diskrensare, välj ett rensningsläge.

Följande alternativ finns:

• Grundläggande: Väljer endast filkategorier som du säkert kan rensa utan att förlora viktiga data.

• Fullständig: Väljer alla listade filkategorier inklusive installationsfilerna, papperskorgen och nedladdningsmappen. Du kan sedan manuellt avmarkera de kategorier som du vill behålla.

• Anpassa: Välj manuellt de filkategorier du vill rensa.

VIKTIGT: Om du väljer att rensa mappen Nedladdningar rekommenderar vi att du kontrollerar mappen Nedladdningar för att se om det finns några viktiga eller oersättliga filer.

4. Klicka på Rensa.

5. När rensningen är klar klickar du på Slutför rensning.

Rensa trasiga registernycklar

1. Öppna Norton Utilities Ultimate.

2. På huvudmenyn klickar du på Skräpfiler i systemet.

3. I fönstret Skräpfiler i systemet klickar du på Trasiga registernycklar.

4. Välj ett rensningsläge. Följande alternativ finns:

• Grundläggande: Väljer endast kategorier av registernycklar som du säkert kan rensa utan att förlora viktiga data.

• Fullständig: Väljer alla listade kategorier av registernycklar. Du kan sedan manuellt avmarkera de kategorier som du vill behålla.

• Anpassa: Välj manuellt de kategorier av registernycklar du vill rensa.

Tips: För varje kategori klickar du på pilikonen längst till höger för att visa de registernycklar som identifierats för borttagning.

5. Klicka på Rensa.

6. När rensningen är klar klickar du på Slutför rensning.

Rensa trasiga genvägar

1. Öppna Norton Utilities Ultimate.

2. På huvudmenyn klickar du på Skräpfiler i systemet.

3. I fönstret Skräpfiler i systemet klickar du på Trasiga genvägar.

4. Välj ett rensningsläge. Följande alternativ finns:

• Grundläggande: Väljer endast genvägskategorier som du säkert kan rensa utan att förlora viktiga data.

• Fullständig: Väljer alla listade genvägskategorier. Du kan sedan manuellt avmarkera de kategorier som du vill behålla.

• Anpassa: Välj manuellt de genvägskategorier du vill rensa.

Tips: För varje kategori klickar du på pilikonen längst till höger för att visa de registernycklar som identifierats för borttagning.

5. Klicka på Rensa.

6. När rensningen är klar klickar du på Slutför rensning.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v20230412202434739